Better Off Ted: 1.évad

A rengeteg pozitív kritika hatására pár héttel ezelőtt úgy döntöttem, hogy belekezdtek a tavaly indult, s 13 epizóddal rendelkező Better Off Ted első évadába.
Leginkább épp azért is akartam belekezdeni, mert filmek és szériák terén lassan nálam kevés vígjáték lelhető fel. Filmes “részlegem” úgy néz ki, hogy halálra van ítélve, azonban tekintélyes vígjátéksorozatokat tudhatok magaménak. Így hát egy héten jól jön jó pár olyan szabad perc, melyet annak áldozhatok, hogy önfeledten tudjak mosolyogni – esetleg felnevetni – egy-egy epizódon ahelyett, hogy azon aggódnék, hogy vajon mi történt a kedvenc szereplőmmel, vagy épp az epizód végén falat kaparjam, hogy mikor lesz a következő rész.

Nos ennek fényében álltam neki a Better Off Ted-nek, melyről bevallom mindenhol pozitívakat olvastam. Így ültem neki a bevezető epizódnak, mely nem igen jött be, így a második epizódra nem is maradtam. Maradt némi felesleges időm, így végül csak beszerváltam a maradék részeket, mely leginkább Portia De Rossi zseniális játékának köszönhető, s az általa alakított karakternek.

Szóval itt van egy 13 epizóddal rendelkező széria, ami nálam érdekes titulust kapott meg. Fentebb említett karakter miatt valóban magamévá tettem az első évadot, azonban ha eltekintünk ezektől, akkor bizony akárhogyan is nézem valahol tudtam azt, hogy ez nem az én sorozatom, hogy az epizódokat csak egyetlen egyszer óhajtom megtekinteni (nem véletlenül, hogy megtekintés után a teljes évad landolt a lomtárban, ahonnan gondolkodás nélkül eltakarítottam végleg). Mégis tovább néztem, mégis legbelül éreztem, hogy ez nem sokat ér a számomra, de továbbra is néztem. És igen, meglett az első olyan széria, ami nem tetszett, de néztem.

Bevallom ritkán csalódok egy olyan alkotásban, melyet többen ennyire dicsérnek. Nos sikerült a fentebb nevezett szériát kifognom.
A karakterek nem tettek rám túl nagy benyomást, ráadásul néha csak néztem, hogy mit is akarnak tulajdonképpen elém tenni a készítők. Részemről az alapkoncepcióval nincs gondom (cég, mely mindenféle dolgokat állít elő). De az ebből adódó komikus helyzetek néha minőségileg azért erősen a béka rottyantóját kostolgatják. Természetesen alulról. És akkor a készítők adnak nekünk egy Veronica nevű karaktert, akinek személyiségét Portia De Rossi viszi tökélyre. Be kell vallanom csak eme karakter tartott a széria mellett. Egyedül ő emelkedett ki számomra a szériából. Pont az ő poénjai, gesztusai, s egyéb “nyalánkságai” voltak azok, melyeken tudtam mosolyogni.

Nem a legjobb ugyan, de jópofának találtam, hogy két jelenet között spontán feltűnt a Veridian Dynamics “reklámfilmje”, mely többnyire az adott epizóddal kapcsolatos volt. Néha elég jó kis szlogenek hangzottak el. Nem volt rossz, bár tény: lehetett volna jobb is.
A karakterek néha elég erőltetettek voltak. A két tudóstól szó szerint falra tudtam mászni, értelmes poént nem igen tudtak a szájukba adni. Néha imádkoztam, hogy jöjjön egy olyan jelenet, ahol elszabadul a pokol, s valaki golyót röpít mindkettő fejébe. De sajnos ez nagy bánatomra nem történt meg. A fő karakter és annak megszemélyesítője bőven a tűrhető kategóriába esik, habár egy idő után az agyamra ment, hogy visszatértek a munkahelyi románcára a főnőkével.

Annak idején nagy Friends rajongó voltam (mondjuk még vagyok is, csak időm nincs újranézni tíz évadot), így megszoktam, hogy még a vígjátéksorozatoknál is szokott egy évad végi cliffhanger lenni. Nos, eme szériánál ez nincs, így ezt mindenképp pozitívumnak emelném ki. Így legalább nem kell rögtön a második évad után kutakodni.

A sok negatívum ellenére nem bántam meg, hogy belekezdtem. Az már más kérdés, hogy a második évadot majd valamikor szintén megnézem, feltéve ha sikerül megtudnom, hogy történetesen mennyi epizódból is fog állni, s levetítésre kerül-e mind, mert a nézettségi ráta fényében bizony a második évaddal vége a dalnak.

Címke , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük