ER: 9.évad

Magyar cím: Vészhelyzet 

Rengeteg sorozat nézését hagytam abba úgy, hogy időközben a kedvencek is véget értek, valamint az újoncok nem hozták azt a szintet, hogy mellettük maradjak. Ennek köszönhetően az általam nézett sorozatok száma kétjegyűből egyjegyűre redukálódott. Így hát elkezdtem nézni, hogy mely szériák maradtak ki, amelyeket pótolhatnék, továbbá a régieket újranézni esetleg. Így eset a választásom az ER-re, melybe egyszer beletört a bicskám, azonban most úgy néz ki a teljes sorozatot végig fogom tudni nézni.
Először még aggódtam, hogy mennyire le vagyok maradva belőle, de aztán eljött a rossz idő, s vele együtt az ősz, aztán szépen rákaptam, mint kacsa arra a bizonyos nokedlire. Így az elmúlt egy hónapban négy évadot sikerült magamévá tennem. 

Az első évadokat heti rendszerességgel néztem, azonban későbbiekben már elvesztem a részletekben. A főbb eseményekkel tisztában voltam, de ahogyan haladtam a szériában előre úgy jöttem rá arra, hogy mennyi mindenre nem emlékeztem, vagy épp nem jól rémlett. Ebből fakadóan pedig sikeresen berántott a széria, így aztán a rossz időnek köszönhetően szépen haladok előre. A kilencedik évad azért is volt érdekes számomra, mert nagyon kíváncsi voltam, hogy mennyire is fogom majd élvezni.
Ahogyan az előző évadok írásánál is írtam, hogy a sorozat szíve elsősorban az alapkoncepció, amely tulajdonképpen egy sürgősségi osztály életét próbálja bemutatni úgy, hogy egy kórház szinte a legrosszabb részét képezi minden tekintetben. Ehhez hozzájárultak a karakterek is, amelyek szépen magabiztosan elkezdtek kikopni a sorozatból. Azaz tényleg olyan érzése lehet az embernek, mintha ez egy valódi munkahely lenne, ahol akadnak ugyan régi arcok, de már az újak veszik át a szerepet. 

Az egyik legfontosabb változás volt az előző évadban, hogy ismét két régi arc vált ki a szériából. Az egyik Benton karaktere volt, akinek felettébb örültem, mert egyébként számomra irritáló volta sorozatban. Nem tudom megmondani miért, csak egyszerűen nem szerettem. A másik pedig Greene távozása, akinek halálával elvágtak minden esélyt, hogy a későbbiekben rajongói nyomásra visszatérjen. Sok hozzászólást olvastam a sorozattal kapcsolatban, hogy itt kezdődött megváltozni a sorozat stílusa, s kicsit másmilyen lett. Az igazság az, hogy nekik adok igazat. Ahogyan néztem ezt az évadot tényleg más volt. Egyszerűen hiányzott belőle valami. Nem volt rossz, hanem más. Mintha valamilyen átalakításon esett volna át. Jöttek ugyan új arcok, de tulajdonképpen ők mellékszerepben maradtak. Kérdés persze adott, hogy annyira jó volt Greene karaktere, hogy ekkora űrt hagyott a kiírása, vagy pedig a régi arcok távozásának száma már olyan mértéket öltött, mely már érezhető a sorozaton? Inkább utóbbira tippelnék.
A sorozat évada lendületes volt, s tényleg bővelkedett fordulatokban. Ezek a fordulatok elsősorban a sürgősségi osztályon játszódnak, így a karakterek magánélete most kicsit háttérbe szorult, amit nem is nagyon sajnáltam. Az évad kezdés elég erős volt, gondolok itt az első részben történt azonnali helikopter balesetre. Már gyerekként is sokkolt, amit most szintén átéltem. Ugyan tisztában voltam ezzel a szállal, de azt viszont nem, hogy évadnyitóban történt volna. Viszont tény, hogy nagyon jó húzás volt a készítők oldaláról.

A sorozat eddigi évadait alapul véve viszont azt kell mondanom, hogy sajnos egyáltalán nem jó évadzárásokban. Azaz olyan dolgok történnek, amelyek még ha függőben is maradnak, akkor sem kaparja az ember a falat. Részemről az évadzáró epizód az afrikai “kiruccanással”, mellyel az orvosok egy drámaibb helyszínt látogattak meg nekem nem volt nagy durranás. Leginkább azért, mert azt hittem több akció, több feszültség lesz, s valami félbe maradt szálat kapok majd. De nem.
Ugyan nem tudom hogyan fogok tudni haladni a sorozattal, viszont bízok benne, hogy szilveszterig szintre hozom magam a sorozattal, hiszen az idő rá fog kényszeríteni, hogy legtöbbször itthon töltsem. Nagyon sokat olvastam a széria későbbi epizódjairól, így aztán kíváncsi vagyok, de legfőképp az utolsó évad nagy húzásaira, így aztán igyekszem teljesen szintre hozni magam. 

 

Címke , , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük