The Honeymoon Phase (2019)

A filmezési szokásaim jelentősen megváltoztak, mióta egyre kevesebb szabadidőm van. Ez annyit jelent, hogy nagyon nehezen állok neki új tartalomnak, és annak tényleg elég ütősnek kell lennie az előzetese alapján, hogy tegyek vele egy próbát. Azonban az utóbbi időben kevesebb időt fordítottam a városban történő csatangolásra, így megindult a filmnézési maratonom. Így aztán első kiszemeltem a The Honeymoon Phase lett, amelyről az a véleményem, hogy elég rossz döntésnek bizonyult végül. 

A műfajra mentem rá elsősorban, és ennek köszönhetően természetesen bíztam abban, hogy majd jól sikerül választanom. Az alapkoncepció szerint adva van egy pár, amely hajlandó belemenni egy 30 napos kutatásba, amelynek annyi elvárása van, hogy el kell majd viselniük egymást egy összezárt helyen. Mindenük megvan ahhoz, hogy ezzel semmilyen jellegű probléma ne legyen, azonban azzal nem néznek szembe, hogy bizony az összezártságnak is megvannak a maga hátrányai. Főleg akkor, amikor nem őszinték egymáshoz. Itt kezdődnek a bonyodalmak, azonban én ennél a résznél kissé elveszettem az fonalat, hiszen nem tudtam, hogy a készítők mit is akarnak nekem összehozni. Az igazság az, hogy kissé csalódott voltam, mert sokszor éreztem azt, hogy bizony a történetvezetés eléggé összeszedetlen, és nem nagyon volt látható, hogy merre is halad.
Ezzel önmagában még nem is lenne probléma, csak ugyebár az ember szeret képben lenni azzal, hogy most tulajdonképpen mit is lát a képernyőn. Sajnos azt kell mondanom, hogy fordulatok helyett inkább csak néztem ki a fejemből, és azon gondolkoztam, hogy vajon ezt hogyan is sikerült összehozni az alkotóknak, és mit is vártak, hogy majd mennyire is fog ez működni. Ugyanis az alapkoncepció alapján én nem erre számítottam, és úgy sikerült csalódnom, hogy gyakorlatilag semmiféle elvárást nem támasztottam a film felé. 

Ha nagyon őszinte akarnék lenni, akkor bizony azt kell mondanom, hogy sajnos az egész koncepció szétesett a film végére, hiszen addigra már tényleg elvesztettem a fonalat, hogy mit is akarnak a készítők összehozni. Nagy meglepetés helyett inkább csak ültem a képernyő előtt, és vártam, hogy majd kapok valamiféle magyarázatot a látottakra, de sajnos ez nem így lett. Így aztán sikerült elkönyvelnem, hogy ismét sikerült egy rossz filmet választani a szabadidő eltöltésére. 

Címke , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük