Supernatural: 13.évad

Mai napig elevenen él bennem az az emlék a sorozattal kapcsolatban, amikor egy esős napon próbát tettem az első évad bevezető epizódjával. Ha jól emlékszem talán a harmadik évad előtt állt a széria. Nagyon élveztem, és igazi nagy döbbenet volt a harmadik évad vége. Szintén friss emlékként él bennem, hogy tíz évvel ezelőtt hány száz hozzászólás született egy feliratos fórum Supernatural fórumában. Teóriák, tények, hírek, és persze ez mellett a női rajongók szidása. Aztán szép lassan elkezdett a sorozat a lejtőn menni, majd végül úgy döntöttem, hogy nekem ennyi volt. Majd jött egy bejelentés, mely szerint a sorozatnak a tizenötödik évada lesz az utolsó. Az évek alatt az általam követett sorozatok száma keményen négy darab lett, így úgy döntöttem, hogy bevállalom a maradék évadokat akármilyen minőségűek is. Bevallom nagy falat úgy nézni valamit, hogy azt nem nagyon lehet már élvezni, s csak unaloműzésre használom.

Egyértelműen a legnagyobb problémám a sorozattal, hogy tulajdonképpen az évek alatt önmaga paródiájává nőtte ki magát. Próbálkozik persze ebből kijönni, s mindig jön valami olyan történetfolyam, amelynek köszönhetően azt gondolhatnánk, hogy lesz végre valami látszatja is, de ilyenkor olyan élményben lesz részünk, mintha megnézhetnénk hogyan harap a kígyó a saját farkába. Sajnálatos módon a szériára ez tökéletesen igaz, hiszen semmiféle elvárással nem nézem az epizódjait, de így is fájó, ahogyan a készítők bánnak eme sorozattal. Tulajdonképpen rengeteg bajom van vele. Első körben talán az, hogy míg a korábbi évadokban a Winchester testvérek folyamatosan úton voltak, addig évadok óta egyfajta “bunkerben” nyomoznak, és gondolkoznak el dolgokon. Ugyan nincs erről semmilyen információ, de véleményen szerint ez egyértelműen költségcsökkentés miatt alakulhatott ki. Ami továbbra is szúrja a szememet, az leginkább az, hogy mindenféle teremtmény szaladgál a széria univerzumában, de a legtöbbje megreked a modern világ vivmányai között. Azaz a karakterek a fontos információkról többnyire az internetről értesülnek, valamint mindenki mobiltelefont használ. Számomra egyértelműen megmosolyogtató, ahogyan a démonok is telefonálgatnak egymásnak.

Reménykedtem abban, hogy a másik világ, és Jack történetéből kihoznak valami élvezhetőt, de sajnos évad közben el kellett gondolkoznom azon, hogy ez nem fog megtörténni. És elsősorban azért, mert sajnálatos módon ezeket a történetszálakat ismét nem sikerült megfelelően kezelni. A másik világ lehetett volna egy érdekes húzás a sorozatban, de csak arra volt jó, hogy tulajdonképpen rég elfeledett karaktereket viszontlássunk a szériában. És komolyan elgondolkozom azon, hogy volt olyan karakter, amelyet a készítők valamilyen módon nem hoztak vissza az élők sorába az aktuális történetszálba?

Szerencsémre már csak egy évadot kell pótolnom, s az éppen futó majd valamikor májusban fog véget érni. Veszek egy nagy levegőt, és nekifeszülök a tizennegyedik évadnak, s örülök neki, hogy utána egy kis szusszanás jön, valamint számomra soron következő évad csak húsz részes.

Címke , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük