Guillermo Del Toros Pinocchio

Az internet térhódításával, s annak növekvő sávszélességének köszönhetően egyre nagyobb igény lett az online tartalmakra. Igaz ezeket én továbbra sem használom, de nagyon sok tartalom válik elérhetővé letölthető formában. Annak idején a mozis vagy tévés premierre sokat kellett várni főleg ez igaz a sorozatokra. A szabadidőm korlátozottsága miatt sajnos egyre nehezebben kezdek bele vizuális tartalmakba legyen szó akár filmről vagy sorozatról. Ennek is volt köszönhető, hogy legalább három hétig halogattam az új Pinocchio feldolgozást, amit ugyan sikeresen magamévá tettem, de a végeredménytől nem estem hanyatt. 

Azt gondolom az alapkoncepciót nem kell bemutatnom senkinek. Nem emlékszem arra, hogy lett volna élőszereplős változata, de talán még rajzfilm formában is elég nehezen ment le még gyermekkoromban. Felnőttként azonban jelentősen változott az ízlésem, s így mindenféleképpen szerettem volna bepróbálni. Főleg azért, mert már az előzetese alapján is elég komoly megvalósításnak tűnt, amiben azonban nem csalódtam. Azonban azt kell mondanom, hogy nem igazán tudott szórakoztatni, s emellett még elő is fordult velem, hogy majdnem bealudtam miközben néztem. Elmondhatjuk, hogy a rendező viszonylag hű volt a regényhez, s még látványban sem nagyon lehet kivetnivalót találni. Azonban azt mindenképp el kell mondanom, hogy a megvalósítás számomra azért hagyott némi kívánnivalót maga után. Látvány szempontjából valóban gyönyörködtető alkotással van dolgunk, s még az is elmondható, hogy a címszereplő kalandjait is sikerült elég szépen megvalósítani, s nem legalább nem ugrál egyik jelentből a másikba, hogy az ember elveszítse a fonalat. 

Kérdés persze mindenképp adott volt, hogy egy mindenki által ismert és többször feldolgozott koncepciót valójában mennyire is lehet majd élvezni továbbá mennyire is tud egyedivé válni. Hazudnék, ha azt írnám, hogy voltak elvárásaim, mert nem voltak. Viszont eléggé meglepett, hogy egy rajzfilmbe mennyire is sikerült belevinni a realitást továbbá a kegyetlen valóságot, s ezzel egyetemben az elmúlás lényegét is. Mindenképpen meglepőek voltak ezek a húzások főleg úgy, hogy ha egy gyereknek szánjuk eme alkotást, akkor bizony kerekedhet bőven a szeme egyes jeleneteken. 

Összegezve azt gondolom, hogy nem volt egy rossz húzás eme alkotásnak a megvalósítása, s én inkább közepesre értékelném. Olykor szórakoztató volt, de belőlem komolyabb reakciókat nem sikerült kiváltania. Nem bántam meg a megtekintését, de biztosan nem fogom újra megnézni. 

Címke , , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük