Reno 911!: 6.évad

…és ennyi volt. Köszönhetően annak, hogy 20 perces epizódokkal operált a sorozat lehetőségem volt arra, hogy egy fél délután alatt magamévá tegyem a hatodik, s egyben utolsó évadot. Nem mondom, de jelen pillanatban is zsong az agyam a látottaktól. S azt kell mondanom, hogy nem túlságosan pozitív a véleményem.
Valahogy ahogyan néztem a sorozatot egyértelműen a Sliders ugrott be nekem. Nem véletlenül.

Már az ötödik évad kapcsán írtam, hogy kissé nekem fárasztó volt már, hogy nagyon sokszor ugyanazt láttam epizódról, epizódra. A jól bevált, s viccesnek nevezhető jeleneteket többször finomítva újra láttam, ami nekem egy idő után már unalmasnak számított. A hatodik évad ennek fényében részemről teljesen borzalmas volt. Nem véletlenül.
Maga a cliffhanger nekem nem ütött akkorát, azonban annak feloldása viszont igen. A hatodik évad úgy kezdett, hogy előtte három főszereplőtől megváltak, akiknek távollétét úgy magyarázták meg, hogy az ötödik évad végi robbanásban életüket vesztették. Egy sitcomtól ez eléggé meredek húzás, továbbá a legnagyobb problémám pont abban volt, hogy volt egyfajta dinamika a színészek között, s ennek volt köszönhető többek között a siker, s a nézhetőség. Ez a dinamika három szereplő távozásának köszönhetően megszűnt létezni. Nem volt egyensúly, s a régebbi karakterek közül Wiegel és Dangle karaktere több szerephez jutott, melynek nem voltak túl jó utózöngései.

Ültem a monitor előtt, s azon kezdtem el gondolkodni, hogy ezt komolyan megmerték lépni az alkotók? Az, hogy egy karakter kiesik még oké, de egyszerre három. Az már eléggé gáz. Helyettük érkezett két férfi karakter, akik egyáltalán nem tudták pótolni a távozottak utáni űrt, ennek egyenes következménye volt, hogy azok a jelenetek, amelyekben szerepeltek majdnem hogy nézhetetlenek voltak.
Amiket említettem az előző évad kapcsán itt hatványozottan igazak voltak. Elég sok bejáratott jelenetet láttam viszont részről részre, ami iszonyatosan vontatott, és poéntalan volt. Az évad közepén már idegesített, hogy mindig előrángatják valahonnan a meleg görkorcsolyás Terry-t, de a “tv reklámok” is iszonyatosan idegesítőek lettek már. Nézettségről adatot nem találtam, de nem is lepődnék meg, ha a nézők azzal a pár karakterrel együtt elhagyták a sorozatot.

Hatalmas nagy szerencse azonban, hogy a hatodik évad nem ért véget cliffhangerrel. Igaz, nem is zárult le, de ilyen műfajú, s alapkoncepcióval rendelkező szériánál nem is érzek semmilyen hiányérzetet.
A hatodik évad kezdése sokkolt, így utánaolvasva a háttér információkat gyűjtve azt gondolom, hogy a sorozat utólag meg is érdemelte a kaszát. Hiszen az alkotók döntöttek úgy, hogy kiírnak három karaktert, s nem a színészek léptek le. A sorozat stílusa is megváltozott, s eltűnt belőle a szerethetőség. Ismét egy jó példa, hogy nem lehet csak úgy kiírni karaktereket következmények nélkül.

Címke , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

  1. Visszajelzés:Reno 911!: 7.évad – Dentorel blogja

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük