South Park: 20.évad

Tavaly nem csak új bevezetőt kapott a sorozat, hanem új irányt is vett a készítése. Ugyanis a készítők úgy döntöttek, hogy akadnak majd olyan mellékágak, amelyek egy epizód alatt megoldódnak, de szakítva a régi felállással mostantól átívelő szál lesz a szériában.
Nagyon sok rajongó volt, aki ennek nem örült, s ha alapul akarom venni a régi évadokat, akkor azt kell mondanom, hogy tényleg azok a részek működtek a legjobban. Nem tudom milyen lenne hetiben nézni, de direkt ezért is vártam meg, hogy lemenjen az aktuális évad, s a tíz részt magamévá tegyem egy délután alatt.

Az én véleményem az, hogy nekem bejött az évad, s tényleg pillanatok alatt elrepült az a majdnem négy óra, amennyi játékidővel rendelkezett az épp aktuális tíz epizód. Azonban azt kell mondanom, hogy ezt hetiben nézni minden bizonnyal elég kínzó lett volna számomra.
Huszadik évad most három főszálat kísért a végéig. Itt volt az elnökválasztás, az internetes trollok, valamint idiótán megalkotott memóriabogyók története is. Természetesen még mindig ott tartunk, hogy a sorozat leginkább társadalomkritika akar lenni, s ha az ember naprakész csak akkor tudja igazán értékelni a legjobb poénokat benne. Bevallom az internetes troll-átívelő szál tetszett a legjobban, hiszen aki napi szinten használja az internetet nagyon sok ilyet láthat, amikor valaki kikel önmagából, s olyan viselkedést művel egy nicknév mögé bújva, amit minden bizonnyal a való életben nem merne. Ezt a témát véleményem szerint remekül körüljárták a készítők, s jól be lett mutatva, hogy mit hozhat ki az emberből ezek a dolgok. A következményekről nem is beszélve.

Az elnökválasztás volt az, ami a legkevésbé érdekelt, ámbár Mr. Garrison alkotott egy hatalmasat, s talán ez volt az első olyan évad, aminél tényleg szerettem a karaktert. Eredetileg nem nagyon értettem a memóriabogyók történetét sem, de különösebben nem okoztak negatív kilengést részemre.
Ebben az évadban mindenki visszatért, aki az előzőben szerepelt. Ámde úgy éreztem, hogy volt olyan, aki teljesen felesleges volt. A legnagyobb meglepetés az új szezonban talán az volt, hogy Cartman úgy vitte végig, hogy nem ő volt a főgenyó, s nem is csinált semmi olyat, amiért meresztettük volna a szemünket. Teljesen normális, átlagos gyermekként viselkedett, ami bennem keltett azért némi negatívumot a karakterével kapcsolatban.

Nem volt ez így rossz semmiképpen, s elég élvezhető volt. Ámbár ahogyan fentebb említettem egyben ledarálni a tíz részt volt a legjobb, mert tökéletesen képben volt a történtekkel, s ezáltal nem volt részemről kilengés. Azonban hetiben még mindig azt mondom, hogy ezt nem tudtam volna nézni.
Természetesen a nézősök listáján marad a széria. De most hosszabb szünetet kell majd kibírni jövő őszig, mire jön a huszonegyedik évad.

Címke , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük