Ava (2020)

Mostanában ismét rászoktam a filmnézésre. Azonban ritkán nézek meg egy előzetest, s többször belefutottam, hogy poszter alapján választok magamnak tartalmat. Így fordult elő, hogy most ismét egy olyan tartalmat választottam magamnak, amelynek csak a rövid tartalmát tettem magamévá. Azonban maga a befogadás már nehezebben ment. 

Az alapkoncepció szerint címszereplőnk egy bérgyilkosnő. Nem tudom mennyire sokat árul el az előzetes a koncepcióról, de én azt gondoltam, hogy majd egy pörgős akciófilmet kapok, azonban sok olyan momentumot fedeztem fel benne, amit nem tudtam hová tenni. Nyilván vannak elég szépen koreografált harcjelenetek, de engem meglepett, hogy milyen irányba is ment el a film az első fél óra után. Míg a címszereplő az első fél órában egy elég erős, és vonzó bérgyilkosnőnek van bemutatva, aztán szépen elindulunk egy olyan irányba, ami engem is meglepett. Olyan irányba, amely kissé drámára akar hasonlítani, s magát a címszereplőt pedig egy áldozatnak akarja beállítani. Innen pedig sajnos elindul a tipikus kliséáradat, amelyre az ember csak úgy tekint, hogy legalább van mit nézni. 

A film közepénél azért bevallom jelentősen elfáradtam. Hiszen nem tudtam eldönteni, hogy a készítők, most komolyan mit akarnak kezdeni a címszereplővel. Egyszerűen nem tudták eldönteni, hogy negatív, vagy pozitív szereplőnek akarják bemutatni, így aztán az egészen elég érdekesen billeg. Az egyszeri néző szerintem sokszor nem tudta eldönteni, hogy szimpatizáljon vele vagy sem. Arról nem is beszélve, hogy eléggé csapongó lett a történet továbbvitele is. 

Az alkotók persze próbálták nagy nevekkel felvértezni a filmet, de az igazság az, hogy ez sem ment meg egy olyan filmet, amelynek tulajdonképpen nagyon története nincs. Ugyanis tényleg nehéz eldönteni, hogy az alkotók most mit is akarnak kihozni ebből a koncepcióból. Bevallom egy részét még untam is, de mindenképpen végig néztem, mert kíváncsi voltam, hogy hová fog kifutni. Sajnos azt kell mondanom, hogy még a középszert sem sikerült megközelítenie. 

Címke , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük