Swamp Thing: 1.évad

Manapság egyre nehezebben kezdek bele sorozatokba, ráadásul amiket követek azok pedig szépen lassan, de kifutnak. Akár egy kisebb időre, akár pedig végleg. Így aztán gyakorlatilag már szinte egy számjegyűvé redukálódott az általam követett szériák száma. Ámbár tény, hogy már az időmet sem úgy osztom be, hogy örülnék neki, ha nagyon sok szériát néznék.
Ahogyan többek is, úgy én is fent vagyok közösségi oldalakon, s ennek köszönhetően futottam bele a Swamp Thing reklámjába. Az előzetes kellően kedvcsináló volt, így aztán úgy döntöttem, hogy bepróbálom. Általában az HBO sorozatokkal nem szokott probléma lenni. Jelenleg is csak azzal van, hogy a szériát egy évad után befejezettnek minősítették.

Az alap koncepció szerint adva van egy kisváros, s annak természetes kell lennie egy sötét zugának is, mely jelen esetben a mocsár, ahol különös dolgok történnek. Ez természetesen másodlagos, hiszen az egyik fő karakterünk azért tér vissza a városba, hogy egy ismeretlen fertőzést forrását megtalálja, s azt későbbiekben kezelni tudja. Természetesen ehhez társ is dukál, akivel közösen igyekszik a mocsár érdekes rejtelmeit feltárni. A mocsár, él, lélegzik, és bizony, ha muszáj megvédi magát a betolakodóktól. Így járt címszereplőnk is, aki sebesülten a mocsárba esve egy egészen más valamivé alakul át.

Hozzátenném mindenképpen, hogy a széria hátteréről a semmilyen információm nem volt, így aztán elvárásom se lehetett vele kapcsolatban. Így aztán nem volt más dolgom, mint hogy átadjam magam a sorozat sajátos világának. Habár bevallom, hogy egyik karakter sem vonzott be igazán, így csak ültem a képernyő előtt és vártam, hogy majd mikor fog valami érdekes történni valamelyikkel, ami mögött többnyire az volt, hogy mikor fog fűbe harapni.
Látványvilágra igazából sok panaszom nem volt, habár pár helyen – költségvetésnek köszönhetően – kilógott a CGI lóláb, de ahogyan néztem a további epizódokat észrevettem, hogy a készítők inkább a maszkokra, és a valódi helyszínekre mentek át, hogy minél élethűbb legyen a környezet, amiben mozgunk. Történet annyira nem fogott meg, valamint nem kötött le, de annyi puskapor bőven volt benne, hogy szórakoztatni tudjon.

Hibának talán azt tudnám felróni, hogy az első epizódok annyira nem kötöttek le, s mire kezdett a Swamp Thing világa berántani, már véget is ért. És sajnos olvasatomban ki is derült, hogy ez a csonka első évad volt az első, és az utolsó etap is, mely természetesen nyitott történetszálat hagyott maga után. Kár érte.

Címke , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük