Helyzetjelentés: Sorozatfront 2016 őszén

Ha őszinte akarok lenni, akkor az elmúlt két évben sokszor fordult velem az elő, hogy amikor akartam valamit nézni egyszerűen nem volt mit. Az esetek kis százalékában fordult csak elő, hogy nem volt kedvem az adott tartalomhoz, de az igazság az, hogy nagyon kevés széria az, amit már nyomon követek. Nem véletlen, hogy újakat próbáltam be, régieket néztem újra, vagy korábban elkaszáltaknak adtam még egy esélyt. Leginkább ez annak köszönhető, hogy változott az ízlésem, s ezáltal kevés újonc válik be. A régiek szépen befejeződnek, vagy pedig nézhetetlenek lesznek számomra. Ellenben 2016 őszén szintén úgy állok, hogy kevés az, amit nézek, és szórakoztat. De nézzük egy állapotfelmérést hogyan is állok:

The Big Bang Theory:
A sorozat az, amely nem rántott be amikor indult. Sőt! Be se próbáltam, de más aktív fórumokon történő ajánlgatásoknak köszönhetően bepróbáltam, s megvett teljesen. Majd a hullámvölgyben kaszáltam, de ismét nekiálltam. Egy ideig lekötött, de mostanság is úgy érzem, hogy takaréklángon égnek a készítők. Legalábbis kevés az olyan poén, amitől kiégne a rekeszizmom. Persze maradok, heti egyszeri húsz percem azért van.

South Park: 
Az új koncepció alapján átívelős szálat kapott, így ennek fényében úgy döntöttem, hogy az aktuális évadot pihentetem, s majd ha lemegy, akkor egészben, s szinkronosan megnézem. Szerencsére másfél hét elcsúszással szállítja a hazai Comedy Central a részeket, szóval utánpótlásban hiányom nem lesz.

The Walking Dead: 
A sorozat annak idején nagyon megvett, de amikor elkezdett hosszabb évadokat kapni, s ezáltal megjelentek a “fillérnek” nevezett epizódok, akkor az ötödik évadnál abbahagytam. Bevallom mostanság az új évaddal kapcsolatban olyan sokszor futottam bele valamilyen írásba, hogy ismét kedvet kaptam hozzá. Így első évadtól nekiültem. Nagyon sok mindenre nem emlékeztem, de amikre igen azokat a jeleneteket átpörgettem, mivel nem tudnám már ott folytatni enélkül, ahol abbahagytam.

This Is Us: 
Az egyetlen idei újon részemről, amely valóban megvett és maradtam vele. Bevallom az első résznél eldöntöttem, hogy maradok, de azóta nem nagyon ültem neki. Leginkább épp kedvem nem volt, így tegnap futottam vele egy kört. A második részt kicsit enyhébbnek gondoltam, de a zárása ismét meglepett, így a további részek nálam instant nézősek.

Shameless: 
A sorozat, aminek a hetedik évada indult el, de én csak két éve kezdtem el nézni. Természetesen az aktuális évadba most se kezdtem bele, majd megvárom, hogy összegyűljenek a részek, és majd egyben megnézem őket.

X-Files: 
Egyre inkább bebizonyosodik, hogy a sorozat alapkoncepciója kialakított bennem egyfajta hamis érzetet a szériával kapcsolatban. Azaz nem minden rész szól ufókról, szellemekről, és olyan paranormális tevékenységekről, melyek ha eszembe jutnak éjszaka közepén, akkor nem merek sötétben aludni. Nyilván ezeket félre kell tennem, mert mindenképpen megfogadtam, hogy megnézem végig. Így a negyedik évad következik épp, amit remélek egy hét alatt befejezek.

Címke , , , , , , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük