Wednesday – 1×01 (Pilot)

Elég nehezen kezdek bele új sorozatokba. Főleg azért, mert a régen készültekkel ellentétben nagyon sokszor csalódnom kell. Jelen esetben nem igazán vártam ezt a szériát lévén a létezéséről sem tudtam, hanem csak egyszerűen belefutottam egy írásba róla. Komolyabban akkor sem győzött meg, de eszembe jutott pár gyermekkori emlék, amikor valamelyik kereskedelmi csatorna adta az Addams Family filmeket, amelyből ismereteim szerint két epizód készült az eredeti szereplőgárdával. Ebből fakadóan pedig kíváncsi voltam mit is hoz majd a sorozatváltozat. 

Hát nem győzött meg. Kérdés persze adott, hogy ha egy feldolgozásról van szó, akkor mennyire is kell, hogy hasonlítson az eredeti koncepcióra? Mindezek mellett pedig az is kérdés, hogy mennyire lehet eltérni tőle. Hiszen megfelelni a nézői elvárásnak nem lehet könnyű, hiszen biztosan akadt olyan, aki az eredeti koncepciót tekintené meg gyakorlatilag másolt formában, míg mások pedig szeretnék, ha lenne benne némi változtatás. Ahogyan fentebb is írtam én teljesen úgy ültem le elé, hogy gyakorlatilag semmilyen elvárásom nem volt a sorozattal kapcsolatban. A filmeket elég régen láttam, s csak pár jelenet rémlik már belőle, s eme sorozatot igazából unalmamban próbáltam be. De azt kell mondanom, hogy semmi elvárással is sikerült jócskán alul múlnia magát a sorozat bevezető epizódjának annyira, hogy nem is tervezek folytatást lévén az első részt is két részletben tudtam csak letudni. 

Mindenképp meg kell említenem a pozitívumokat, amely elsősorban a látványra igaz. Elég korrekt módon volt összerakva továbbá ehhez még hozzájárult az is, hogy sehol nem éreztem azt, hogy megcsappanna a költségvetés, mint a régi sorozatoknál. Tény, hogy ilyen szériáknál azért a látvány nem elég már nekem ahhoz, hogy folytatást is megtekintsem, hiszen az annyira nem tud szórakoztatni már. A karakterek viszonylag jól eltaláltak voltak főleg úgy, hogy én már nagyon nem is emlékszem az eredeti filmekre, s azon szereplőire. Talán a legnagyobb problémám az volt a sorozatváltozattal, hogy a karakterek tulajdonképpen nem fogtak meg. Egyszerűen semlegesek maradtak, s a történetvonallal sem tudtam igazán mit kezdeni. Nem értettem, hogy hová is akarják kivinni az eseményeket a készítők vagy egyáltalán mit is szeretnének tervezni a sorozattal. 

Nem mondom, hogy nézhetetlen, mert látvány szempontjából tényleg korrekt, s a karakterek megvalósítóit is viszonylag sikerült eltalálni. Ellenben azt kell mondanom, hogy nem nagyon tudott szórakoztatni, mert egyszerűen semlegességet éreztem mindennel kapcsolatban, amit a bevezető epizódban megalkottak a készítők. Nem igazán éreztem, hogy tovább akarom folytatni még úgy sem, hogy a teljes sorozat felkerült, s lehet későbbiekben talán magára is talált volna. Azonban a szabadidőm korlátozottsága miatt én végül úgy döntöttem, hogy nem adok neki egy második esélyt. 

Címke , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük