Információk a blogról

Ez az aloldal azért jött létre (és többek között került be menüként a címsávba), hogy akit érdekel a blog háttere, az ezen az oldalon megtalálhat szinte minden információt, amely érdekelheti, esetleg választ kaphat a kérdésére, ha felmerült valamivel kapcsolatban. Ez az oldal többször átírása került. Egyrészről sok idő eltelt a blog indulása óta, továbbá ahogyan telik az idő úgy az ember tapasztalatai is bővülnek. S emellett változhatnak a hozzáállásai dolgokhoz, vagy formálódhatnak a korábbi véleményei. Többek között ezért döntöttem úgy, hogy a korábban pár mondatot tartalmazó információs oldalt törlöm, és helyére egy mindent átfogó, de elég hosszú olvasmányú oldalra cserélem. 

Kik a szerkesztők, tulajdonosok és mit érdemes tudni a blogról?
A blog neve és webcíme a Dentorel egy általam kitalált könnyen megjegyezhető egyedi nicknév, melyet több weboldalon felhasználónévként is használok. Ebből fakadóan nincsenek szerkesztők, csak szerkesztője a blognak, amellyel kapcsolatban, ha a kategóriákra vetünk pár pillantást, akkor látható, hogy sok témakört lefed. Vannak személyes hangvételű bejegyzések, de akadnak bőven olyanok, amelyek más érdeklődését felkelthetik. Olyan írásokra gondolok elsősorban, amelyek filmekről, sorozatokról, vagy zenéről szólnak. Természetesen igyekszem olyan bejegyzéseket közzétenni, amelyek nem eredményezhetnek másokkal konfliktust, és jogi bonyodalmakba se kerülhetek. Ebből fakadóan illegális letöltő linkek, és jogvédett írások, tartalmak nem találhatóak meg a blogon. Mivel nem akarok korhatár besorolást a blognak, ezért erotikus tartalmak sem találhatóak meg a bejegyzések között.
A blog tulajdonosa is én vagyok, ugyanis miután úgy éreztem, hogy komolyabb figyelmet kap tőlem, így tárhelyet béreltem, és domain nevet igényeltem, így évek óta stabilan elérhető a blog. Ez is arra ösztönöz, hogy lehetőleg jogtiszta maradjon. 

Miért indult a blog, és mit érdemes tudni a szerkesztőjéről?
Viszonylag közepesnek mondható megyeszékhelyű városban éltem. Nem dohányoztam, és alkoholt egyáltalán nem fogyasztottam. Mindkettő igaz rám a mai napig. A város méretéből adódóan sajnos, ha szórakozásról volt szó, akkor a strand, vagy a mozi maradt. A szórakozóhelyeket elkerültem az általam nem szimpatikusnak megítélt társaság miatt. Komolyabb kimozdulást anyagi keretek miatt nem tudtam megoldani, így a városon belüli szórakozást elég visszafogottnak éltem meg. Így sokszor sorozatok, filmek, és játékok jelentették a kikapcsolódást. Ez fokozódott miután beköszöntött a tinédzserkorszak.
Amikor hozzánk is bekötésre került az internet nagyon sok rajongói weboldalon voltam jelen, és nagyon sok emberrel sikerült megismerkednem virtuálisan. Többeknek volt személyes jellegű blogja, ami felkeltette a figyelmemet, mert sok weboldal megszűnt, ahol komolyabb írásokat tettem közzé. 

Mikor indult a blog, és mennyi ideig van tervben a fenntartása?
Az internten megismert emberek egy részének már volt különféle blogja. Volt, aki kizárólag személyes jellegűt vezetett, de akadt olyan is, aki egy témaköré építette. Mivel felkeltette az érdeklődésemet milyen lehet egy weboldalt szerkeszteni, ezért ebbe belevágtam. Ahelyett, hogy több rajongói weboldalt indítottam volna úgy döntöttem, hogy inkább egy személyes blogot indítok, amely majdnem teljesen lefedi az érdeklődési körömet. Így 2009 májusában regisztráltam egy ingyenes tárhely szolgáltatónál, és miután feltelepítettem a wordpress-t publikáltam az első bejegyzést. Mindenképpen pozitív hatással volt rám, hiszen a szabadidőm egy részét lekötötte, valamint a helyesírásom és a fogalmazásom is jelentősen javult. Mindezek mellett minél többet foglalkoztam a bloggal, annál gyorsabban ment az írás billentyűzeten.
Ebből fakadóan, ha megvan a kedv, és nagyjából tudom mit és miről akarok írni, akkor jelen helyzetben egy bejegyzés megírása legrosszabb esetben is húsz percet vehet igénybe. Miután éreztem, hogy elértem az ingyenes tárhely korlátait, és az iskola befejeztével munkába álltam úgy döntöttem fizetős tárhelyre költöztetem a blogot. Mivel a bejegyzések megírása a fentebb említett dolgok miatt nem tart sokáig, ezért egészséges hobbinak élem meg a blog üzemeltetését, s így egyelőre nem tervezem az abbahagyását, vagy megszüntetését. Annak fényében végképp, hogy néha el tudja vonni a figyelmemet a hétköznapi problémákról, és ki tud kapcsolni. 

Mennyire személyes, és anonim a blog?
Már a blog megalkotásakor egyértelmű volt számomra, hogy nem a keresztnevemet fogom használni, hanem egy kitalált nicknevet. Ennek egyik oka, hogy elég gyakori kereszt és vezetéknevem van. A másik oka, hogy már akkor is szembefutottam olyan oldalakkal, amelyek olyan tartalmakkal voltak tele, amelyeknek az alapja az internet helytelen használata volt. Mivel ezt hobbinak éreztem, és érzem most is, így úgy döntöttem, hogy több témát le fog fedni, de a személyesebb bejegyzéseket mindenképpen úgy kerülnek publikálásra, hogy semmi olyan jellegű dolog nem lehet benne, amely számomra később kellemetlen hatással lehet, vagy pedig konfliktust eredményezhet másokkal. Emellett pedig azon az állásponton vagyok, hogy a privát szféra mindenképpen fontos, csak úgy, mint a magánélet. Mivel átlagos férfinek érzem magam, így minden félelem nélkül hozok létre bejegyzéseket, hiszen nem kell attól tartanom, hogy könnyen beazonosítható vagyok. Ugyanis a nicknév használatával a privát szférám megvan, s a magánéletem is védve van. Ugyanis azon a véleményen vagyok, hogy vannak dolgok, amelyek jobb, ha az ember megtart magának, vagy a személyes ismerőseinek, rokonainak, mintsem publikálja bejegyzésként egy blogra, vagy közkinccsé tegye hozzászólásként mondjuk egy közösségi portálokon.
Fentiek fényében úgy gondolom a nicknév használata megvédi a magánéletemet, amely lefedi a munkahelyemet, fizetésemet, családi állapotomat, vagy akár a nemi életemet is. Egy harmadik ok is jelen van. Semmi szégyellni és kivetnivalót nem találok abban, hogy rendelkezek egy bloggal. De a személyesebb bejegyzéseket is úgy írom meg, hogy kevésbé legyek beazonosítható, hiszen minden bizonnyal több olyan ismerősöm is lenne, aki kedvet kapna, hogy szerkesztő legyen, vagy ő is indítson egy blogot. Mivel a szabadidőm jelentősen lecsökkent, így szeretném elkerülni a lehetséges konfliktusokat, amelyek abból adódhatnak, ha épp nem lenne időm, vagy kedvem foglalkozni más internetes dolgaival.

Tervek a bloggal a jövőt illetően
Mint ahogyan fentebb is írtam nem tervezem a megszüntetését, hiszen átlagosan kevés bejegyzést írok, ha alapul veszem milyen gyorsan tudok írni egyet. Teljesen egészséges hobbinak tartom, és mindezek mellett azt gondolom sokkal kevesebb időt vesz igénybe egy bejegyzés megírása, mintha több rajongói weboldalon lennék most is jelen, vagy jó pár oldalon jelen lennék, ahol több mondatos hozzászólásokat tennék közzé. Továbbá sokkal biztonságosabbnak érzem, hogy amit publikálok az nem válik az enyészeté, hiszen tudom, hogy a blog éves fenntartása anyagilag elég kicsi összegű. S mivel élvezem csinálni, s kikapcsol is, ezért véleményem szerint még valami nem történik az életemben a blog jelen marad. Annak fényében pedig végképp, hogy saját szórakoztatásomra készítem, és nem meghatározó a látogatottság, vagy a hozzászólások száma részemről. 

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.