Beware The Slenderman (2016)

Magyar cím: Slenderman: Az internet réme életre kel 

Az a fajta vagyok, aki szereti a horrort, amennyiben az minőségin van elkészítve. Sajnos minap úgy döntöttem, hogy sokáig halogatott Slenderman filmet bepróbálom, de sajnos egy dokumentumfilmet sikerült helyette magaménak tenni, ami kifejezetten irritáló volt. 

A dokumentumfilmeket is szeretem, amennyiben azok normálisan vannak elkészítve, és valóban arról szól, amiről kellene. Na már most a Beware The Slenderman pont az, amire azt tudom mondani, hogy viszonylag normálisan van elkészítve, azonban a címszereplő valahogy “elfelejt” benne megjelenni. Ahhoz, hogy megértsem mit is tekintettem meg nem kell mondanom, hogy utána is kellett olvasnom, tehát valóban megtörtént események alapján készült. Egy olyan megtörtént eset alapján, ahol két tizenéves lány tényként kezelték a címszereplő létezését, aki körül mítoszok vannak csak, amelyeket az internetről vettek. Persze az valahol tény, hogy nem létezik a címszereplő, de mégis meglepő az, hogy mennyire el tudják hitetni az emberekkel, hogy a kitalációk valójában valósak. Ebből a szempontból viszont jó volt ez a dokumentumfilm, mert konkrétan rávilágított, hogy mennyire eltudja torzítani egy ember lelkivilágát az internet, s főleg akkor, ha azok gyerekek, akik olyan korban vannak, hogy képtelenek eldönteni mi a valóság, és mi a képzelet. Azt hiszem kevés ember van, aki még nem félt nem létező dolgoktól, amikről azt hitte ott rejtőzik a szekrényében, vagy éppenséggel az ágya alatt. 

Természetesen meglepő volt, hogy tényleg valós történeten alapszik, és tényleg dokumentumfilmről van szó. Az alapját egy gyilkossági kísérlet vette alapul, ahogy az áldozat tizenkilenc késszúrást kapott, de csodával határos módon mégis túlélte. Az egyik legnagyobb hátránya eme filmnek, hogy pont ez volt, ami számomra nem volt egyértelmű, hogy az áldozat túlélte-e vagy sem. Az más kérdés, hogy nagyon jó témákat boncolgat a film, de sajnos azt kell mondanom, hogy sokszor úgy tűnt, mintha az elkövetők pártján állnának az alkotók, miközben azzal próbálnak takarózni, hogy az elkövetők fiatalkorúak. Pedig a bántalmazás bántalmazásnak számít kortól és nem től függetlenül. 

Majdnem kétórás játékidő felénél ráébredtem, hogy ez tényleg megtörtént, vagy pedig egy áldokumentumfilmet nézek. Azonban két hatalmas nagy hibát véltem felfedezni. Az egyik, hogy az áldozat, és annak családja nem lett megszólaltatva, továbbá nem is nagyon akarták az ő oldalukat bemutatni. Mindezek mellett pedig fontos megemlíteni, hogy konkrétan pár érdekes videót, fényképet kapunk a címszereplőről, de konkrétan nem történik a konkrét bemutatása. Tehát hogyan is jutott el a dolog, hogy egy kitalált internetes mémet valósnak vélve gyilkosságot kíséreltek meg? Konkrétan a címszereplő kevés teret kapott a filmben, s kizárólag a két gyilkosságot megkísérlő lányra összpontosult, így hatalmas csalódás volt nekem. Bár, akit érdekel a téma, annak valószínűleg lekötheti a figyelmet. 

Címke , , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük