Framing Britney Spears (2021)

A kilencvenes években voltam gyerek, és a kétezres években voltam tinédzser. A zenei ízlésem változott ugyan, de gyerekként a pop, mint műfaj nagyon tetszett. Látványos volt és felpörgető. Soha nem tartottam magam Britney Spears rajongónak, de általában a slágerlistás számok bejöttek. Klippek, és koncertfelvételek kapcsán mindig azon gondolkoztam milyen fantasztikus lehet ilyen embernek lenni, és ha lenne lehetőségem, s tehetségem én is ezt az utat választanám.
Ahogyan beleléptem a tinédzserkorba a zenei ízlésem változott, és egyre inkább kialakult a privát szféra iránti igényem már otthon is. Az énekesnő akkor kezdte a lejtmenetét karrierben és magánéletben egyaránt, és akkor azért már elkezdtem gondolkozni mire lenne lehetőségem, mit tennék, ha bármit elérhetnék az életben. Egy valami biztos számomra. Ha közismert lehetnék, akkor csak akkor választanám, ha csak ez az út jelentene nekem anyagi stabilitást. Ugyanis nem tudnám elviselni azt, hogy ha nem lenne privát szférám, s egyfajta köztárgy lennék. Az énekesnőről készült dokumentumfilm pont ezért volt érdekes számomra, mert bemutatta mi van a siker és a csillogás mögött.

Nem kell rajongónak lenni, s konkrétan még foglalkozni sem kellett az énekesnővel, hiszen a kétezres években konkrétan a csapból is ő folyt. Az internet elterjedésével kicsit javult a helyzet, s az ember sok mindent ki tud szűrni, de akkor a televíziók, és a rádiók valamint a nyomtatott sajtó, ha felkapott valamit, akkor az csak akkor nem jutott el valakihez, ha konkrétan elzárva élt valami barlangban a világtól. Így nem hiszem, hogy lenne olyan ember, aki nem szembesült volna azzal, hogy jelentős ideig az énekesnő szüzessége volt a téma, majd a hirtelen jött kicsapongó életmód, továbbá a táncosával való viharos házassága, majd véleményem szerint felelőtlen gyermekvállalása. Majd pedig mentális összeomlás, amihez köthető volt a fejleborotválás.
Maga a dokumentumfilm nekem tetszett, mert szerintem nagyon jól össze volt rakva. Nem csak az énekesnő volt bemutatva jól, hanem konkrétan maga a showbiznisz is. Tökéletesen rávilágít arra, hogy akármennyire is tűnik álomnak ez a szakma, bizony nem könnyű. Nem csak a siker elérése, megtartása, hanem az azzal járó folyamatos teher is. Ilyen a privát szféra hiánya, amelynek köszönhetően konkrétan nem élhette az átlagos emberek mindennapi életét. Nem mehetett el olyan helyekre, amelyekre mások, mert lesifotósok sora várta. És akkor ott volt az a bizonyos szüzességi kérdés, amely nem azért fontos, vagy lényeges, hogy igaz volt-e vagy sem, vagy komolyan gondolta-e az énekesnő. Hanem azért, mert ez egy olyan dolog, amelyhez csak az adott személynek van köze. Senki másnak. Még akkor sem, ha az illető közszereplő.

Abból a szempontból mindenképpen elgondolkodtató volt a dokumentumfilm, hogy mennyire megtudja viselni egy embert, ha közszereplővé válik. Főleg akkor, ha nem teljesen a saját döntéséből ered, és más emberek irányítják az életét. Bár tény, hogy véleményem szerint mindenki tudna mondani olyan közszereplőt, aki közismertsége okozta az életének a kisiklását. Én nem tudom, hogy hogyan tudnám viselni, ha az emberek a szexuális életemmel foglalkoznának, mely nyomtatott sajtóban is megjelenne. Vagy nem mehetnék el nyugodtan sétálni, kimozdulni otthonról, mert mindenki bámulna, vagy mindenki meg akarna érinteni. Mivel nekem fontos a privát szféra, és a nyugalom, így minden bizonnyal nagyon nehezen tudnám ezt viselni.
Nem csak azoknak tudom ajánlani eme alkotást, akiket érdekel az énekesnő, hanem azoknak is, akik a showbizniszre is kíváncsiak. Ugyanis tökéletesen bemutatja mire is képes, és hogyan képes emberi életéket megnyomorítani.

Címke , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük