The Office: 1.évad

A The Office-szal már korábban megismerkedtem a Viasat3 jóvoltából jó pár elkapott epizód kapcsán, amire akkor leltem rá, amikor épp a csatornák között váltogattam. Az máig rejtély, hogy már akkor is felkeltette a figyelmemet, s mégse kezdtem el nézni, hisz a sorozat már a hetedik évadát fejezte be kint, s már zsákban van a nyolcadik is.
Ugye az LCD tv vásárlással eléggé megváltozott a sorozatozási szokásom, hisz ha valóban élvezni akarom a szóban forgó szériát, akkor annak epizódjait kénytelen vagyok HD-ben leszedni. Egy olyan szériánál, ami már évek óta megy necces, hogy korábbi epizódjai fellelhetőek ebben a formátumban, vagy ha igen, akkor valóban olyan helyen, ahol sávszélességemet teljesen kihasználva merevlemezemre röppenjen a legkevesebb idő alatt. Azonban a The Office-szal rendkívül nagy szerencsém volt, hisz egyik közkedvelt oldalamon belefutottam a széria összes epizódjának HD változatába. Így nem volt megállás, azonnal le is érkezett az első évad, amit tegnap hajnalban be is fejeztem, hisz az epizódok össz-vissz 20-23 percesek, s az első évad csak hat epizódból állt.


A The Office egy angol sorozat, melynek ötletét megvette az amerikai NBC csatorna, majd egy remake formában elindította 2005 márciusában. Nem a szokványos sitcommal állunk szemben, amolyan ál-dokumentfilm formájában kapjuk az epizódokat.
A középpontban egy irodai részleg dolgozói és annak főnöke áll, akit egyébként Steve Carell alakít, akit én más alkotásokból ismerek csak, de tény, hogy itt aztán bizonyít rendesen, hogy van benne tehetség. Többször sikerült az ő játékán felröhögnöm, s az epizódok túlnyomó többségét mosolyogva sikerült végignéznem. Hihetetlen jól adja a laza, link főnököt, aki igyekszik saját magát (is) szórakoztatni mialatt folyamatosan kerül rosszabbnál, rosszabb helyzetekbe.

A többi karakter is rendkívül szerethető, még akkor is, ha igazából Michael Scott karaktere viszi el a szériát leginkább a hátán. A szereposztás zseniális. Nem mondható el egyetlen egy karakterről sem, hogy rossz színészt/színésznőt sikerült találni rá. Jó példa a recepciós Pam, vagy akár a túlbuzgó Dwight. Az első évadból negatívumokat (a kevés epizódszámon kívül) nem is tudok mondani, hisz megvett kilóra.

Az első évad rendkívül zseniálisan lett tálalva, s csak azon töprengek, hogy vajon eddig miért is nem kezdtem el nézni a szériát. A készítőknek rendkívül sok ötletük van, hisz van potenciál a szériában. Legalábbis az elején így látom.
Kevés olyan szériáról mondható el, hogy komolytalanul komolyan lehet venni annyira, hogy rendkívül szórakoztató legyen olyannyira, hogy egyszerűen ne habozzon az ember szája a következő epizódra. Természetesen nem céltalan ökörködésről van szó, még annak ellenére sem, hogy konkrét főszálról nem beszélhetünk, mint a Friends esetében. Többnyire egyetlen egy napot láthatunk a részlegen, ennek a napnak az eseményeit láthatjuk. Egyetlen egy kiemelhető mozzanata volt az első évadnak mégpedig Pam és Jim kapcsolata.

Az első évad kevés epizódszáma miatt sajnos jó pár dolog kimaradt az évadból, így nagyobb terjedelemben nem is nagyon lehet róla írni. Annyi bizonyos, hogy a sorozat kap tőlem több esélyt, hisz már készen áll a második évad is megtekintésre.

Címke , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük