Venom 2: Let There Be Carnage (2021)

Magyar cím: Venom 2 – Vérrontó 

Elég magabiztosan, de szépen és lassan beúszott a hazai mozikba is a Venom folytatása, amely három évvel ezelőtt bemutatott első rész után veszi fel a fonalat nem sokkal. Bevallom nekem tetszett, ámbár azóta egyszer sem néztem újra, így aztán totálisan sikerült lecsúsznom a folytatásról majdnem, ha éppenséggel az egyik kollégám nem dicsekszik el vele, hogy megy és megnézni. Így aztán úgy döntöttem, hogy én is megtekintem. Habár tény, hogy a majdnem két órás filmtől nem vártam sokat, és a mitológiájával sem voltam tisztában, de ennek ellenére jól szórakoztam. 

A folytatás nem sokkal veszi fel a fonalat az első rész végétől, már hogyan emlékszem rá. Ugye itt van egy halálra ítéltünk, aki szintén kap egy szimbiótát, aki miután megszökik sikeresen úgy dönt lemészárol mindenkivel, akit őt oda juttatta, ahová került. Nagyjából itt ki is merül az alapkoncepció, tehát elég mély mondanivalóval a második rész sem rendelkezik. Azonban az tény, hogy az első remekül megalapozta a folytatást, amiben azért sok újdonságra az egyedi néző nem is számolhat.
Ha pozitívumról kellene beszélnem, akkor elsősorban azt kell kiemelnem, hogy az első rész óta szerencsére a látvány nem romlott, hanem némi fejlődést is észre lehet venni, habár azt kell mondanom, hogy néha azért akadnak megmosolyogtató jelenetek, amelyek elsősorban nem a büdzsé az oka, hanem elsősorban a készítők kreativitása. De, hogy ennek mennyire is van létjogosultsága nem tudom, hiszen én semmilyen formában nem olvastam képregényeket, így nem tudom mennyire hűek a film képkockái a nyomtatott változatéhoz. 

Bevallom egy kicsit rövidebbnek éreztem, mint az első részt, de talán ez annak is betudható, hogy abban sok volt az alapozás, és nagyjából majdnem az első óra a felvezetésre ment el. Ha ezt az első résznél negatívumnak hozom fel, akkor a másodiknál mindenképpen pozitívumnak kell megemlítenem, hogy itt a készítők nem tökölnek, és alig húsz perc alatt rögtön elindítják a történetet, hogy az aztán nagyjából le se csendesedjen egészen a végéig. Az más kérdés persze, hogy itt-ott azért felmerül az emberben, mintha üresnek érezné a folytatást. 

Mint ahogyan fentebb is említettem én jól szórakoztam rajta, habár nekem valóban semmiféle előtörténeti ismereteim nem voltak és valószínűleg nem is lesznek. A szereplőválogatással nem is voltak különösebb problémáim, bár tudtommal ebből a szempontból több kritikát is kapott a film. Jómagam azonban ezekkel el voltam, és bár kicsit hosszabb is lehetett volna, de önmagában véve csak annyit tudok mondani, hogy elődjéhez képest nem rontott, de nem is javított a film.
Azonban az borítékolható, hogy amennyiben megfelelő összegeket szed be a film a mozipénztáraknál, akkor biztosan érkezik majd a harmadik rész, ugyanis a befejezés egyértelműen erre utal. 

Címke , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük