Megy a gőzős (2007)

Mit is tudjak mondani a filmekről? Leginkább azt, hogy ha valamit szeretnék nézni, akkor inkább elkezdek gondolkodni azon, hogy mi volt régen mely nagyon tetszett vagy a kedvencem volt. Moziban biztos vagyok benne, hogy legalább három éve már nem voltam, s nem is igazán rémlik, hogy mely alkotás volt, amit végül megnéztem. A legnagyobb problémám az újdonság hiánya, s az előzetesek megtévesztése. S még nem is ejtettem szót a magyar alkotásokról is, amikben hatalmas nagy hitem sajnos nincs. Az élet azonban úgy hozta, hogy állandó munkaidőmnek köszönhetően a délutánjaim szabadok, így végül úgy döntöttem megnézem mi elérhető nekem, mert épp sorozatokra nem vagyok rá hangolódva. Végül úgy döntöttem esős idő lévén teszek pár próbát magyar alkotásokkal. Az elsővel sikeresen be is égtem.

Nem fogom azt mondani, hogy a megtekintése után nem olvastam el hozzászólásokat, s véleményeket, de ritkán látni ennyi negatívum megnyilvánulást egy film kapcsán. Sajnos azt kell mondanom, hogy én is azok táborát erősítem, akik nem szórakoztak túl jól ezen az alkotáson. Tény és való, hogy nagyon sok közismert nevet sikerült előhúzni, s akadtak olyanok is, akikről már rég megfeledkeztem, s meglepő volt őket ismét színészi köntösben látni. Azonban azt mindenképp le kell írnom, hogy sajnos nem hozták a kötelezőt. A koncepció elég felszínes. Lényegében csak azért van, hogy a film helyszínét alá tudják támasztani. Ilyen a falusi közeg és az ahhoz tartozó vasúti megálló. Műfaját tekintve továbbra is csalódás, hiszen a párbeszédek nem igazán voltak erősek valamint a poénnak szánt jelenetek többségét fapofával tudta az ember végig nézni. Ez pedig egy hatalmas nagy hiba egy olyan filmtől, amibe ennyi közismert személy kapott végül szerepet.

A film egyszerre próbál naprakész lenni időrendileg miközben folyamatosan visszakacsint a régmúltra. Itt pedig totálisan lényegtelen, hogy ki mennyire van képben a történelemmel vagy azzal, hogy régen hogyan működött a vasút, hiszen a cselekmények egy része kiszámítható míg a másik része pedig tulajdonképpen teljesen elhanyagolható. Számomra teljesen meglepő volt, hogy emlékeim szerint nagyon reklámozták eme alkotást, s ahhoz képest pedig nagyon gyengére sikerült. Emlékeim szerint pedig nem kis készítési költséggel rendelkezett annak idején, amiből nem meglepő, hogy nem hozott sokat a konyhára.

Talán egyetlen pozitívumként tudom felhozni a játékidőt, ami viszonylag elég karcsúra sikerült. Ennek is köszönhető, hogy nem aludtam be a film felénél, s megnézve mennyi van még hátra végül úgy döntöttem, hogy kibírom a végéig. Sajnálatos dolog, hogy mennyi közismert ember adta eme alkotáshoz a nevét úgy, hogy sajnos elég gyengére sikerült. Szinte olyan érzésem volt, mintha a régi sikereket szerették volna egybeönteni. Sajnos ez nem sikerült. Ha megkérdeznék kinek ajánlanám a filmet nem tudnék rá válaszolni. Egyetlen dolog miatt örültem, hogy egy olyan időben néztem meg, amikor a vége főcímnél nem azon kezdtem el gondolkodni, hogy ennél jobban is elüthettem volna az időmet, mint hogy ezt választottam volna. Kár érte.

Címke , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük