Terápia: 3.évad

Tulajdonképpen már javában a sorozat a harmadik évad közepén járt, amikor megláttam az előzetesét. Emiatt is döntöttem úgy, hogy belenézek, ami végül nézőssé tette a szériát. Nem mondom, hogy kiemelkedő lett, azonban magyar gyártást alapul véve azt kell mondani, hogy minőségire sikeredett. Azonban tény, hogy a harmadik évad némileg erősebb tónusúra sikeredett. 

A harmadik évadot nehezen tettem magamévá. Egyrészről gyorsan ledaráltam az első tíz részt, hogy meglássam milyen karakterekkel is lesz majd dolgom, másrészről pedig az elmúlt három hét nem tette lehetővé, hogy le tudjak ülni a széria elé, s megnézni. Azonban végül a mai nap végignéztem a fennmaradó epizódokat, s tényleg azt kell mondanom, hogy sokkal komolyabbra sikerült. Ámbár a többséggel ellentétben én azért némileg éreztem csalódást.
Az utolsó évadban megint sikerült felvonultatnia érdekes karaktereket, s elég sok általam (és gondolom sokak által) ismert színészt, színésznőt is a képernyőre hozott. Hasonló a helyzet mint az előző évadokkal: akadtak esetek, amelyek kifejezetten tetszettek, s akadtak olyanok is, amelyeket kifejezetten utáltam. Első körben fontosnak érzem megemlíteni, hogy az egyik legjobb “terápia” a börtön falai között zajlott. Nem csak színészileg, hanem dramaturgiailag is. Hiszen mindenki el tudja képzelni nagyjából, hogy mennyire is tud egy elítélt lelkileg változni, vagy akár negatív értelemben olyan irányt venni, amelyhez már segítség kellene. A karakter Zsolt volt, akinek a legjobb történetszálát vitte a sorozat végig, s kifejezetten bíztam abban, hogy lesz majd az évad végén egy csattanó, ami majd hoz némi döbbenetet. Azonban ez nem így lett, s ez volt az első csalódásom a sorozattal kapcsolatban. 

A terápiára járók között ott volt ugyebár Sándor, az após. A karakter önmagában véve még nem volt problémás, azonban ahogyan vitték előre a szálakat a sorozat készítői egyre inkább kezdtem azt érezni, hogy a semmibe megy. Ami végül meg is történt, hiszen a készítők itt is két terápiával a lezárás előtt belengettek egy olyan lehetőséget, amely nagyot tudott volna ütni. Azonban ezt sem merték meglépni a készítők, amit nagyon sajnálok, mert akkor tényleg elmondhattam volna, hogy okozott némi meglepetést a történetben.
Udvaros Dorottya feltűnése meglepett, s a karakterével sem volt különösebb gondom. Azonban úgy gondoltam, hogy rossz döntés volt a karakter megformálására a színésznő. Itt elsősorban nem arra célzok, hogy rossz lett volna, hiteltelen, vagy egyenesen idegesítő. Hanem az általa megformált karakter egy közismert ember, s ezáltal a színésznő akár önmagát is alakíthatta volna némi drámai történet megalkotásával. Emiatt nem tudtam elvonatkoztatni a színésznőtől. Mivel a megformált karakter nem állt messze a színésznőtől, így nekem kissé hiteltelenné vált nagyjából három rész után. 

Schell Judit feltűnésének egyébiránt örültem, mert kitűnő színésznőnek tartom, de az övé volt a második leggyengébb szál a sorozatban, ami szinte a semmibe futott ki. Természetesen ott van a terapeuta, András akire tökéletesen igaz az, hogy bizony ő neki is segítségre van szüksége. Magánélete, érzelmi állapota sem túl stabil, így hát nem meglepő, hogy ennek köszönhetően egy új karakter tűnt fel a sorozat elején, aki az előző két évadban Ági helyét próbálta pótolni. Azonban itt is némileg felbosszantott a sorozat, hiszen ahogyan haladt előre a széria egyre inkább azt akarta elhitetni velem, hogy valami nagyon drámai fordulat fog majd következni, amely tulajdonképpen a főszereplő életét fogja derékba törni. Legyen az magánéleti teljes csőd, vagy éppen egészségügyi teljes leromlás. És persze ez is kifutott a semmibe, hiszen ugyan le lett zárva minden szál, de mégis olyan érzetet adott, mint ha a semmibe futott volna ki. 

Aminek viszont örültem, amikor egy korábbi évadból láthattam viszont egy régi karaktert. Bevallom kezdetben nagyon megörültem neki, de ezzel kapcsolatban is sikerült némileg pofára esnem. Hiszen mivel utolsó évad, ezért azt hittem szinte mindenki vissza fog majd térni, vagy pedig valamilyen formában hallani fogunk majd róluk. Azonban sajnálatos módon ez nem valósult meg.
Nem mondom azt, hogy rossz volt az évad, de mindenképpen többet vártam volna tőle. Kicsit komorabb, és sötétebb is lett az előzőektől, s talán ebből fakadó is volt az, hogy számítottam valami ütősebb, drámaibb befejezésre. Nem mondom, hogy rossz volt, de nekem nem elégítette ki a vágyaimat, annyi bizonyos. Ami viszont mindenképpen lényeges: nem bántam meg, hogy megnéztem ezt a három évadot. 

 

Címke , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük