ER: 12.évad

Magyar cím: Vészhelyzet 

Az év elején úgy döntöttem, hogy ideje lenne előkapnom a sorozatot. Ugyanis vannak vele némi problémáim. Többek között az, hogy maradtak ki évadok, valamint az utolsó évaddal talán nem is voltam teljesen képben már a végére. S mivel éppenséggel már egy számjegyű azoknak a sorozatoknak a száma, amit nézek, így aztán bátran vágtam bele. A karácsonyt pedig kihasználtam arra, hogy szépen szintre kerüljek a 12. évaddal is. 

Hiába életszerű a sorozat, azaz folyamatosan váltakoznak benne a karakterek. Van, aki elmegy, és van aki jön. A 12. évadra tulajdonképpen már egyetlen egy régi karakter sem maradt, aki a sorozattal indult volna. Ennek köszönhetően valamelyest megváltozott a sorozat hangulata, továbbá az esetek is kissé laposak lettek, valamint kezdtem azt érezni, hogy a sorozat önismétléssé alakult. Így már kevésbe kötötte le a figyelmemet.
Fentiekből fakadt az is, hogy előfordult, hogy több nap kihagyás is a megtekintett epizódok között, s olykor nem igazán voltam képben, pedig folyamatosan nézem. A részletekben pedig könnyű elveszni, ha azt vesszük alapul, hogy ha egyszerre akár 6-7 részt megnézünk, s utána hagyunk pár nap pihenőt, akkor bizony nem sok minden fog derengeni, mikor nekiállunk a folytatásnak. Ebből kiindulva én például nagyon örültem, hogy ettől az évadtól a sorozat készítői bevezették azt, hogy az epizódok elején egy kis összefoglalót kaptunk a korábbi epizód fontosabb eseményeiből, így aztán képbe lehetett kerülni gyorsan, s ezáltal az évad végére átfogóbb képet kaptam a számomra soron következő évadról. 

Az, hogy önismétlés elég gyakorivá vált a szériában az többnyire azzal járt, hogy leült a történet, s ezáltal egyes epizódok inkább voltak irritálóak, mint szórakoztatóak. Aki annak idején a vetítési idővel követte a sorozatot nyilván nagyon sok részlet homályba veszhetett, vagy éppen nem tűnhetett fel. De amennyiben egy évad/hét megtekintésben követi az adott néző, mint én, akkor nagyon sok minden feltűnik. Egyre inkább idegesítővé vált számomra a szereplők magánélete. Legfőképpen az, hogy mennyi párkapcsolati szál akadt a háttérben. Bár tény, hogy nem egy Grey’s Anatomy, melynek a hetedik évadánál szálltam ki, ahol már tényleg minden szereplő megvolt mindenkinek. Azonban engem kifejezetten irritált, hogy ebben az évadban ismét elővették az afrikai szálat, valamint a katonásat. Ezeket kifejezetten untam, és utáltam, így kénytelen voltam beletekerni, mert ezeket már korábban sem tudtam élvezni. 

Természetesen ebben az évadban is akadt pár új szereplő. Volt, aki hosszabb, de akadt aki rövid időre köszöntött be a sürgősségire. Bevallom őszintén engem egyik sem fogott meg, ezáltal nem is nagyon tudtak szórakoztatni. Ott is az volt a problémám, hogy kifejezetten untam azokat a jeleneteket, amelyekben ők feltűntek. Az egyik legrosszabb húzás pedig egyértelműen az évad elejéhez kapcsolódik, ahol Lewis karaktere immáron másodjára hagyta ott a kórházat. Azonban itt tulajdonképpen annyi történt, hogy a következő részben nem tűnt fel, s az egyik szereplő említette, hogy elfogadott egy jobban fizető állást. Azt gondolom, hogy egy sorozattal induló karakter azért megérdemelt volna egy méltó búcsút. 

Az évad közepe már élvezhetőbb volt, habár továbbra is magyar szinkronnal néztem. Ebből fakadóan pedig nem tudtam megszokni továbbra sem, hogy milyen kriminális, és olykor cselekményt lelővő magyar címet kaptak a részek, amelyeknek eredetihez szinte semmi közük nem volt.
A nagy pozitívum pedig leginkább az évad zárása volt, ahol tényleg volt valóban élvezhető, s érdekfeszítő cselekménysorozat, s ezáltal egy valóban jó cliffhangert kaptunk, amelynek hatására gyorsan igyekeztem megírni ezt a bejegyzést, hogy láthassam a folytatást. 

Ugyan már a széria nem hasonlít korábbi önmagára, de jelen helyzetben egészen pontosan három évad van még hátra, így aztán már mindenképpen be fogom fejezni. Azért bízom benne, hogy lesz annyi szabadidőm, hogy az év maradék öt napja elegendő legyen, hogy a soron következő 13. évadot magaménak tudjam. 

Címke , , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük