Nip/Tuck: 7.évad

És ennyi volt. Véget ért a Nip/Tuck (idehaza Kés/Alatt) a 100. epizóddal.
Igazából a legtöbb dolgot már leírtam a 6. évad bejegyzésénél, szóval nem igen lenne szükség újabb írásra, hisz egy teljes évadról van szó, melyet ketté vágtak, majd más évadszámmal illettek.  De ugye hivatalosan is így van, akkor én is kettő bontom a 2009/2010-es évadot.

Az “évad” kilenc részből állt, melynek minősége egyenlő az előző kettőével. Kár, pedig reménykedtem abban, hogy jobb lesz, vagy legalábbis méltóan lezárásra kerül a széria, esetleg lesz benne valami igazán meghökkentő. Sajnos ez nem így történt.
Annak idején a Viasat3-on akadtam rá valahol az első évad végén, s azonnal beszippantott. Ez valahogy négy évadig tartott, amikor is változtattak a koncepción (s egyben a helyszínen is), így az ötödik évadtól megkezdődött a minőségi mélyrepülés, így azóta kizárólag egyben tekintettem meg az évadokat.

Elfogult voltam  a hetedik évaddal kapcsolatban, mert tudtam, hogy úgysem fog világot megváltani, de azért legyűrtem tiszteletből, ha már ez az utolsó évad.
Ahogyan azt sejthető volt, az epizódok minősége nem ütötte meg azt a szintet, amit korábban. Hiába volt itt majomtámadás áldozatául esett leszbikus nő, vagy saját magát harapdáló páciens. Mindez semmit nem ért, mert ugye aki/ami elindul a lejtőn… az legtöbbször le is érkezik. Így van ez a Nip/Tuck-kel is. Nem is kellene igazából meglepődni, hisz egyben történt a forgatás, s ennek fényében elég nehéz lett volna azt a bizonyos régi szintet elérni.

Bevallom, hogy a hetedik évadból nem sok mindenre emlékszem. Mert csak néztem, de nem élveztem. Egyszerűen menthetetlenül elromlott a széria, átívelő szálaknak nyoma sincs, egy-egy epizódra korlátozott cselekményszállal számolhattunk, s így szépen unalomba fulladt az egész. Még szerencse, hogy a készítők befejezték normálisan, s nem csak elvágták valahol középen.
Az ember egy ilyen típusú tabukat döntögető szériától azért várt volna valami sokkolót a befejezésre, de sajnos nem kapott semmit. Hiába lett öngyilkos egyik karakter, igazából engem ez nem lepett meg, nem döbbentem le, hanem kellő nyugodtsággal fogadtam a tényt, hogy egy karaktert kiírtak. Persze lehetett volna ebből rendkívüli jó kis vonalat kreálni, de ugye ezt is unalomba folytották.

Egyetlen pozitív dolgot tudok csak kiemelni a hetedik évadból: Ava karakterének visszahozását. Természetesen nem volt szívem csücske ez a karakter, de Famke Janssen annál inkább, akinek ez a sokadik karaktere amit úgy tud alakítani, hogy kalapom emelem előtte. Sajnos a készítőknek sikerült egy szinten ezt is elrontani, s a finálé után csak fogtam a fejem, hogy akkor ezt most hogy is gondolták?
Azt hittem a fináléra jobban felkészülnek majd, de csalódnom kellett. Átlagon aluli befejezést kapott a széria, ami azért elég gáz tekintve az első évadokat. Azért nem ártott volna némi drámát is belecsempészni az sorozatfináléra, esetleg néhány testrészt is körítésnek, mert úgy lett volna az igazi. Hisz annak idején lazán megetettek krokodillal egy embert is.

Ennek ellenére kaptunk egy szirupos befejezést. Ami leginkább azért gáz, mert a szereplőgárda több mint a felét a pokolba kívántam volna, hisz annyira hiteltelenné, súlytalanná vált az általuk alakított karakter, hogy az már fájt.
A finálé valami borzalmasan unalmasra sikeredett. Már vártam mikor lesz vége. Nem hiszem, hogy bárki ilyen befejezést várt volna. Én csalódtam.

Címke , , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

  1. kicsi lány mondta:

    Nekem tetszett !
    Szeretem a “szirupos”befejezéseket is, bár még a 7. évadot még csak most kezdtem el, igy a végéről nem mondhatok véleményt.
    sztem a sorozat mindenkit leköt, van benne dráma, szex, akció, krimi, stb. Jó pár sorozat van amit símán kenterbe ver ! Nézzétek meg, nem fogtok csalódni !

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük