Teenage Mutant Ninja Turtles: Out Of The Shadows (2016)

Magyar cím: Tini Nindzsa Teknőcök – Elő az árnyékból

Annak ellenére, hogy gyermekként nagyon szerettem a rajzfilmet, valahogy mégsem vitt rá a lélek, hogy a 2014-es első élőszereplős filmet bepróbáljam. Igazából egy nagyon unalmas délután kellett ahhoz, hogy amikor tényleg nem nagyon volt már mit néznem végül úgy döntsek, hogy bepróbáljam. Ugyan nem lett a kedvencem, s nincs is egyetlen lemezen, vagy a másodlagos merevlemezemen egy kópia, de kikapcsolódásnak azt mondom, hogy tökéletes volt, amennyiben az ember nem arra vágyik, hogy mindenben értelmet találjon. 

Teljes bejegyzés

Fallen Kingdom?

Aki rendszeres olvasója eme blognak, az már tisztában van azzal, hogy mennyire is meghatározó filmje volt gyermekkoromnak, majd tinédzserkoromnak a Jurassic Park, s annak folytatásai. Kissé keserű szájízzel mentem neki a Jurassic World névre hallgató új résznek (ami még mindig nem tiszta nekem, hogy negyedik rész, vagy a többi epizóddal nem foglalkozó alternatív folytatása az első résznek).
A több, mint egy milliárdos bevétel pedig bőven elegendő volt ahhoz, hogy tiszta legyen a sor: érkezik az újabb rész, ami elvileg jövő nyáron kerül a moziba, s Fallen Kingdom alcímet viseli. Elvileg lentebb látható a hivatalos poszter. 

ER: 3.évad

Magyar cím: Vészhelyzet 

Rekordsebességgel, azaz egy hét alatt tettem magamévá a szintén negyvennégy perces epizódokkal operáló, s huszonkét részből álló harmadik évadot. Régebben annyi sok sorozatot néztem, hogy a munkába állás után nagyon sokat abba kellett hagynom, mert egyszerűen semmire nem volt időm. Végül rákaptam arra, hogy aminél már van 2-3 rossz rész, azt már abba is hagyom. Így alakult, hogy lassan tíz alatti az általam nézett sorozatok száma. Ebből fakadóan az unalmas órákra nem maradt más választásom, mint hogy elővegyem a régi szériákat, amelyeket szerettem, de valamilyen oknál fogva nem néztem végig.
Az ER, azaz itthoni keresztségében a Vészhelyzet tökéletes választásnak bizonyult, hiszen nézni néztem, de inkább TV függő volt, s ahogyan munkába álltam már keddenként nem ültem a képernyő előtt. Tizenöt évadnyi epizód pedig tökéletes mennyiség arra részemről, hogy a nyarat kihúzzam aktuális sorozat nélkül. Ámbár tény, hogy a második évad szippantott be annyira, hogy egy hét alatt magamévá tegyem a soron következő etapot. 

Teljes bejegyzés

Éjszakai „őrjárat”

Bő egy hete tettem közzé azt a bejegyzéstamiben tulajdonképpen leírtam, hogy milyen is volt visszatérni a szabadságomról. A lényegi része az volt, hogy mivel az első fél évben összesen öt napot használtam el a rendelkezésre álló szabadságomból, így sejtettem, hogy májusban, de legkésőbb júniusban mindenképpen ki leszek írva szabadságra. Mivel én az vagyok, aki a munkabeosztáshoz alkalmazkodik, így többször is elmondtam, hogy akkor írnak ki, amikor akarnak. Majdcsak találok magamnak valamilyen elfoglaltságot, lévén nyaralás egyelőre kilőve. Bár tény, hogy lassan negyedik éve annak, hogy mindig történik valami anyagilag, ami keresztülhúzza a számításomat, hogy egy több napos szórakozást, vagy utazást be tudjak időzíteni.
Így történt ez most is, azonban annyival volt karcsúbb a történet, hogy az új telefonvásárlás miatt tulajdonképpen anyagilag bekorlátozódtam csöppet júliusig, amikorra szerettem volna megvásárolni ténylegesen a készüléket. Habár tény, hogy tudatosan vállaltam be így a dolgot, mert sem előfizetéses nem szerettem volna lenni, továbbá ha lakást/házat nem veszek hitelre, akkor már telefont végképp nem fogok. Ugyan a szabadságom saccolva 70%-a unalomba fulladt, így örömmel vettem tudomásul, amikor végül visszamentem dolgozni. Ámbár tény, hogy az ünnepnapok, illetve a kötelező szabadnappal megtoldva majdnem két hétig dekkoltam itthon, amelyből tulajdonképpen az első három napban megcsináltam mindent, amit akartam. A nagy bevásárlást is előre hoztam, hogy fizetéskor legyen szabad délutánom munka után, s ne rohangálással teljen. Mivel szokásomhoz híven kikalkuláltam mindent, így csöppet pofára estem, amikor második hetemet kezdtem meg múlt héten, majd közölték, hogy következő héten ismét szabadságon vagyok. Ráadásul a munka szombatomra kaptam az a heti szabadnapomat, így két szabad hétvége közé be lett dobva ismét öt szabadságbeli nap. 

Szó se essék róla, ha munka és a pihenés között kell választani,akkor egyértelműen a pihenést választom, csak ez kissé rosszul jött ki lépésként. Ugyanis kalkuláltam legalább hat heti folyamatos munkával, így se program, se kellő anyagi nem áll rendelkezésre nagyobb terv megvalósításra bő egy héttel a fizetés után. Természetesen elfogadtam a tényt, hogy nem jelöltem be fix szabadságot, így a júliust viszik a többiek, s az augusztusra bejelentett igények miatt következő két hónapban megállás nélküli lesz pihenőnapokkal. Csak kissé pofán vert mentálisan a tény, hogy nagyjából semmi tervem nincs. Ráadásul még két napig esett is az eső, ami miatt kénytelen voltam a négy fal közt tölteni az időmet.
Ennek ellenére igyekeztem a vizuális szórakozásokat előre tenni, valamint órákig tartó szórakoztató diskurzusba fektetni energiámat másokkal ezen a két napon. Végül a tegnapi napon nem törődve a  fekete felhőkkel éjfél után szépen besétáltam fél várost unalmamban, amelyeket persze meg is örökítettem. 

A hűvös levegő jót tett, valamint ismét tesztelhettem, hogy mit is tud a telefonom sötétben, amivel persze meg vagyok elégedve. Hazatérve pedig reménykedtem egy jobb időben. Szerencsére a mai nap már jobb időjárást biztosított, s estére is van társasági programom, s bízom benne, hogy hazaérve lesz még annyira jó idő, hogy egy jót tudjak kerekezni ismételten a városban. Holnapi napra ismét jó időt jósolnak, így mai nap bevásároltam, melynek célja a holnapi strandolás volt. Bízom benne, hogy most nem égek le, valamint kicsit jobban ráharapok a vizuális szórakozásra, s jobban ki fog kapcsolni majd, mint az elmúlt két napban. S természetesen abban is bízok, hogy másoknak munka mellett jut szórakozásra is idejük a hétköznapokban, s nem várva a hétvégét annak reményében, hogy akkor nem fogok unatkozni program híján. 

Képeken a Metro Exodus!

Maga a Metro franchise soha nem volt a kedvencem, de kellemes időtöltés volt számomra az első két rész. Azonban most már bizonyos, hogy a harmadik résszel trilógiává bővül a széria. Ugyan soha nem futottam neki másodjára egyik epizódnak sem, de ennek ellenére a harmadik részt várom.
videó után most kaptunk pár képet is. 

A képek alapján jónak néz ki. Azonban kérdés, hogy valóban jó játékélményt tartogat ez a project, illetve mennyire lesz konfiguráció barát. Tény, hogy legalább még egy év van a megjelenésig. Természetesen kivétel ez alól, ha lesz halasztás. Bízzunk benne, hogy nem lesz. 

E3: Metro Exodus kedvcsináló

Részemről nem sok mindent tartogatott az idei E3, ami érdekelt volna. Ami viszont bizonyos, hogy érkezik a harmadik Metro játék, így aztán trilógiává bővül népszerű posztapokaliptikus környezetben játszódó széria.
Annak idején elvoltam a Metro 2033-al, illetve a Metro: Last Light-tal is, s a videó alapján várományos az Exodus is. Leginkább azért, mert nem kedvenc műfajom az FPS játékok, de ezek betaláltak. 

ER: 2.évad

Magyar cím: Vészhelyzet

Én még azok közé tartozom, akik még emlékeznek arra, hogy akinek nem volt műhold vevője, vagy éppenséggel nem rendelkezett kábel TV előfizetéssel, akkor kénytelen volt beérni két darab csatornával. Ez pedig nem volt más, mint az államilag finanszírozott M1 és M2. Nálunk javarészt az első csatorna volt, amit néztünk, mert ténylegesen azon mentek az igazi tartalmak. Így aztán kialakult némi tévénézési szokás, mint például, ha kedd, akkor Vészhelyzet.
Gyerekként kevés dolog maradt meg bennem, mert a kereskedelmi csatornák bejövetelével jelentősen megváltoztak a tévénézési szokásaim. idővel persze visszatértem, s össze-vissza, de láttam részeket. Ami megmaradt belőle azok is jobbára az első évadokból lévő emlékeim. Így az X-akták után végül egy másik veterán sorozat került fel a palettára, ha már alig van nézendő cím a listámon. Ez lett végül a Vészhelyzet. 

Teljes bejegyzés