Becsúszó szerelem (2021)

Ha filmekről van szó korlátozott szabadidő fényében elég nehezen veszem rá magam olyanra, amely már az előzetes alapján sem győzött meg teljesen. Magyar filmek terén főleg így van ez, s azt kell mondanom, hogy nem is könnyű dolog a magyar filmet készíteni. Egyrészről nagyon kevés a jó szakember, másrészről pedig azt kell mondanom, hogy nagyon kevés a tényleg jó színész. Így aztán nagyon nagy meglepetés, amikor olyan alkotásokkal találkozok, amin nem csak ki tudok kapcsolódni, hanem tényleg el tudom hinni azt, hogy amit a képernyőn és/vagy a vásznon látok az valóság. A Becsúszó szerelem az előzetesével érdekesnek ígérkezett, de tavasszal nem ültem be rá. Egyrészről nem volt kedvem maszkban moziban menni, és emlékeim szerint csak védettségi igazolvánnyal lehetett beülni bármelyik filmre. Így aztán erről lecsúsztam, ámbár annyira nem is estem kétségbe. Az viszont tény, hogy kíváncsi voltam a filmre. Egészen mostanáig, amikor is végre megjelent, s idehaza is megtudtam nézni. 

Focidrukkernek lenni nem könnyű dolog. Főleg akkor, ha az ember beleteszi a szívét is eme sport iránti szeretetébe. Én a szerencsések közé tartozom, hiszen egyrészről hidegen hagy jelentős mennyiségű sport, többek között a labdával játszottak. Másrészről pedig személyes körömben is csak kevesen voltak rajongói, s azok is szerencsére kulturált formában. Nos főhősük azonban nem ezen személyek közé tartozik. Ő és barátaival szinte halnak a fociért annyira szeretik, s a legdurvább balhékba is képesek belemenni azért, ha a kedvenc csapatukat kell megvédeni. Az alap problémakör e mögé épül, s a következő pedig az, hogy főszereplőnk gyermeket szeretne. Ami nem is lenne nagy feladat, ha éppenséggel nem lenne steril. Élettársának ekkor jön egy jó ötlet, ami nem más mint az örökbefogadás. Amiről közismert, hogy nem egy egyszerű dolog, és hát sok gyermektelen pár vár arra, hogy gyermekük lehessen. Ebbe bele is vágnak, ami viszonylag még működik is egészen addig, míg a rendőrség keresztül nem húzza a számításukat. Ugyanis bírósági ügy lesz az egyik mérkőzésen elkövetett rajongói verekedésből. Így aztán az örökbefogadástól elesnek a jogi dolgok miatt. Ekkor jelenik meg a pár életében roma származású terhes lány, aki felajánlani a párnak a gyereket. 

Az alap koncepció nagyjából ennyi is. Azt hiszem arról nem kell különösebben szót ejtenem, hogy főszereplőnkben azért jelen van némi rasszizmus is. Azt gondolom nem kell semmit mondanom arról, hogy a készítők mit is szeretnének összehozni, vagy milyen irányba is szeretnék elvinni a filmet. Én a film megtekintése után olvastam a róla írtakat, azonban tény, hogy sok mindennel egyet kell értenem. Szinte semmilyen elvárásom nem volt a filmmel kapcsolatban, de tény, hogy nem is fogott meg annyira. A legnagyobb baj talán az, hogy sablonokra épít, amelynek köszönhetően elég szépen ki lehet következtetni, hogy mi fog történni. Akadnak persze kisebb meglepetések, de ezekkel pedig nem foglalkoznak elég sokat, így aztán függőben marad sok minden. A színészek szerencsére hozzák a kötelezőt, így legalább az ember nem esik ki a ritmusból, mert ezen a téren sikerült legalább kicsit alakítani. 

Nem mondom azt, hogy nézhetetlen lenne, de azért ha az ember szórakozni akar, és olyan elé akar leülni, amely tényleg kikapcsolja, és úgy érzi megérte a rá fordított időt, akkor nem ezt kell választani. Jómagam is a szabadságom alatt ültem neki, s nem bántam meg azt a másfél órát, amit rászántam. De elképzelhető, ha egy munkanapon történt volna, amikor csak egy film lett volna választható, akkor lehet frusztrált lettem volna a végén. Mindenesetre nem mondom, hogy vállalhatatlan, de sokat sem kell várni tőle. Ha utóbbit választjuk, akkor még elég könnyen emészthető is a film. 

Címke , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük