Great White (2021)

Ha filmekről van szó, akkor egyre inkább nyitok arra, hogy már olyanokat nézzek meg, amelyeket már láttam. A kevés szabadidő arra ösztönöz, hogy egyre inkább kiszoruljanak az új tartalmak, hiszen ha rosszul választok, akkor nem biztos, hogy marad időm újabbat megtekinteni. Mindezek mellett természetesen folyamatosan nyomon követem az újdonságokat. Így amikor úgy döntöttem, hogy hazautazok a majdnem három órás vonatútra úgy döntöttem, hogy megtekintem a legújabb cápás filmet. Bevallom, hiba volt. 

Alacsony költségvetésű alkotásként azért tisztában voltam vele, hogy nagyon minőségi anyagra nem nagyon számíthatok. De bevallom nem nagyon érdekelt, mert valamivel el kellett ütnöm az időt a vonaton. Azonban azt el kell ismernem, hogy nem gondoltam volna, hogy mennyire félre is fogok nyúlni. A színész választással véleményem szerint nem nagyon volt probléma, hiszen a film alapját nézve mindegyikre úgy tekintettem, mint ha statiszta lenne. Így csak az volt a kérdés számomra, hogy vajon melyik mikor fog fűbe harapni. Nem is vártam nagy dologra, hiszen azzal totálisan tisztában voltam, hogy csak valami “zajra” van szükségem, amelyben majd folyni fog a vér. Ámbár nem gondoltam volna, hogy mennyire hitvány is lesz majd a megvalósítás. 

Természetesen nem arról van szó, hogy szórakoztatónak kell lenni egy olyan dolognak, amely a valóságban is előfordul. Egy film esetében azért a mostani időben nem árt, ha mondjuk az embert ki tudja kapcsolni. Nyilván nem arról beszélek, hogy pszichés orgazmust kell okoznia annak, ha egy filmben az állatok megtámadják, és megölik az embereket. Azonban a film címszereplője nagyon ritkán tűnik fel a vásznon, és sajnos azt kell mondanom, hogy szinte mellékszerepben tündököl. Ráadásul ezt meg tetézi a borzalmas megvalósítása is. Ugyanis tisztára olyan érzetet keltett az egész, mintha valami kilencvenes években készült filmet néznék. Ebből a szempontból pedig hatalmas csalódás volt. 

Tény és való, hogy végignéztem, de olyannyira hitvány volt a történetvezetés, és a megvalósítás, hogy bevallom már arra sem emlékszem, hogy mennyi szereplője volt a filmnek. Valamint arra sem, hogy hogyan is ért véget. Ha nem készítettem volna képernyőmentéseket a bejegyzéshez, akkor valószínűleg még ennyire sem emlékeznék. Mindenesetre, aki be akarna próbálkozni a filmmel annak csak azt tudom tanácsolni, hogy akkor tegye, ha nem okoz neki problémát, hogy esetleg időpazarlásnak érezheti a megtekintést a film végére. 

 

Címke , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük