ER: 11.évad

Magyar cím: Vészhelyzet

…és eljöttek azok az évadok, amelyeket tényleg csak akkor tudok magamévá tenni, amikor legalább két napot itthon vagyok, mert egyszerűen nem vesz rá a lélek, hogy munka után/előtt nekiüljek akár egy részt is megnézni.
Nagyjából majdnem három hetet vett igénybe, hogy a soron következő évadot is letudjam. Igazából már nem szórakoztat olyan jól, mint a kezdetekkor. Nem is véletlen, hogy a TV-ben kimaradoztak epizódok, évadok. Azonban nem adom fel, hiszen a 15. és egyben utolsó évad kimaradt számomra, és arra nagyon kíváncsi vagyok. 

A sorozatnak van egy nagyon nagy negatívuma részemről, amin egyszerűen nem tudom túltenni magam. A szinkron, ami készült a sorozathoz azt gondolom, hogy több, mint elfogadható, és élvezhetőek is tudnak lenni a részek. Azonban annál idegesítőbb nincs, amikor egy teljesen más címet kap egy-egy epizód, mint ami az eredeti. Annak idején mikor általános iskolás voltam egyik osztálytársam feltette a kérdést az akkori magyar tanárnőnknek, hogy miért kapnak a filmek más címet, mint ami az eredeti. Akkor a válasz az volt, hogy lehet magyarul nem lenne értelme, vagy pedig összefoglalja a filmet. Na már most nem tudom ki volt az, aki engedélyezte az epizódok magyar fordítását, de én, mint aki elég jól tud angolul egyszerűen bosszantónak ítéltem ezt meg. Olyanokról beszélek, amikor egy szavas epizódok kaptak egy mondatos címeket, vagy amikor tulajdonképpen az adott rész magyar címe lelőtte az adott epizód cselekményét. “Bámulatos” volt. 

Azt hiszem, hogy elmondható, hogy ez az az évad volt, amelyik nekem a legunalmasabb és legvontatottabb volt az eddigiek közül. Előfordult a korábbi évadoknál, hogy sokszor a betegek és azok történetszálai pörgették fel az eseményeket, így aztán jobban érdekelt a vendégszereplőkkel mi fog történni, mint a főszereplőkkel. Azonban itt nem ez történt meg. Inkább csak néztem ki a fejemből, és olykor még azt is megnéztem, hogy az adott epizódból még mennyi is van hátra. Mint ahogyan korábban sokszor megemlítettem a sorozat egy valódi munkahelynek is felfogható volt (és színészek szemszögéből az is volt), mert tulajdonképpen ebben az évadban történt a legtöbb távozás, illetve az évad végén távozott az utolsó eredeti szereplő is. 

A készítők minden bizonnyal már az évad elején tudhattak erről a távozásról, hiszen ezzel végződött az évad, valamint a második epizódban rögtön bedobtak egy új karaktert, aki sajnos részemről nem vált be. Az évadról az a véleményem, hogy olykor nagyon sok volt az üresjárat, és már a páciensek is sokszor egysíkúak voltak. Ennek köszönhetően pedig az évad fele le sem tudott kötni. Ennek köszönhetően pedig, ha a mai napig egy műsoron lévő sorozat lenne, és nem érdekelne iszonyatosan az utolsó etap, akkor ez lenne az a pont, amikor azt mondanám, hogy ennek itt és most vége.
Valóban megvan az átmenet az új és a régi szereplők között, de sajnos azt kell mondanom, hogy nem csoda, hogy a sorozat népszerűsége erősen megcsappant, lévén elkezdődtek azoknak a jeleknek a felbukkanása, amelyek az önismétlést jelenti. Nem mondom, hogy iszonyatos volt, de sajnos nagyon untatott. Az, hogy a készítők tényleges cliffhangert akartak, vagy pedig csak egyszerűen “félbevágták” az utolsó részt azt nem tudom. De részemről elég harmatos befejezése volt az évadnak. 

A maradék négy évadot mindenképpen magaménak teszem, ámbár tény, hogy nem biztos, hogy idén erre sor kerül. Viszont tény, hogy nagyon kíváncsi vagyok az utolsó etapra, így aztán a lelkesedésem ugyan kissé megtört, de a kitartásom erős még mindig. 

Címke , , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük