Baba Yaga: Terror Of The Dark Forest (2019)

A horror műfajra nagyon rákaptam mostanában. Egy ideig nagyon hanyagoltam ezt, hiszen kevés tartalom volt elérhető, ami pedig elérhető volt az vagy gagyi volt, esetleg már rég láttam. Így kimaradt pár év nekem ezzel a műfajjal kapcsolatban. Így aztán született részemről egy döntés, hogy rá kell nézni a letöltő oldalakra, s a kategóriára rá kattintva listázás alapján történjen meg a filmmegtekintés. Így is lett, így az egyik választott a tavalyi orosz alkotás volt, amely vegyes szájízt hagyott maga után bennem. 

Első körben mindenképpen muszáj kiemelnem, hogy a film nem rossz. Úgy tudnám behatárolni, hogy a középszer tengerében mozog, és igyekszik egy arany középúton haladni a rossz, és a jó oldal között. A horror műfaj elemeit sokszor jól használja, de viszont nagyon sokszor csak halad előre a történet, s az ember nem is tudja, hogy mi fog bekövetkezni. Amit nem mondanék negatívumnak, hiszen nem amerikai alkotásról van szó, továbbá sablonos fordulatokat tartalmazza, de mégsem viszi túlzásba. Ellenben kap egy olyan lezárást, amely magában hordozhatja a folytatás lehetőségét. 

Az alapkoncepció szerint a város közelében van egy sötét erdő, ahol furcsa dolgok történnek. Azonban erről senki nem vesz tudomást, hiszen annak ellenére, hogy sorra tűnnek el a gyerekek ezzel nem foglalkoznak. Ami nem is megterhelő a családtagoknak, mert mint a fiatal szereplőink ráébrednek, mi is megtudhatjuk, hogy tulajdonképpen az elrablásukkal törlődnek is a hozzátartozók emlékeiből. A film java része tulajdonképpen erre próbál fókuszálni, s mindvégig igyekszik fent tartani a feszültséget, miközben a szokásos horror elemek valahol elvesznek. Tehát ritkán kapunk hirtelen hanghatást, vagy pedig ijesztő jelenetsort. A címszereplő viszont a film végig szinte mellékszerepben tündököl. 

Mint ahogyan fentebb is írtam a film a középszer vonalát igyekezett megfogni. Tehát az ember nem is érzi, hogy nézhetetlen, de nem is érzi azt, hogy teljesen magával ragadná, és egy olyan filmet nézne, amely lebilincseli. A készítők azonban ügyesen trükköztek, így azért mindig van egy halvány dolog, ami miatt az ember figyelme fent marad. Ellenben nem mehetek el szó nélkül a színészi játékról, amit azért nem tartok teljesen jónak, hiszen több olyan karakter megformálójáról is el tudom mondani, hogy bizony sokszor észrevehető, hogy másodpercekre kiesnek a szerepükből, vagy pedig nem hitelesek. Ez nem zavaró, de ellenben eléggé feltűnő tud lenni. Jómagam nem bántam meg a megtekintést, de azért óvatosan ajánlom bárkinek is. 

Címke , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük