The Lazarus Project: 1×01 (Pilot)

Mindenképpen vágytam valami újra. A mai korszakra elég jellemző a reboot vagy a remake esete, de azt is ide lehet sorolni, ahogyan a sorozatok kapnak filmes feldolgozást esetleg fordítva. Ennek kapcsán döntöttem úgy, hogy talán a The Lazarus Project megér egy esélyt még akkor is, ha az eredeti filmre szinte nem is emlékszem. Természetesen most is egy unalmas perceimet szántam rá, amikor úgy éreztem, hogy szinte semmi elvárás nélkül fogok a képernyő előtt ülni. 

A legnagyobb problémám az ilyen alkotásokkal az, hogy általában az alapkoncepciójuk egyébként nagyon ígéretesnek tűnnek, de általában a megvalósításnál buknak el. Ha pedig sorozatról van szó, akkor többnyire ezen a ponton túl tud jutni majd pedig jön az igazi mélyrepülés. Érthető, de mégis kicsit sajnálható, amikor egy széria a bevezető epizódja viszi el a költségek legnagyobb részét, s a maradék részekre pedig kénytelen spórolni. Kérdés adott részemről, hogy vajon mennyire is lesz ez igaz a The Lazarus Project esetében, amely egy nagyon ígéretes bevezető részt hozott számomra, amely mindenképp maradásra bírt, ha már nem kétszámjegyű epizódszámú első évadról beszélünk.
Főszereplőnk átlagos életet él egészen addig amíg meg nem tudja, hogy szülővé válik. Amivel akkor lesz probléma, mielőtt gyermeke megszületne elindul egy világjárványt, majd pedig ezt követi egy nukleáris háború. Miután átélte ezeket a szűkös hónapokat nem tud előre gondolkodni, hiszen egyszer felébred az éjszaka közepén, s azzal találja szembe magát, hogy több, mint fél évvel előbb ébredt fel. És akkor itt elindul az időutazásos rész, amely részben elég jól lett felépítve. 

Maguk a karakterek viszonylag jól lettek felépítve, s a szituációk is viszonylag elfogadhatóak voltak. Ámbár tény, hogy azért azt kiemelném, hogy itt-ott éreztem némi elcsúszást, mert azt gondolom, ha a bevezető epizód elején kicsit kisebb léptekben léptek volna előre a készítők, akkor jobban lekötött volna. Ennek ellenére mégis legyűrtem a kezdeti részt, s bár nem bántam meg, de hiába ellenére azt gondolom, hogy ígéretesnek tűnik. 

A feltűnő cég és a lineáris történetvezetés kicsit a fentiekből visszább vesz, de azt gondolom ezt tovább lehet folytatni. Kérdés persze továbbra is adott, mint amit fentebb is említettem, hogy vajon későbbiekben mennyire fogja tudni ezt a lendületet, s minőséget megtartani majd a sorozat, ami már megkapta a második évados berendelését. Mindenképpen folytatni fogom, mert azt gondolom kisebb epizódszámnál nagyobb a lehetőség a minőség megtartásra esetleg további fejlődésre. Ugyan nem tartom hatalmas sikernek részemről, de többnyire fogyasztható, így kíváncsi leszek majd mennyire fog bejönni az évad végére. 

Címke , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük