Friends: 8.évad

Magyar cím: Jóbarátok

Jelen helyzetben is pörög a DVD meghajtóm. Ugyanis az utolsó évad már meglévő epizódjainak másolása történik a merevlemezre. A sorozatot már többször megnéztem, de a HD változatban felbukkanó epizódoknak nem tudtam ellenállni. S mivel egyébként sincs értékelhető sitcom jelen pillanatban, így végül úgy döntöttem, hogy újranézem. Megint. Habár halkan megjegyzem, hogy azért sajnálom, hogy idehaza kizárólag DVD formátumban látott napvilágot, mert a Blu-ray kiadásra azért beruháznék.

Azért természetesen mindenkivel azonosan nekem is megvannak a kedvenc epizódjaim, illetve évadaim. A korábbi etap zárása már annak idején is meglepett, s epekedve vártam, hogy leteljen az a nyolc hónap, amit szünetként időzített be a hazai kereskedelmi csatorna. Szerencsére most ilyet nem kell kibírnom, így már rögtön neki is ültem az egyik kedvenc évadomnak.
Véleményem szerint annak idején hihetetlen nagy húzásnak számított az alkotók részéről, hogy egy főbb karaktert (jelen esetben Rachel) terhességgel ruháznak fel úgy, hogy annak későbbiekben is legyen jelentősége majd. Az utolsó évadokból nagyon sok mindenre emlékeztem, így jelen esetben is nagyon sok olyan epizód volt, amit már kívülről fújtam, de ennek ellenére nem unatkoztam, s ténylegesen jókat mosolyogtam, illetve jó pár momentumon jót is röhögtem. Erre mondanám azt, hogy ilyen egy jó sitcom.

Időközben azért a színészek is megöregedtek, de azért jó látni, hogy még ekkor is tudták hozni a színvonalat úgy, hogy közben annak idején is olvastam, hogy már igencsak abba akarták hagyni az egészet. Az évad zsenialitása mindenképp abban fakad, hogy a Rachel terhességét olyannyira jól tudták használni, hogy egyszerűen kiapadhatatlan poénforrásnak tűnt már a végére. Azért akadt jó pár olyan szál, melyet például véleményem szerint felesleges volt belevinni, de ettől eltekintve azért bőven szórakoztató volt. Az évad zárása pedig továbbra is megerősített abban, hogy annak idején nem követtem el hibát, amikor a tévé elé ültem, de akkor sem, amikor az újranézés mellett döntöttem.

A nyolcadik éve futó szériánál azért látszódott pár hanyagság is. Az, aki évről évre követte nyilván nem nagyon tűnhetett fel neki, de olyan, aki egyszerre végignézi az epizódokat már bőven kiszúrhatja. Az ilyen jellegű dolgok a történetvezetésre vezethető vissza, ugyanis volt pár olyan jelenet, amely szembe került a korábbi évadokban említett dolgokkal, így gyakorlatilag történeti bakiként lehet említeni. Ilyen például, hogy a korábbi évadokban Ross úgy beszélt első feleségéről, hogy vele volt az első szexuális élménye, míg ebben az évadban a középiskolai élménye került előtérbe. És nem ez volt az első eset. De nyilván ez mellett könnyű szemet hunyni.

Bevallom őszintén, hogy amennyire jókat szórakozok rajta mégis sikerült legalább két hetet ülni megint egy évadon, mert nem jutott rá elegendő időm. Szerencsére azért munkába menet előtt mindig megnéztem egy epizódot, így sikerült ennek is a végére érnem. Azért valahol sajnálom, hogy most már az utolsó két évadnak fogok neki. Bár remélem, hogy velük azért jobban haladok majd.

Címke , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük