Superman & Lois: 1×01 (Pilot)

Ha újdonságról van szó én nagyon szívesen vágok bele. Amióta beléptem a munka világába, továbbá magánéleti változások is bekövetkeztek, így szabadidőm jelentősen lecsökkent, így kevesebb időm jut a vizuális tartalmakra. Ugyan kevés sorozatot követek már, ám ennek nem az időhiány az oka, hanem egyszerűen nem kötnek le. Borzasztó az, hogy mennyire nincs koncepció, vagy ha van, és felkelti a figyelmemet, akkor tényleg pár epizód kell, és fel is adom az egészet. Így évek óta elég nehezen állok már neki az új szériáknak, mert félek a csalódástól.
Ha a fantasy, sci-fi vagy szuperhős vonalat kell néznem, ezen a téren pedig tényleg nagyon nehéz engem meggyőzni. A Superman franchise elég sok mindent tett le az asztalra. Kezdhetjük az trilógiává bővült eredeti filmekkel, amelyek annak idején tetszettek. Azóta akadt pár sorozat is, amelybe ugyan belepillantottam, de nem győztek meg. Ilyen volt például a Smallville, amelyet hiába akartam a sok pozitív vélemény miatt szeretni sajnos nem nagyon sikerült sokadik nekifutásra sem. Aztán a filmes vonalon kapott egy teljes újraindítást a franchise, ami nekem nagyon tetszett. Legalábbis örömmel néztem végig a Man of Steel-t, amelynek még a folytatását is vártam, amely tulajdonképpen soha nem készült el. Ugyanis a filmes világban nekiálltak az univerzumépítésnek. Én pedig azok közé tartozom, akik tulajdonképpen rosszul vannak ettől. Ugyan kevésbé követem nyomon a sorozatos bejelentéseket, így egy véletlen hozzászólásnak köszönhetően akadtam bele a Superman & Lois véleményre, amelybe tegnapi napon belekezdtem, és azt kell mondanom engem megvett. 

Az tény és való, hogy a franchise-ra már ráfért egy alapos ráncfelvarrás. A TV változatokkal nekem leginkább az volt a problémám, hogy az alacsony költségvetés miatt nekem mindig olyan gagyi hatást keltettek. Ennek köszönhetően kissé féltem attól, hogy milyen lehet az új sorozat, de mivel nagyon dicsérték, így belevágtam. A The CW új szériára kicsit másfelé vitte el az irányt. Míg eddig arról szólt, hogy az űrből érkező gyermek hogyan jut el a szuperhősi életvonalig, addig az új sorozat ezt lezavarja tulajdonképpen az első öt percben.
A koncepcióban nekem az tetszett, hogy a sorozat arra összpontosít, hogy tulajdonképpen mi történik akkor, ha a világ hőse szerelmes lesz, és azt feleségül is veszi és vele együtt családot is alapít. Az első gyermeki áldás ráadásul ikereket hoz, s mivel semmiféle előzetest nem néztem, így engem nagyon érdekelt, hogy vajon mit is akarnak ebből kihozni. 

Nekem iszonyatosan tetszett, hogy a testvéri problémára összpontosítottak, és annak ellenére, hogy az ikrek apja egy szuperhős, ők ránézésre átlagosak. Sőt! Egyikük mentális problémákkal küzd, ami miatt gyógyszeres kezelést is kap, továbbá pszichológushoz is kénytelen járni. Engem bevallom meglepett, hogy a készítők be merték vállalni, hogy egészen a tinédzserkorig elviszik a szálakat az alkotók, ráadásul úgy, hogy egy fontos problémakört is bevállalnak. Mégpedig azt, hogy a fiúk semmit nem tudnak apjuk valódi énjéről. Egészen addig, míg nem történik egy baleset.
A bevezető epizód nagyon jól lett felépítve, és azt kell mondanom, hogy látványban is teljesen meglepett, hogy mennyire jól volt megalkotva. Végig letudott kötni, és kíváncsi voltam vajon mit is fognak kezdeni eme koncepcióval. Ugyan a szereposztással nem teljesen értek egyet, de nem tartom vállalhatatlannak. 

Engem egyelőre meggyőzött a sorozat, amely jelenleg a hetedik epizódjánál tart. A kérdés nálam az, hogy vajon merre is fog elmenni a széria irányvonal szempontjából. Mindezek mellett pedig fontos dolog még, amely nagyon érdekel, hogy vajon nem-e jut a sorozat azon szériák sorsára, amelyek a költségvetés java részét ellőtték a bevezető epizódban. Ugyanis nagyon sajnálnám, ha a későbbiekben vinnyogós, nyekergős, érzelmi drámával átitatott állandóan beszélgető jelenetek sokaságával találnám magam szembe.

Címke , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük