South Park: 18.évad

Szeptember. Ez az a hónap, amit a többség nem szokott várni. Leginkább azért, mert ilyenkor naptár szerint véget ér a nyár. Elkezdődik az iskola, s véget érnek a munkahelyi szabadságolások is. Szerencsére úgy jártam, hogy legalább egy hétnyi szabadságomból kaptam pár napot itthon, s mivel az időjárás is rosszra fordult úgy döntöttem, hogy ideje folytatnom a South Park daráját, melyben egy hónappal ezelőtt akadtam el.

A számomra soron következő évaddal kapcsolatban nagy elvárásaim nem voltak. Én is azok táborát erősítem, akik szerint a South Park már rég maga mögött hagyta a fénykorát, s bizony most már csak inkább nézhető, mint szórakoztató címkét érdemli meg. Míg korábban az aktuális évad több, mint a fele tetszett, s csak pár epizód volt, amin húztam a számat addig az új etapoknál már más a felállás. Nagyjából az évad több, mint a felénél csak nézek ki a fejemből, s csak pár rész az, ami tetszik. Ha alapul vesszük azt, hogy az epizódszám lecsökkent tízre, így már sokkal, de sokkal árnyaltabb a helyzet.
Az új évad némileg változtatott a stílusán. Nem teljesen voltak epizódikusak, ami némileg nekem pozitívum volt, hiszen az évadot félbehagyván egy hónap távlatából már nem sokra emlékeztem az évad elejéből megnézve az epizódcímeket sem. Ugyan nem kellett minden részt megnézni, hogy összeálljon az évad, de több olyan epizód is volt, amelyben említést tettek a korábbi részekben történtekre. Ebből fakadóan aztán azért az ember valamennyire képbe tudott kerülni “az előző részek tartalmából” című dologgal.

Az évad tíz része szintén minőség terén nagyjából az volt, hogy próbált a nézhető kategórián belül maradni. Nem röhögött fel az ember hangosan, nem döbbent meg, nem lepődött meg, s leginkább mosolyogva rázta a fejét, hogy már megint milyen ökörséget sikerült elsütniük a készítőknek. A legnagyobb baj talán tényleg az, hogy az elmúlt több, mint tíz év alatt szinte már mindent elsütöttek az alkotók, amit csak lehet South Park keretein belül, így olyan megújulásra van szükség, mely megtartja a régi rajongókat, de közben újakat is hoz.
A soron következő etapban nagyjából négy részt tudok kiemelni, amely megfelelően jó minőséget szállított, s még az aranykort idézte. Itt elég jól látszódik sajnos, hogy csak akkor működik igazán a sorozat, amikor valami épp aktuális problémát, vagy bulvárszennyet vesz alapul. Akkor viszont tény és való, hogy tündökölnek a készítők.

Ebben az évadban viszont voltak jó megmozdulások, melyekről az a véleményem, hogy elég jó irányba kezd haladni ismét a széria ahhoz, hogy felkeltse az érdeklődésemet. Persze kérdés továbbra is adott, hogy vajon mit lehet még kihozni egy olyan szériából, amely idén fogja betölteni a huszadik évét, melyet képernyőn tölt?
Nálam egyelőre egy évad van még hátra, s ha az epizódszámot összevetem a játékidővel, akkor egy este alatt magamévá tudom tenni, az épp soron következő etapot. Hogy hogyan fog ebből profitálni majd a sorozat? Meglátjuk.

Címke , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

  1. Visszajelzés:South Park: 20.évad – Dentorel blogja

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük