ER: 10.évad

Magyar cím: Vészhelyzet

Szeptember óta eléggé rákaptam a sorozatra annyira, hogy szinte pár nap alatt kivégeztem egy évadot. Ez úgy néz ki, hogy ez átmeneti volt, ugyanis a tizedik évaddal kissé nehezen birkóztam meg. Itt inkább nem időhiányt, vagy kedvet mondanám elsősorban felelősnek, hanem igazából azt, hogy kissé untam a soron következő etapot. 

Ahogyan a többi írásban is ecseteltem, hogy az sorozattal az a ténymegállapításom van a szereposztással kapcsolatban, hogy valóban úgy működik, mint egy valódi munkahely. Van egy alap brigád, amely egy hosszú működés után szépen lecserélődik szinte, s alig lesz majd régi arc. Ez igaz a sorozatra is, annyi különbséggel, hogy az alap koncepció megengedhette magának, hogy a teljes eredeti gárdát le lehessen cserélni.
A tizedik évad valójában rá lépett erre az ösvényre, hogy egyre több szereplő távozott, miközben az újak, akik érkeztek számomra kissé szürkék lettek. Ennek kapcsán is volt némi keserű szájízem az évad elején, hogy a sorozat nem tudott nekem újat mutatni, így sajnos az esetek sem fogtak meg úgy, mint ahogy kellett volna. 

Nem is meglepő, hogy az évad közepén nekem volt egy majdnem másfél hetes pihenő időszakom, amikor nem nagyon mozgattam magam, hogy akár egy új epizódot is megnézzek, s bíztam benne, hogy ez a “szünet” elég lesz arra, hogy újult erővel vágjak bele, és talán akkor megint elkap a lelkesedés, hiszen az elmúlt időszakban csak úgy faltam a sorozat epizódjait. Az egészhez hozzátartozik az is, hogy nagyon régen láttam már a szériából epizódokat, valamint az utolsó évadok nekem már újat is tudtak mutatni, hiszen ezeket már nem rendszeresen néztem, továbbá maradtak ki részek.
Azonban azt kell mondanom, hogy ez kevés volt, hiszen az utolsó öt részt, ami hátravolt már eléggé nehezen nyomtam le a torkomon. 

Az egyik legnagyobb negatívum, ami az évaddal kapcsolatos volt, hogy az első pár részben Romano karakterét kiírták. Ő volt az a karakter, akit mindenki szeretett utálni, s remek volt nézni, ahogyan sokszor pofára esik, valamint amikor olyan jelenetsort kapott, amikor megtudta mutatni azt, hogy ő is bizony érző emberi lény. Nyilván az előző évad helikopteres balesete nagy bravúr volt a készítők részéről, s a kar amputáció után a karakterben kevés szufla maradt, de az évad elején úgy kiírni, hogy későbbiekben ne tudjon visszatérni kicsit erős volt részemről. Hiszen mindig volt olyan konfliktus, amit ő gerjesztett, majd a történetszálat tovább penderítve remek képet kaptunk arról, amikor bizony visszakapja azt, mit ő adott másoknak.
Az újaknak nem sikerült lekötnie a figyelmemet, habár a készítők igyekeztek, hogy minél több magánéleti dolog is belekerüljön ebbe az évadba a többihez hasonlóan. Azonban ezek mindegyike olyan volt, amellyel már valamilyen formában találkozhattam az előzőekben, így ezek érdektelenek voltak számomra. Az esetek sem voltak olyan, mint amelyekre érdemesebb lenne odafigyelni. Ebből fakadóan pedig számomra az évadok közül ez a leggyengébb. 

Ugyan folytán az erőm, de még a maradék öt évadot még csak azért is legyűröm, és kitartok a végéig, mert azért bízom abban, hogy lesznek még itt érdekes dolgok, amikről korábban lemaradtam. 

Címke , , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük