„Kékség” mindenhol!

Ha már megvettem életem első Blu-ray lejátszóját, akkor azonnal el is kezdtem a filmeket újranézni, valamint nézni az akciókat, és a még be nem gyűjtötteket beszerezni.
Jövő héten mindenképpen megérkezik a fizetés, így hát a héten már meg is vásároltam a legújabb Majmok bolygóját: 

Valamint rögtön le is adtam a fémdobozos Jumanji-ra a rendelést. Nem csak azért mert 1200 forinttal olcsóbb (!!) mint a hagyományos dobozos, hanem mert piszok stílusos a képek alapján: 

ER: 10.évad

Magyar cím: Vészhelyzet

Szeptember óta eléggé rákaptam a sorozatra annyira, hogy szinte pár nap alatt kivégeztem egy évadot. Ez úgy néz ki, hogy ez átmeneti volt, ugyanis a tizedik évaddal kissé nehezen birkóztam meg. Itt inkább nem időhiányt, vagy kedvet mondanám elsősorban felelősnek, hanem igazából azt, hogy kissé untam a soron következő etapot. 

Teljes bejegyzés

Új köntösben január 9-én!

Nemrégiben éppen azt taglaltam, hogy mennyire nem vagyok szerencsés lassan az elmúlt két évben. Azaz elég sok váratlan kiadásom van, melynek köszönhetően nem igazán tudok komolyabban előre tervezni, amennyiben olyan dolgot szeretnék vásárolni, amely teljesen új, és nem a régi pótlása. Ennek kapcsán merült fel, hogy a tavaly elhalálozott játékkonzol, mely Blu-ray lejátszóként funkcionált nálam legtöbbször egyelőre lecserélésre kerül egy hagyományos lejátszóra, hiszen amennyiben beadja a kulcsot a számítógép (ami múlt héten megtörtént beázás gépházba jutott folyadék után) jóformán maradnak az unalmas TV csatornák, s mobiltelefon nyomkodása. 

Ennek kapcsán a hét elején meg is rendeltem az első Blu-ray lejátszómat, melyet már szerdán átvehettem. Jó pár lemezt teszteltem benne pár perc erejéig, de csak ma jutottam el oda, hogy tervben legyen lemezről való filmnézés. Mivel eléggé rossz idő volt ma, így úgy döntöttem, hogy már régen látott Jurassic Park filmek kerülnek terítékre, melynek kapcsán épp most futottam abba bele, hogy ismét megjelennek: 

Hogy egy esetleges remastered kiadásról lenne-e a szó, vagy ad-e többet a már megjelentekkel szemben, azt nem tudom. Bár nem hiszem, hogy a már kiadott részek Blu-ray transzferénél tudnának az alkotók jobban csiszolni a képi világon. Magyarországi megjelenésről nincs hír, viszont tény, hogy ezek a borítók sokkal, de sokkal jobbak, mint az itthon megjelentek, melyeket meg is vásároltam

Murphy törvénye a hétköznapokban

Nemrégiben Twitterre  posztoltam ki egy képet, hogy ideje a megvásárolt, eredeti Blu-ray filmekből kellene csemegézni egy kicsit. Az „akció” némileg belefulladt a semmibe, ugyanis szinte alig találtam lejátszó programot, ami lejátszotta volna az eredeti lemezeket. A miértjét nem értem, hiszen terjedt el olyan szinten, mint a DVD annak idején, arról nem is beszélve, hogy a beszerzett programok közül egy sem volt tökéletes, sőt!
Ezért is szerettem volna, ha minél előbb tulajdonomba kerül végre egy új Playstation 4, melyen le is játszhatóak ezek a lemezek. Az más kérdés, hogy azon a platformon miért csak eredeti lemezeket játszik le a gép, és miért nem támogatott a tömörített fájlformátum, azaz az mkv. A mai napon a postaponton azonban átvettem a megoldást nyújtó eszközt: 

 

Két napja döntöttem el, hogy végül befektetettek egy lejátszóba a múlt heti események után. Mint, amiről korábban is írtam többször egy ideig másról sem szólt a vásárlás, mint a kiszemelt termékek megvétele. Egy bizonyos idő után pedig ezeknek a termékeknek a pótlásáról, hiszen ha a nem mentek tönkre az elhasználódástól, akkor történt velük valami.
Tavalyi villámkár után, mely vitt sok mindent megfogadtam, hogy óvatos leszek, és ha egy sötét felhőt is látok az égen azonnal húzok ki mindent az áramból, illetve éjszakára is áramtalanítok mindent, amit csak tudok, hiszen nem tudhatom, hogy este milyen vihar lesz, amire esetleg nem ébredek fel. A múlt héten pedig újabb dolgot tanultam meg: nem iszunk, eszünk a számítógép előtt, főleg akkor, ha olyan asztalt használunk számítógépasztalnak, melynek a „teteje” nem egy egész, hanem három részből összeálló, részben széthúzható egység. 

Múlt hét hétfőjén sikeresen felborult egy pohár tea, melyet ugyan sikeresen feltakarítottam, de az asztal résein elég volt pár csepp a számítógépház szellőzőrészébe kerüléséhez, hogy utána a működés alatt lévő gépet működésképtelenné tegye, melynek következménye alaplap, tápegység, és végül egy SSD csere lett, habár utóbbi annak volt köszönhető, hogy a csatlakozó tartó műanyag letörése után nem tartottam működésképesnek, hogy tulajdonképpen ragasztópisztollyal odaragasztottam a kábelt. Az más kérdés, hogy utólag kiderült, hogy így is működőképes, így újat venni nem volt értelme.
Mindezek mellett négy napot kellett várnom, míg az új eszközöket leszállították, így aztán dolgozott bennem az ideg, hogy ha ezek cseréje nem oldja meg a problémát, akkor minden bizonnyal két hétig nem is lesz számítógép. A probléma súlyát átláttam, hogy tulajdonképpen a telefonomon kívül semmit nem tudtam használni, hiszen hiába van itthon IPTV, ha a csatornák 90% hulladék, illetve bármit elkezdtem nézni negyed óránként benyomott reklámok elvették tőle a kedvemet. 

Önmagában véve nem kis összeget költöttem ismét a számítógépre, de mindezek mellett természetesen továbbra is akadt többletköltségem, így aztán biztossá vált, hogy a december és január közötti konzolvásárlásnak lőttek. Azonban mindenképpen szeretném elkerülni, hogy még egy ilyen alkalom legyen, így aztán egy órányi töprengés után megvásároltam a fenti Blu-ray lejátszót. Évekkel ezelőtt is akartam venni egyet, mert ahogyan áttértem a HD formátumra egyértelmű volt, hogy szeretnék majd eredeti filmeket vásárolni, ha megfelelőek az árfekvések. Ennek akadálya, hogy annak idején a gagyi lejátszók 30-40 ezernél, míg a minőségibbek pedig 50-60 ezernél kezdődtek. Így aztán értelmesebb megoldás volt megvásárolni egy Blu-ray olvasóval felszerelt Playstation 3-at, melynek eladásával és különböző kedvezményekkel alig húsz ezres árréssel váltani a 4-es konzolra.
Annak idején egy Excell táblázatba kezdtem vezetni a filmeket, melyeket letöltöttem, mert egy idő után a mennyiség kapcsán elveszik az ember, hogy mi van meg és mi nincs. A lejátszó a leglogikusabb lépés volt, hiszen az összes tömörített fájlt ismeri, és eddigi teszteléseim alapján mindet is vitte, valamint a felirat kódolás is tökéletes, így az ékezetes betűk kezelését is tudja, melynek köszönhetően hibátlanul megjelenik a magyar felirat. A készülék egyébként akciósan 16 ezer volt, s habár nincs rajta LED lámpa, továbbá számláló, ez belegondolva nem zavaró, mert használatkor nem világít bele az ember szemébe ezek az információk. Éjszakai jeleneteknél zavaró lehet. 

Habár most ügyetlenség okozta elsősorban a többletköltségemet, végül úgy döntöttem, hogy a játékkonzol vásárlását jövő tavaszra halasztottam, addig pedig megálmodom, hogy tényleg szükségem van-e rá, illetve nyújtanak-e akkora élményt a már meglévő exkluzív címek, hogy befektessek egy ilyen készülékbe.
Addig pedig a téli hónapot kihasználom a régi filmek újranézésére, valamint a havi édességre költendő pénzemet pedig eredeti kópiákra szánom. Ebből fakadóan pedig megvolt ismét az elő karácsony. 

Remastered!?

Nagyjából hét évvel ezelőtt volt az a pont, amikor letöltöttem egy HD felbontású tesztvideót, hogy megnézzem, hogy egyesek mire verik a nyálukat, amikor filmek, sorozatok kapcsán minőségi szempontból a 720p, 1080p szavakat használták. A teszt videó meggyőzött, majd pedig próbáltam én is ebben a formátumban beszerezni jó pár filmet, de eszköz, azaz nagyobb tárhelyű merevlemez, és TV nélkül sajnos ez a dolog kiesett egy ideig. Majd hat évvel ezelőtt megvásároltam az első Full HD felbontású LCD TV-t, és akkor már konkrét terveim voltak az eredeti tartalmakat illetően. Az más kérdés, hogy idővel teljesen máshogy alakultak a dolgok, s a kezdeti fellángolás az árak miatt úgy alakult, hat év alatt összesen 45 darab eredeti lemezzel rendelkezem.
Természetesen mindig nézem a jelenlegi kínálatot, s sokat is ki is szemelek, de csak a kivételesek azok, amelyeket meg is vásárolok. Főleg ilyen 5-6 ezer forintos áron. Azonban azt hiszem nálam a december 15. be lesz karikázva, ugyanis érkezik a gyermekkorom kedvenc filmje, a Jumanji. Korábban már kapható volt, igaz csak magyar felirattal, azonban is remastered kiadás érkezik, ami elméletileg jobb minőségű lesz, mint a korábban megjelent. Mindezek mellett persze az sem elfeledhető, hogy a „majom trilógia” utolsó darabjáról lemaradtam, hiszen ide nem jutott el. Így viszont karácsonyra meglepem magam a két filmmel, hátha lesz akciós ára. 

A borító szerintem elég kiemelkedő lett az előzőhöz képest, valamint érkezik a hagyományos Blu-ray változat mellett fémdobozos kiadásban, 3D-ben is elvileg, valamint 4K változat is tiszteletét teszi itthon. 

Jungle (2017)

Magyar cím: Dzsungel 

Amikor hazajövök, akkor első dolgom azonnal megnézni, hogy aznap érkezett-e valami friss filmes hírmorzsa, előzetes, vagy éppenséggel digitális megjelenés. Azonban szomorúan tapasztaltam, hogy sajnos nagyon kevés olyan anyag érkezik, amelyik számomra alkalmas arra, hogy meg is nézzem. Nagyon sok előzetes felkelti az érdeklődésemet, aztán megtekintése után pedig rájövök, hogy nem is vagyok rá kíváncsi. Arról nem is beszélve, hogy hány filmet törlök megnézetlenül a merevlemezemről, mert idővel rájövök, hogy igazából nem is érdekelnek.
Minap éppen napi programomat csináltam, amikor is épp rákerestem az új megjelenésekre, s szembe jött velem ez a film. Az előzetesét, s némi kritikát elolvasva úgy döntöttem, hogy megnézzem, habár a főszereplők közül egyik sem volt számomra jó döntés. 

Teljes bejegyzés

A sárga ötven árnyalata

Hamar végére érünk lassan ennek az évnek, ami részben tetszik, részben pedig nem. Egyrészről jó pár tervemet sikerült megvalósítanom, amit terveztem, másrészről pedig akadtak olyanok, amik nem. Utóbbinak a többségének megvalósításának akadálya pedig leginkább az anyagiak voltak a probléma forrásai, amit próbáltam ellensúlyozni némi túlóra vállalásával. A korábbi munkahelyemen szinte állandó jelleggel volt túlóra, s ha úgy alakult, hogy többet költöttem, mint szerettem volna, vagy valamit kinéztem, akkor bizony lehetőségem volt némileg „szépíteni” az egyenlegemen, ami fizetés után jellemezte a bankszámlámat.
A munkahely váltással nagyon sok minden változott, ámbár a fizetésemet érintő változások inkább negatívnak mondanám. Hiszen jelenlegi munkahely az évben két olyan ünnepet jelölt ki, amikor szükség van az emberre, s fizet túlórát. Egyik a húsvét, másik pedig a karácsony és az azt követő újév. Mivel utóbbit pár nap választja el, így szinte tekinthető egy ünnepnek is. 

Beköszöntött rendesen az ősz, azaz magával hozott mindent, ami némi változással járt a viselkedésemet illetően. Első körben igyekeztem minél több vitamint juttatni a szervezetembe, hiszen jellemző erre az évszakra, hogy eléggé becsapós tud lenni. Így aztán imádtam, amikor reggel és este az ember majd megfagy, ellenben napközben meg megsül. Ennek ellenére szerencsésen elkerült eddig a megbetegedés, így bízom benne, hogy ez a tendencia maximum egy enyhe takonykórban fog csak végződni, s nem leszek egészen beteg. Hiszen én azon férfiak közé tartozom, akik egy 38°c-os láznál már haldokolnak, s ilyenkor jelentősen megviseli a pénztárcámat, ha felvásárolom a fél gyógyszertári megfázásra való készletét.
Másik dolog, ami nem igazán tetszett, hogy a változékony időjárás miatt úgy döntöttem, hogy a biciklivel való közlekedés minimálisra csökkentem, így csak akkor használom, amikor muszáj. Ha lehetőség engedi, akkor mindenhová gyalog járok, hiszen így közlekedve kevésbé szoktam fázni, mintha a bicajra gyakorlatilag odafagyok. Mindezek mellett megtörtént az óraátállítás, így már délután négy után szinte sötét van, s én be is álltam erre szépen. Szabadságom elfogyott, így jönnek a kemény munkanapok feltehetően jövő év februárjáig, így aztán a téli szokásomat felvéve csak szükség esetén, vagy megbeszélt program kapcsán hagyom el a házat. Ebből is fakad többek között, hogy ilyen jól fel tudtam magam hozni a Vészhelyzet kapcsán, ami olyan jól alakult, hogy lassan már álmomban is műtenek, műtök. Ezek mellett próbáltam kihasználni olykor jó időt, ami eléggé változékony, de nem mindig sikerült. 

A jelenlegi időt kihasználva igyekeztem több fotót is készíteni. Egyrészről kíváncsi voltam mit is tud a telefonom, ámbár hamar beborult, s így gyorsan haza kellett jönnöm. A fenti képekből pedig jól látszik, hogy még mindig nem tudok olyan képeket készíteni, mint melyek megtalálható az interneten, s bárki háttérképnek használja szívesen.
Mindezek mellett már céltudatosan készülők az elkövetkezendő másfél hónapra, hiszen feltehetően szabadidőm jelentős részét itthon fogom tölteni. Egyrészről a hamar elfog telni a következő három hét, s ahogy megindul a december készülhetek az emberek idióta viselkedésére, vásárlási mániájára, s mellette a munkahelyemen rám váró túlórákra. Amiből mennyi fog megvalósulni nem tudom, de igyekeztem mindegyikre jelentkezni. 

Kérdés persze azonban, hogy a decemberem hogyan is fog alakulni. Az utolsó hónapra terveztem, hogy a tavaly nyáron elhalálozott Playstation 4 pótlásra kerüljön, azonban nem tudom, hogy mennyi pénz is üti a markomat. Egyrészről a tavalyi plusz összegek érkezéséről nincs hír, mely minden bizonnyal nem is kapunk, hiszen az év eleji fizetés emelés magával hozta ennek az elbukását. Másfelől viszont amennyiben elegendő pénzem is lesz rá nem láthatom előre, hogy a vásárlás pillanatában az azt követő három hétben lesz-e, s ha lesz mennyi váratlan kiadással kell számolnom. 

A képen látható egyedet néztem ki, melynek ára jelenleg 80 és 94 ezer között ingázik. Nem tudom karácsonykor lejjebb megy-e, vagy a két ünnep között, mert akkor láthatom igazán, hogy megéri-e nekem megvenni. Ugyanis tervem jelenleg az, hogy december 20 és január 24 közé teszem a megvásárlását, mert ekkor jobban fogom látni, hogy hogyan is fognak alakulni az anyagiak, arról nem is beszélve, hogy egy váratlan megbetegedés mennyi pénzt is tudna részemről felemészteni. 

Mivel elég kemény lesz az év vége, így addig minden bizonnyal igyekszem annyit pihenni, amennyit csak tudok, ámbár már előre látom, hogy mennyi lemondott program és találkozó lesz részemről, mert nem lesz kedvem kimozdulni itthonról. 

ER: 9.évad

Magyar cím: Vészhelyzet 

Rengeteg sorozat nézését hagytam abba úgy, hogy időközben a kedvencek is véget értek, valamint az újoncok nem hozták azt a szintet, hogy mellettük maradjak. Ennek köszönhetően az általam nézett sorozatok száma kétjegyűből egyjegyűre redukálódott. Így hát elkezdtem nézni, hogy mely szériák maradtak ki, amelyeket pótolhatnék, továbbá a régieket újranézni esetleg. Így eset a választásom az ER-re, melybe egyszer beletört a bicskám, azonban most úgy néz ki a teljes sorozatot végig fogom tudni nézni.
Először még aggódtam, hogy mennyire le vagyok maradva belőle, de aztán eljött a rossz idő, s vele együtt az ősz, aztán szépen rákaptam, mint kacsa arra a bizonyos nokedlire. Így az elmúlt egy hónapban négy évadot sikerült magamévá tennem. 

Teljes bejegyzés

Cult Of Chucky (2017)

Magyar cím: Chucky kultusza 

Gyermekként egy televízióval kellett beérni, ami a szülők szobájában volt. Az esti tévézés szinte kultusszá nőtte ki magát az évtizedek alatt, míg felnőttem. Míg én már gyermekként is láthatóvá tettem, hogy az éjjeli bagoly életét élő emberek jellemzőit birtoklom, így aztán többször esett meg, hogy olyan filmeket is láthattam, amit egyébiránt nem engedhettek volna nekem meg. Míg ugyebár  szülők már este tízkor bealudtak a közös tévézés keretén belül, én akár éjfélig fent voltam. Ebből lehetséges az, hogy gyermekkorom egyik kedvenc horrorja a Child’s Play, azaz Gyerekjáték volt. 
Az alapkoncepciója horrorhoz mérve jó volt, hiszen akkoriban azért bábuk kellett ahhoz, hogy a filmvásznon megelevenítsék azt, hogy egy játékbaba lemészárol mindenkit, miután a műanyag testbe egy sorozatgyilkos költözött. Tökéletes filmes recept, ha valami siker, akkor abból egy franchise készül, majd pedig addig jönnek a folytatások, reboot alkotások, előzmény filmek, míg az adott cím ki nem fullad. Részemről talán a sorozat harmadik részéig voltam képben. Utána már elvesztettem a fonalat. Eme hetedik részre ismét beneveztem úgy, hogy az előző volt valami jó. 

Teljes bejegyzés