La Brea: 1×01 (Pilot)

Emlékszem, hogy fiatalabb koromban, illetve középiskolásként mennyire faltam a sorozatokat. Szinte vártam a szeptembert, amikor indultak az új szériák. Egy ideig megvoltak a kiválasztottak, majd pedig szépen leírás alapján sokszor olyanokat is bepróbáltam, amik koncepciók alapján nem is nagyon jöttek be. A High Concept szériák voltak az egyik kedvenceim, de aztán szép lassan véget értek, amelyeket követtem, s az újak pedig nem húztak be. Azonban most itt van a La Brea, amelyre nem tudom azt mondani, hogy minőségileg kiemelkedő lenne, ellenben lekötött, aminek nagyon örültem. 

Az alapkoncepció viszonylag elég egyszerű. Egy nap földrengés rázza meg a várost, ahol egy hatalmas lyuk keletkezik, amely sok embert elnyel. Az első negyed órában persze nem tudjuk, hogy miről van szó, majd pedig hamar képbe kerülünk, hogy bizony a túlélők nem a föld alá kerültek, hanem tulajdonképpen egy másik világba. A kérdés persze adott volt számomra, hogy vajon mit is lehet tudni erről a világról, amely számomra, kissé csalódásnak hatott, hiszen nagyon sok mindent nem tudtam meg róla. De persze nyilván kell valami az évadra is, azonban tény, hogy már most látható, hogy a középpontban elsősorban a túlélés fog kerülni, továbbá pedig az, hogy a túlélők milyen élőlényekkel találkoznak majd a másik világban. Ha a karaktereket akarom számba venni, akkor azt kell mondanom, hogy ezen a téren nem túl erős a sorozat, s nem is volt olyan, akivel kapcsolatban szimpátiát éreztem volna. De természetesen kellett egy kis szappanopera is a középpontba, hiszen kell némi családi dráma ahhoz, hogy kapjon némi klisét.

Nem tudom azt mondani, hogy ez jó volt, inkább közepesnél jobb, ami arra sarkall, hogy tovább nézzem. Viszont nagyon gondolkodok azon, hogy vajon ezt hetiben kellene-e vagy csak simán ledarálni majd az egész évadot, ha már végére ért. Egyértelmű, hogy egy TV sorozatnál azért az ember ne várjon el olyan látványvilágot, mint egy nagy költségvetésű filmet, de azért nem tudok elmenni az mellett, hogy azért voltak elég gagyi jelenetek, amelyeket nem nagyon tudtam hova tenni pont amiatt, ahogyan az egész kinézett. Ellenben ez még megbocsájtható tud lenni nálam, ha a minőségi szint idővel emelkedik, vagy olyat mutatnak majd a későbbiekben, amely maradásra bír. 

Összegezve azt tudom mondani, hogy egyelőre maradok, és meglátom, hogy mi fog vajon ebből majd kisülni. Nagy reményeket azért nem táplálok, de azért bízok benne, hogy elfog menni majd olyan irányba, ami nekem majd tetszeni fog. 

Címke , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük