Sailor Moon Crystal – 1×01 (Pilot)

Tényleg ennyire nincs ötlet?? Már nincsen a készítőknek fantáziájuk, tehetségük?? Egyre inkább az ember csak azt látja filmek, sorozatok, játékok és zenék között is, hogy a korábbi alkotások újrafeldolgozása jelenik meg a szórakoztató iparban, melyekből már annyi van, hogy akár egy átlagos családi ház padlását is képes volna megtölteni. Nem arról van szó, hogy nem lehet szórakoztató egy újabb feldolgozás más rendező, készítő szemszögéből, de azért várnék már valami ötletességet is újabb alkotások terén. Vagy a régit turbózzuk fel, vagy pedig folytatjuk ahol abbahagytuk. Eredeti ötletnek nyoma sincs.
Egy hónappal ezelőtt lőttem ki a virtuális térbe a Sailor Moon első évadáról egy írást, mely mögött igazából nem volt semmi más, mint nosztalgiázás. Gyermekként szerettem, felnőttként szórakoztató volt. Igazából az egész széria újranézéséhez két dolog kellett: egyrészt egy hír, mely szerint az alap széria kap egy reboot-ot, illetve ehhez kapcsolódó jó pár korábbi videó, mely meghozta a kedvemet. Jól szórakoztam, úgy voltam vele, hogy elleszek egy darabig, míg nem jön az új. Az új megérkezett. Ismereteim szerint 26 epizódos lesz, mellőzve lesznek a töltelék epizódok, s a részek pedig két hetente érkeznek majd (az tudósok is között egy év egy évad). S bemutatkozott a Sailor Moon Crystal, amitől nem estem hanyatt. Nagyon nem.

Nem estem hanyatt, hisz a reboot kapcsán is a régi széria ugrott be, s hozott lázba az újbóli megnézése. Igazából sok mindent nem is nagyon tudtam a júliusban induló sorozatról, csak pár képkockát láttam, így nem tudtam, hogy mire is számíthatok. Ha nagyon őszinte akarok lenni, akkor nem estem hanyatt, s csak arra volt jó az első rész, hogy egy hetiben nézhető sorozat legyen, melynek megtekintés utáni epizódjai majd a lomtárban kötnek ki.
És mi is a problémám ezzel az egész Sailor Moon reboot-tal? A giccs. A reboot mindig egy érdekes dolog, mert egyik oldal többnyire mindig azt mondja, hogy nem kell az előző alkotáshoz hasonlítani, mert akkor nem fog tetszeni. Ellenben több ilyen cím van, ahol viszont a néző nem tud elrugaszkodni az előző alkotástól, mert akkor viszont nem tudja helyesen értelmezni bizonyos dolgokat. Itt is az a helyzet, hogy egyszerűen majdnem hogy elengedhetetlen, hogy az embernek legyen némi háttérinfója. Ha pedig van, akkor minden bizonnyal látta az előző sorozatot, s ha azt vesszük alapul, akkor bizony az új széria igencsak gondban van. Mint ahogyan fentebb is említettem nekem a legnagyobb problémám az egésszel a giccs, amely átjárta a bevezető epizódot egészen. Megértem, hogy újraindítás, meg mi a fene, de akkor sem értettem, hogy ami működött az előzményekben, itt nem. Ez pedig a látvány. Rendben van, hogy eltelt majdnem húsz év, változott a világ, de azért kicsit soknak éreztem azt a látványban megjelenő giccshatást, ami engem ért. Ekkor pedig elgondolkodtam, hogy vajon kiknek is szánják ezt a sorozatot? Azoknak, akik nem ismerik az előzményeket, vagy azoknak, akik igen. Mert ahogyan néztem kettő együtt nem működik.

A készítők elmondása szerint a manga lenne az alapja az új sorozatnak. Ebben nem tudok nyilatkozni, ugyanis azt én nem olvastam csak az öt évados sorozatot láttam, ami tetszett. Viszont, ha azt veszem alapul, akkor azt kell mondanom, hogy sajnos csalódás volt a bevezető epizód. Többet vártam, s reménykedtem, ha már az alapoktól kezdünk mindent előröl akkor nem ilyen lesz. De ilyen lett. Ugyanis az előzményekből hihetetlenül imádtam azt a könnyedséget, s humort, ami megfogott. Na itt (sajnos) ilyen nincs. Gondolkoztam, hogy nem-e lehet azért, mert túl nagy elvárásokat támasztottam ez felé, de rá kellett jönnöm, hogy most ez nincs jelen.

Ha valóban jók az értesüléseim, s tényleg egy év múlva fog véget érni a sorozat, akkor talán van ideje a visszajelzések alapján fejlődni. Bár nem hiszem, hogy majd ez fog történni. Mindenesetre én úgy döntöttem két hetente nem fogok beledőlni a kardomba, ha erre elmegy majd húsz percem, mert az időmbe még bele tudom illeszteni. Kérdés persze adott, hogy a nem létező minőség vajon fog-e romlani eme széria esetében?
Bizakodjunk.

Címke , , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük