Lost: The Complete Collection [Blu-ray]

Na így legyen ötösöm a lottón. Ugyan 23-ára volt ígérve a szállítás, de nagyjából fél órája tarthatom a kezemben. Mivel egyébként sincs kész még a reggelim szépen belemélyedtem, hogy milyen is a kiadvány:

De nézzük a saját képeimet:

A BD-n megjelenő sorozatok csak akkor kapnak díszdobozt, ha több évadot foglalnak magukba. Bevallom ugyan mutatós eme kiadás már kép alapján is, de nekem elég lett volna a szimpla évadok megrendelése egyenként. Az egyik ok, amiért ez mellett döntöttem, hogy ugyan rejtély számomra miért, de a második és harmadik évad magyar forintba átszámolva tízezer felett volt (ez a kiadvány a font megrendelés pillanatbeli árfolyamának köszönhetően 24 ezer volt), így hiába volt csábító a többiek kettő vagy három ezres ára, ha a második és harmadik évad együtt annyiba “fájt” volna, mint ez a kiadás. Ha külön vettem meg volna, akkor nagyjából 15 ezerrel költöttem volna többet. A másik ok pedig úgy voltam vele, hogy díszdobozban nehezebben sérülnek a lemezek, s tokok. Ha valami sérül, hát sérüljön a díszdoboz, azt maximum kidobom, vagy megragasztom.
Visszatérve az árra én annak idején nagyon szerettem volna elkezdeni a sorozatot DVD-n, de tanulói jogviszonyom miatt nem tudtam megengedni magamnak, s mire eljutottam a keresőképes állapothoz már a nagyobb felbontású tartalmak jöttek, amelyeknél elsősorban a filmek dominálnak itthon, mert sorozat itthon Blu-ray-en nincs. És, ha eszembe jut, hogy 7990 forintos fogyasztói áron jelent meg itthon, akkor most az első három évad DVD áráért megvehettem a komplett sorozatot sokkal jobb felbontásban, s minőségben egy elég korrekt kiadásban.

A díszdoboz elég minőségire sikerült még akkor is, ha csak sima kartonpapír az egész, mely egybe foglalja a külön is megvásárolható évadokat:

DSC_0030Tény és való, hogy nekem remekül mutat fenn a polcon. A díszdoboz gerincén és előlapján a kiadvány neve szerepel, míg a hátoldalon egy rövid leírás a sorozatról. Ami véleményem szerint eléggé szépre sikerült az a kiadás teteje, ahol egy komplett rajz kapott helyett a szigetről. A kiadás alján pedig a technikai információk. Egyedül a negyedik évad kapott B/2-es régiózárat, mely természetesen európai országokban, azaz Magyarországon is lejátszható, míg a többi bármely országban. Ehhez csak egy Blu-ray lejátszó szükséges, vagy pedig egy olyan eszköz, melyben van Blu-ray lejátszására alkalmas eszköz. Nálam egy Playstation 3.
De nézzük tovább. Maga a díszdoboz:

DSC_0001 DSC_0002 DSC_0003 DSC_0005 DSC_0006…és amit rejt:

DSC_0007 DSC_0008 DSC_0009

És az évadok együtt, melyek külön-külön is megvásárolhatóak ebben a formában:

DSC_0010 DSC_0011 DSC_0012 DSC_0013 DSC_0014 DSC_0016 DSC_0018 DSC_0019 DSC_0020 DSC_0021 DSC_0022 DSC_0023 DSC_0025 DSC_0026 DSC_0027 DSC_0028 DSC_0029

Nem volt kedvem ahhoz, hogy egész napom azzal teljen, hogy szépen a lemezeket ki-be rakosgatom, hogy vajon működik-e, így csak az első évad első lemezébe pillantottam bele. Nem mondom, hogy referencia minőség, hisz nem is mondható lévén 2004-es az első epizód. Vannak képzajok, de ennek ellenére nagyon szép képminőség. Olyannyira éles, hogy rögtön az első tíz percben meg lehet számolni, hogy például Matthew Fox felsőtestét mennyi szőr borítja, vagy hogy egy-két színészre ráfért volna egy kis orrszőr vágás…
(Update: Közben megtekintettem a bevezető epizódot. A két rész után azt kell mondanom, hogy valami brutális képminősége van a kiadványnak.Igaz, hogy vannak képzajos részek, de ennek ellenére szinte csak lestem, olyannyira gyönyörű képminőséget kaptam. A hangról nem is beszélve, amely olyan erős, s tiszta, hogy szerintem a falak hamarosan kidőlnek.)

Anno nagyon berántott a sorozat. Az első évadot az RTL Klubbon követtem végig, majd a második évad első felét lemezen kaptam meg, felirattal. Ez után kezdődött, hogy internet kávézóba jártam, majd miután itthon is lett internet már csak le kellett ülnöm a gép elé. A harmadik évaddal nekem bezárult a sorozat, mert a negyedik nekem szájhúzós volt, az ötödik pedig egyenesen arányos volt egy erős WTF??? kiáltással a fejemben, nem épp pozitívan. A hatodik valamennyire korrigálta, s tetszett, de az első három évadhoz nálam nem nőtte ki magát. Visszaolvasva 2013 nyarán ültem neki a sorozatnak, mert akkor sikerült sima HD változatot beszerezni.
Tavaly szeptemberben sokan írtak róla, hogy tíz éve indult hódító útjára. Érdekes írásokat olvastam, de nem hajlottam rá, hogy ismét megnézzem. Most tökéletes kép és hangminőséggel azt hiszem ismét elkezdődik nálam a kultusz felélesztése. Persze módjával.
Nem magyar kiadvány, így magyar vonatkozás nincs. Ellenben az első három évad epizódjait sokszor láttam már, másrészről a nyelv nem okoz gondot, így nekem tökéletesen megfelel.

Addig meg igyekszem nem nyakzsibbadást kapni, míg fel tekingetek a polcra, hogy mennyire is jól mutat ez a kiadás.

0332569872320

Címke , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük