Dragonball: Evolution

És megvolt. Filmek terén komoly lemaradást tudhatok magaménak, amit a megszokottnál hosszabb hétvégén próbáltam pótolni. Igazából nem terveztem be, hogy a Dragonball: Evolution benne lesz, de mivel sikerült megszereznem a film micro-HD változatát, így úgy döntöttem remek szórakozás lesz majd a megszokottnál jobb minőségben megnézni egy olyan filmet, ami elvileg látványilag nagyszerű(nek kellene lennie).

Egyelőre vegyesek az érzelmeim. Valahol a közepes és rossz között kering valahol a film megítélése. Az animét kedvelők erősen lehúzták, valószínűleg én is így tettem volna, ha annak idején rajongója lettem volna az anime sorozatnak, illetve emlékeznék is valami lényegesre azon kívül, hogy állandóan verekedtek benne, valamint egy ehhez kapcsolódó kósza pletykára, miszerint egy gyermek ennek hatására kiugrott a tizedikről, mert azt hitte tud repülni. Pfff.
Visszatérve  a filmre, engem nem igen nyűgözött le a trailer annak idején, de arra elegendő volt, hogy kíváncsi legyek, s később megtekintsem. A megtekintés megvolt, s nem igen tudok állást foglalni a filmről. Mert valóban voltak benne jó megmozdulások, de ezzel szemben viszont olyan baromságok, hogy csodálkozok is azon, hogy nem szakadt a plafon a készítőkre… és a játékidő. Az a fránya játékidő, ami talán kitesz egy órát.

És miről is szól maga a film?
Adott egy fiatal ifjú, akin az egész suli röhög – mert miért ne, ugye? -, akinek múltja nem ismert önmaga előtt, s akit nagyapja nevelt fel. Persze a “bevezetőben” azonnal megkapjuk az elég egyszerű történetet, miszerint egy Picollo nevű gonosz próbálta elpusztítani annak idején a földet. Természetesen terve nem sikerült. Azonban itt az idő, hogy újra tiszteletét tegye a földön. Ahhoz, hogy vágyát, azaz a föld elpusztítását véghez tudja vinni szüksége van hét darab “labdára”. Amelyből egy ugye főhősünkhöz kerül nagyapja révén.


A gonosz pedig közeleg, s bizony meg kell állítani. Ezzel az első negyed óra után nem is lenne probléma. Legalábbis nekem nem volt ezzel semmi bajom. Azonban amint eltakarítják az útból szegény nagypapót valahogy varázsát veszti az egész. Ugyanis főhősünk ahelyett, hogy könnyekkel a szemében  bosszút esküdne, helyette pár hümögéssel elintézettnek veszi az egészet.
Persze főhősünknek kell segítség is, meg ugye egy nő, akiért doboghat a szíve. Bevallom, a karakterek nevét nem sikerült megjegyeznem. Azért innen is látszik, hogy nem szórakoztam túl jól az egészen.

Mint ahogyan fent is említettem a legnagyobb negatívum a játékidő, ami éppen eléri az egy órát stáblista nélkül. Épp ezért eléggé összecsapottnak hat az egész, s az is meglátszik, hogy eléggé rámentek a látványra. Amivel nem is lenne baj, ha itt-ott nem lógna ki az a bizonyos lóláb, ami ebben az esetben már nem is “ló”, hanem már egyenesen “elefántláb”. Hiába van a film java része rendkívül jól megcsinálva látvány szempontjából, ha néhol virít az odavetített háttér. S ugye HD verzióban ez eléggé szembetűnő.


Aki végig szenvedte az első félórát, az már megvárhatja a második fél órát is. Ugyan nem lesz minőségileg jobb a film, de legalább elkönyvelhetjük magunkban, hogy megvolt!
A karakterek súlytalanabbá nem is válhattak volna, a főgonosz pedig egy röhej. Ugye Goku is szépen átváltozik, mint az animé változatban (erre azért emlékszem), de ez is egyenlő kb. a nullával. Jó pár pofon kiosztásra kerül, majd pedig kapunk egy viszonylag boldog befejezést. Lehet féltek a készítők – joggal -, így elhintették a folytatás lehetőségét egy stáblista közbeni jelenettel. Természetesen nem kell várni a folytatást, mert anyagi szempontból bizony bebukott a film.

Ennek ellenére nem bántam meg, hogy megnéztem. Látványfilmnek elment, HD-ben való gyönyörködésre is nagyszerű volt. Egyszer megtekinthető, viszonylag élvezhető, a közepes szintet épp elérő film számomra. Kár érte.

Címke , , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük