Sorozatok, amiket nagyon akartam szeretni

Gyerekként nagyon szerettem sorozatokat nézni. Tinédzserként egy fő szórakozást lett, és egy olyan viselkedéstípust vettem fel, hogy ha valamit elkezdtem nézni, akkor hiába vált később irritálóvá, tovább néztem. Aztán szépen lassan felnőttem, és a szabadidőm hasznos eltöltésével eljött az a dolog, hogy ha valaminél azt éreztem, hogy már nem köt le, akkor abbahagytam.
Mindezek mellett mai napig megmaradt egy szokásom, hogy TV előtt alszok el. Ennek is köszönhetem, hogy sok sorozatot ismertem meg, és akadt olyan, amiből csak megnéztem az adott részt, ha ráakadtam a csatornák szörfözése közben, vagy pedig sok cikkbe futottam bele. Ezért akadtak, amelyeket többször elkezdtem, vagy nekiindultam, de mindig belebuktam.

Szomszédok

Azt hiszem kevés embernek kell bemutatnom a kultikus magyar sorozatot, amely nem az egyediségével, és minőségével, hanem sokszor megdöbbentő megvalósításával, és érdekes karaktereivel, melynek köszönhetően rengeteg mémvideó és kép készült. Kétszer futottam bele a sorozatba, s ugyan tizenkét évig volt képernyőn, és 331 epizód készült el, de a második nekifutásra is csak a kilencvenedik részig sikerült eljutnom.
Akkor adtam fel, és töröltem le az epizódokat, amikor majdnem két hét telt el, hogy egy részt is megnéztem volna. Valóban érdekes, de el kell ismernem, hogy sajnos nem tud lekötni.

Ghost Whisperer

A Ghost Whisperer (magyar vonatkozásban Szellemekkel suttogó) az a fajta sorozat, amelynek a koncepciója valóban érdekes, azonban ha az ember nekiül, akkor ahogy elkezdi nézni a részeket, akkor ahogyan halad előre egyre inkább szembesül azzal, hogy minden egyes epizódnak ugyanaz a megvalósítása. Átívelő szálak nem nagyon vannak, továbbá egy idő után unalmas, hogy minden rész szinte ugyanúgy ér véget. Segítünk a szellemeknek, hogy aztán könnyes szemmel búcsúztassuk őket.
Miért is ültem neki. Leginkább azért, mert akármilyen otthoni előfizetéssel rendelkezik az ember biztosan van legalább öt csatorna, amin épp műsoron van. Tehát nem telhet el úgy nap, hogy ne futna bele az ember legalább egy részbe. Mivel a részek megalkotása ugyanazt a szisztémát követi, így számomra beazonosíthatatlan, hogy melyik évad fut éppenséggel.

Bones

A Bones soha nem volt a legnézettebb sorozat, és ő is az előtte lévőt erősíti, tehát az ember nem talál olyan csatornát, amin nem futna épp valamelyik évad. Igazából végig néztem részeket, de soha nem ültem neki komolyabban. Mivel lekötöttek az epizódok, így nagy hévvel ültem neki az első évadnak, és meglepett, amikor a tizedik résznél konkrétan letöröltem a további részeket. Ennek pedig egy oka volt, méghozzá az, hogy a nyomozós sorozatok soha nem voltak a kedvenceim, s tényleg csak háttérzajként tudnak funkcionálni még akkor is, ha a szóban forgó széria kiemelkedik ebből.

Címke , , , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük