Majdnem szűz

Kevés magyar filmet láttam eddigi életem során, ezekből kevés olyan van, ami igazán tetszett. Persze lehetne azt mondani, hogy túl sok amerikai filmet tekintettem meg életemben, s a magyarhoz már nincs “gusztusom”. Lenne, ha a legtöbb nem lenne tele orbitális marhaságokkal, vagy teljes ellentmondással illetve borzalmas megvalósítással. Persze arról még nem is ejtettünk szót, hogy a film, amit megtekinteni akarok/akartam műfajilag, tartalmi ismertetője alapján bejövős-e.

Nos többen ajánlottak eme filmet. Az előzetes megtekintése után számítottam valami igazán ütősre. Nem mondhatom, hogy nem tetszett, de az tény, hogy tele van hibával.
Elég ránézni a plakátra, aminél már csak a DVD borítója borzalmasabb. Aki pedig plakát/borító alapján választ filmet, az bizony csúnyán pofára eshet a Majdnem szűzzel, ugyanis míg a plakát/borító vígjátékot, addig maga a film drámát “szolgál fel” számunkra. Az más kérdés, hogy az ember mennyire tud majd elrugaszkodni a banális marhaságoktól (van belőle azért jó néhány).
A történet nem egy nagy eresztés: főhősnőnk Boróka frissen “szabadult” a gyermekotthonból, ahonnan egy valag pénzzel sétál ki, hogy megkezdje életét a saját lábán. Azonban barátja tanácsának ellenére a pénzt elherdálják alig két nap alatt egy drága szállodában. S nem marad más: kurvának kell állni.

Rögtön az elején kaphatjuk a film legnagyobb marhaságát: ez a pillanat, amikor a néző dönthet, hogy ennyi volt neki a film, vagy pedig tovább nézi (nézheti, mert ennél nagyobb marhaság nem lesz). Ugyanis főhősnőnk minden zokszó nélkül belemegy abba, hogy pénzért ágyba bújjon egy pénzes öreg szatyorral, így a film negyed órájánál már lazán kapunk egy pucér feneket, fedetlen keblet.

Természetesen akad Borókának egy szerelme is, János, aki egyébként annyira szerelmes a fiatal lányba, hogy még azt is eltűri, hogy másokkal bújjon ágyba. Ráadásul attól sem retten vissza, hogy eladja barátnőjét egy motorért!
Ezután Boróka az utcán találja magát, s indulhat a műszak, azaz boldog boldogtalan rámászik. Természetesen itt jön egy újabb marhaság, amellyel a kedves néző nem tud mit kezdeni: megjelenik János, aki többször visszanéz a placcra, ahol néhai barátnője strihel, s esküdözik neki, hogy szereti. Szép is a szerelem, főleg akkor, ha kurvát csinál belőlünk.

Persze kell hősszerelmes is, itt Móric testesíti meg ezt a karaktert. Karaktere akkor kerül előtérbe, amikor a hányatatott sorsú Boróka elszökik stricijétől (aki egyébként lányaként mutatja be a haldokló anyjának). És akkor jöhet a jobb élet reménye: egy képzés, melynek segítségével új életet kezdhet főhősnőnk. Persze ehhez kell érettségi is, amit természetesen Móric azonnal hamisít neki.

A film második felére sem maradnak abba a blőd baromságok. Persze ezek már nem olyan nagyok, mint a film elejiek, de azért egy átlagos néző azonnal kiszúrhatja.
Azon már meg se lepődhetünk, hogy a hamisított bizonyítvánnyal Boróka lazán bejut a felnőttképzésre, azonban az már nekem is mosolyt csalt az arcomra, amikor a köldök piercing-be ültetett nyomkövetővel hozaknak elő a készítők. Nem tudom ki volt az, aki ezt kitalálta, de nem ártott volna, ha az illetőt valaki jól fejbe kólintotta volna.
Szükségszerű a boldog befejezés, mely eléggé sziruposra sikeredett. Ha sikerült a film végére jutnunk, akkor már megse lepődünk, hogy Boróka laza könnyedséggel szabadul meg futattójától, s később pasijától is, aki eladta őt. Az már más kérdés, hogy a való életben minden bizonnyal ilyenek nincsenek, nem történhetnek meg, szóval a realitást nézve a film csúnyán bebukik.

Jómagam jól szórakoztam a filmen a fentebb sorolt hibái ellenére is. Azért lehetett volna jobb is!

Címke , , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

  1. rasengan mondta:

    áá én egyet értek a leírtak elejével….a borító alapján először én is egy nagy vígjátéae gondoltaam, majd rákellett jönnöm hogy az az elképzelésem hogy a film vígjáték-…..nem helyes…..de nekem mindezek mellett is tetszett a film…megéríntett ha szabad így fogalmaznom… 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük