Awake (2021)

Véleményem szerint mindenki találkozott már legalább egy cikkel, amelynek témája az volt, hogy mi történik az emberrel egészségügyileg, ha éppenséggel nem tudja magát kipihenni, vagy nem tud eleget aludni. Annak idején, amikor volt problémám az alvással akkor nagyon sokat olvastam ezzel a témával kapcsolatban, habár én napokat azért nem voltam fent. Mindenképpen érdekes cikkeket találtam az interneten ezzel kapcsolatban. Filmekkel kapcsolatban elég óvatos vagyok szabadidő függvényében, azonban a Netflix saját gyártásúja felkeltette az érdeklődésemet, melynek alapkoncepciója az, hogy egy esemény kapcsán az emberek többé nem tudnak elaludni. 

Annak ellenére, hogy a film előzetese meggyőzött, és érdekelt több, mint egy hetet vártam a megtekintésére. Ennek több oka is, de a legjelentősebb az, hogy féltem attól, hogy nem fog tetszeni, és időpazarlás lesz majd. Abban valahol azért biztos voltam, hogy valószínűleg egyszer megtekintős lesz, de abban nagyon bíztam, hogy nem nyúlok vele félre. Ebből a szempontból pedig az a véleményem, hogy egy középszerű alkotással volt dolgom, amelyet ugyan nem ajánlok senkinek, de nem is tartom tőle távol senkit.
Az alapkoncepcióval szerintem remekül bántak, habár az eseményre kevés időt fordítottak. Azaz mi volt az, amely előhozta, hogy egyik napról a másikra az emberek nem tudnak elaludni. Annyi ismeretes, hogy hosszabb áramszünet után következett be, és csak találgatások voltak. A főszerepben egy anyát kapunk, aki két gyermekével próbál menekülni. Kettejük közül a legkisebb az, amely sokak számára értékes lehet, hiszen ő el tud aludni. Az első fél órában tökéletesen felépítették, és elmondták a szereplők, hogy mi történik, ha az ember nem tud elaludni, amelynek napok múltán természetesen a halál a vége. 

Annak ellenére, hogy sok üresjáratot véltem felfedezni a filmben azért elmondhatom, hogy azt jól sikerült kivitelezni, hogy kinél mit hoz elő a több napos alvásmegvonás. színészek véleményem szerint nem voltak rosszak, és a karakterek is valamilyen szinten elfogadhatóak voltak, de komolyabban nem tudott lekötni. Így aztán nem is agyaltam azon a film nézése közben, hogy vajon mi is lesz végül a végső megfejtés. Ennek ellenére viszonylag lekötött, s annak kifejezetten örülök, hogy nem több részesre tervezték. 

Hellyel-közzel viszonylag elfogadható történetvezetést kaptunk, habár akadtak benne számomra is meglepő jelenetek. Látványban nem volt probléma, és azt gondolom hogy sehol nem lógott ki az a bizonyos lóláb, és a sminkmesterek is jól végezték a munkájukat. Habár az egyértelmű, hogy nem egy magas költségvetésű alkotással állunk szemben. Főleg úgy nem, hogy én csak egy olyan színészt véltem felfedezni, akit más alkotásban is láttam.
Mint ahogyan fentebb is írtam a véleményem az, hogy a filmet nem is ajánlom senkinek, de nem is kell távol tartania magát tőle senkinek. Ha valakinek van egy felesleges másfél órája, amit el szeretne ütni, és nem bánná, ha esetleg rosszul választ magának szórakozást, akkor azt gondolom talán eme film még megfelelhet erre a célra. 

Címke , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük