Supernatural: 14.évad

Rengeteg pozitív hozzászólást olvastam, hogy mennyire magára talált a sorozat ismét, amikor bejelentették: ennyi volt. Elgondolkoztam, hogy van-e értelme visszatérni a szériához úgy, hogy közben tudom nem sok van már neki hátra. Egy régi kedvencről van szó, s egy olyan sorozatról, ahol elmondható, hogy olyan minőségi szintlépések történtek az első évadokban, hogy csak lestem, s még rajongói fórumokon is fent voltam, hogy azon kattogjunk, hogy mi is várható majd a következő szezonban. A felnőttkor, a munka, s a magánélet hármasa egy olyan szituációt hozott létre, amelyben bizony el kellett döntenem, hogy mit is csinálok a szabadidőmben, ami jelentősen karcsúra sikerült. Így végül a sorozatot kaszáltam.
Az új évad, valamint a tél beköszönte arra ösztökélt, hogy ha már nem tudok csavarogni anélkül, hogy ne fagynék halálra, akkor ideje elővenni a sorozatokat. Amikből egyébként is keveset követek, így megadtam a második esélyt a Supernaturalnak. Tegnapi nap gyorsan magamévá is tettem a soron következő etapot, s este is csak annyi reakció jött ki belőlem, hogy megállás nélkül ráztam a fejemet, miközben az új évadot a régiekhez hasonlítva azok a gondolatok szállingóztak a fejemben, hogy ez hova is süllyedt az évek folyamán. 

Az első három évadával a Supernatural nekem a bájos egyediségével és egyszerűségével lopta be magát a szívembe, s bevallom a heti ügyek nekem sokkal jobban feküdtek, mint az átívelő szálak. Habár az első évadtól kezdve voltak ilyenek, azért hozzá kell tennem azok sem voltak olyan fajsúlyosak, hogy konkrétan hazavágjanak egy egész évadot. Ahogyan haladtak előre a történésben az írók, úgy igyekeztek mindig valami nagyobbat, hatalmasat bevinni a történetbe. Azt gondolom minden rajongó nevében a harmadik évados finálé volt, ami odacsapott rendesen, s a negyedik évad volt, melynél tényleg azt gondolhattuk, hogy halad valamerre a széria, s tényleg egy minőségi termék kerül majd vizuálisan az asztalunkra. Azonban úgy érzem nagyon elszaladt a készítőkkel a ló, mert évadról évadra mindig növelték a tétet, aminek következménye részemről az lett, hogy már abszolút semlegessé vált minden, mert tisztában voltam vele, hogy majd valami nevetséges fordulattal ezek fel lesznek oldva.
Volt már itt minden, s azt gondolom a mitológia nem bír már el többet, s talán ebben az egész koncepcióban kilenc évad fért volna el, így nem is csodálom, hogy az eredeti készítő, azaz Eric Kripke menet közben kiszállt, s ezáltal másnak átadva a stafétabotot, hogy ők járassak le magukat az új évaddal kapcsolatban.

Az előző évadokban változatos helyszíneket ismertünk meg, s kevesebb töltelékepizód kapott helyet az adott évadban. Ez annak is volt köszönhető, hogy egyszerűen nem mentek rá görcsösen az évadra tervezett átívelő szállal. A srácok mindig úton voltak, s mindig más városban kötöttek ki, ahol mindig másfajta problémával találták magukat szemben. Jelenleg hadiszállásuk egy bunker, melynek létjogosultságát történeti szempontból nem értem, de nagy valószínűleg sokat számít költségvetés szempontjából. Borzasztó látni részemről, hogy mennyire nincs súlya semminek, mert hiába írnak ki valakit, akkor is ott van bennünk a hit, hogy majd viszont látjuk, hiszen ebben a szériában szinte senki nem maradt végleg halott. Kivéve, ha az nem mellékszereplő volt.
Azt gondolom már mi rajongók, nézők hozzászoktunk, hogy egyik főszereplő sincs igazán veszélyben, hisz mindig visszatér. A Winchester tesók anyjának visszahozatalánál is csak ráncoltam a homlokomat, de Bobby visszatérése se tetszett. Annak fényében pedig végképp, hogy az előző évadban belengetett alternatív világból csak ennyire futotta. Igaz, hogy idén csak egy epizód erejéig, de visszahozni Winchester testvérek apját egy igazi mély gödör volt számomra.

Azt gondolom a sorozat képtelen elengedni a már megszokott karaktereit, és borzasztó látni, hogy évadról évadról konkrétan szembeköpi magát. Évad végén, illetve elején mindig belenget valami egetrengető dolgot, amely a történet előrehaladtával lekicsinyítődik. Arról nem is beszélve, hogy számomra az, hogy mindenki, s ezzel a démonokat, szörnyeket is értve konkrétan mobiltelefonnal kommunikál egymással.

Ha nem unatkoztam volna, akkor minden bizonnyal főne a fejem, hogy mennyi időt elvesztegettem rá. De úgy vagyok vele, hogy az utolsó évadra felkészültem, s mivel úgy sem nézek annyi szériát nekem bőven belefér az unalommal töltött perceket ezzel felváltani. Sajnálom, hogy ide jutott a sorozat, de bízom benne, hogy legalább méltó lezárást kap majd. 

Címke , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

  1. Visszajelzés:Supernatural: 15.évad – Dentorel blogja

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük