The Hunt (2020)

Magyar cím: Vadászat

Sok mindenből tevődik össze egy film, s sokszor nem csak azon múlik egy film sikere, hogy mennyire van jól megcsinálva, hanem attól is, hogy vajon mennyire is képes azt befogadni a célközönség. Többször is említést tettem a filmnézési szokásaimról, s több írásban is megemlítettem, hogy sokszor pont azok a filmek tetszettek legjobban, amelyek elé konkrétan nulla elvárással ültem le, s teljesen kikapcsoltam az agyam. A The Hunt pedig pont az a film volt, amit kérésre szereztem be, s a közös filmnézésig semmilyen anyagot nem láttam róla a plakáton kívül. Valószínűleg nálam ezért is volt ennyire szórakoztató. 

Az alapkoncepció szerint emberek egy csoportja vadászidényt tart. Erről minden bizonnyal mindenki halott már. Azonban annyi különbség van, hogy itt nem állatokra vadásznak emberek, hanem más emberekre. Hogy miért pont rájuk nem tudni, ellenben elmondható, hogy nagyon jól összekészített filmet láthattam, amit az első húsz perc után elkezdtem élvezni. És nem a sokszor véres fordulatok miatt, hanem ténylegesen ki lehetett kapcsolódni rajta, amennyiben az ember nem néz róla semmit. 

Adva vannak az emberek, akik szépen elindulnak, hogy vadásszanak. Az áldozatok magukhoz térve egy mezőn találják magukat, ahol pedig elindulhatnak az életükért futni. Hogy miért őket szemelték ki a csapat tagjai a film vége felé kiderül, de persze nem mehetek el szó nélkül az mellett, hogy azért sablonos fordulatokat itt is lehet látni. Azaz egy konkrét karakterre összpontosít, és azt hiszem nem mondok el nagy titkot azzal, hogy konkrétan ő rá összpontosít a film, s a túlélési módszereire. Persze idővel kiderül, hogy miért is annyira harcedzett, mint amilyen. 

A film erőssége természetesen nem a brutalitásában van, hanem leginkább abban, hogy szépen lassan, és logikusan igyekszik építkezni még a gyors ütem ellenére is. A központi karakter első ránézésre eléggé ellenszenves, s a film végéig sem változik meg habitusa, de a néző valahogy képes lesz vele rokonszenvet érezni. Hatalmas nagy fordulatokat itt sem érdemes várni, de mindenképpen ajánlott megtekinteni, mert véleményem szerint elég szórakoztatóra sikerült. Már, aki szereti ezt a műfajt. 

 

Címke , , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük