South Park: 22.évad

Kifutott a South Park 22.évada, amely igazából szebb napokat is látott szériák közé tartozik. Bevallom az elmúlt évek alatt történt változtatások miatt kénytelen voltam ismét megvárni, míg minden egyes epizód bemutatásra kerül, és így egyben megnézni az aktuális évadot. Amire szintén azt tudom mondani, hogy sajnos nem igazán akar visszatérni az eredeti önmagához. Bár feltehetően nem is tudna. 

South Park aktuális évadáról az a véleményem, hogy a készítők igyekeztek sok mindent megidézni, amelyet már a korábbi évadokból megismerhettünk. Érdekes kikacsintás volt ez, de ennek ellenére ismét egy erősen közepes évadot sikerült összehozni sajnos.
Annak idején hatalmas nagy misztérium övezte a sorozatot, hiszen amikor indult én még az általános iskola padjait koptattam. Hatalmas nagy élmény volt megnézni az első epizódokat, arról nem is beszélve, hogy mennyire magával ragadott a széria. Leginkább az tetszett benne, hogy az általános napi problémákat, és bulvármédiát vette alapul, így aztán kevés olyan helyzet, vagy személy volt, aki nem került górcső alá, és nem lett kiparodizálva. Volt, amelyik valóban megfelelően lett tálalva, volt amelyik nem. Ez a fajta szókimondóság jót tett a sorozatnak az első évadokban, azokban későbbiekben már sokkal többet kellett nyújtania, hogy ne szürküljön be. A koncepción igyekeztek változtatni a készítők, és az új intro kapcsán tértem vissza annak idején, mikor sikeresen elkaszáltam, mert beleuntam. Nem mondom, hogy nem volt jó egy kis változatosság, de azt gondolom a sorozat talán nem is fog abban a fényben tündökölni, mint annak idején. És miért? 

Az idei évad elég vegyes volt. Annak kifejezetten örültem, hogy az évad elején visszahozták az epizód jelleget, de évad felénél ismét akadtak átívelő szálak, amely ki is tartott az évad végéig. Akadtak hagyományos problémákat boncolgató szálak, de olyanok is, amelyek csak az írói fantáziában születettek meg. Ha őszinte akarok lenni, akkor elképzelhető, hogy ha nem egyben nézem meg az utolsó évadot, akkor talán ki sem tartok a végéig.
Szó se róla nem volt rossz, csak egyszerűen azt éreztem, hogy már nagyon sok mindent megmutatott a sorozat, így aztán már az ember nem nagyon tud meglepődni, vagy megbotránkozni, ha arról van szó. Ebből fakadóan pedig könnyen unalmassá tudnak válni egyes epizódok. 

Különböző aktuális témákat érintettek idén a készítők ismét. Volt amelyik működött, és volt amelyik nem. A véleményem az, hogy ezek az epizódok szintén olyanok lettek, amelyeket egyszer meg lehet tekinteni, de nem hiszem, hogy ismét megtudnám. Hatalmas nagy pacsi, hogy a készítők igyekeztek korábbi témákat érinteni, és korábbi karaktereket megidézni, de sajnos azt gondolom, hogy a South Park egy eléggé megfáradt koncepciójú sorozat lett, amelyik a 22.évadára már semmi újat nem tudott mutatni, és már inkább megszokásból néztem. Ugyan nem fogom abbahagyni a nézését, mert évi tíz epizód bőven belefér, de sokat már nem hiszem, hogy várni fogok tőle. 

Címke , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük