Finding Dory (2016)

Magyar cím: Szenilla nyomában

2003 május. Ekkor történt valami. Ekkor mutatkozott be a Finding Nemo (magyar keresztségében Némó nyomában). Az előzeteseket látva kíváncsi voltam rá nagyon, de nem igazán mozgatott meg ahhoz, hogy elmenjek, s a moziban megtekintsem. Leginkább azért, mert akkor már eléggé serdülőkorban voltam, s nem igazán szerettem volna egy csomó gyerek közé beülni. Ez van.
Miután napvilágot látott DVD-n is, így nem volt kérdés, hogy egy nézhető kópiát be kell szereznem, s azonnal a kedvencemmé vált. Nem kell mondanom, hogy a Pixar stúdió alkotott valami nagyot, ami azóta is a kedvencem megunhatatlan szinten. Nem is véletlen, hogy a Blu-Ray kiadvány a birtokomba került. Igaz, ez a verhetetlen árának is köszönhető. Kétség nem fér hozzá, hogy egy aranybánya lett a film, ámbár nekem némi érthetetlenség van a fejemben, hogy miért is kellett jóformán 13 évet várni arra, hogy elkészüljön a rettenetes magyar címmel rendelkező folytatás?

Teljes bejegyzés

The X-Files: 6.évad

Magyar cím: X-akták

Akármilyen szériát is néz az ember ahhoz, hogy leüljön a TV elé kell egy hangulat is. Sajnos ez nekem nem volt meg, pedig most sikeresen úgy alakult, hogy három napot tölthettem itthon. De sajnos úgy hozta a sors, hogy inkább házon kívül töltöttem, mert valahogy úgy éreztem az sokkal jobban esne nekem.
Mindenkinek más és más a véleménye bizonyos sorozatokról. Akadnak olyanok, amelyeknél egyöntetűen állítják a nézők, hogy egy bizonyos ponton elromlott, míg mások esküdnek arra, hogy egészen végig zseniális széria volt. Mint ahogyan korábban is említettem gyermekként az első évad ragadt meg bennem a sorozatból, illetve a főcímzenéje, amitől a frász kitört. Mai napig emlékszem arra a veszekedésre, mely a szülők között folyt, hogy eme sorozat nem lehet többé esti program, mert nem tudok tőle aludni. Azóta eltelt majdnem húsz év. Így a hatodik évad végére érve azért sajnálom, hogy nem sikerült olyan jól szórakoznom a szérián, mint terveztem.

Teljes bejegyzés

The X-Files: Fight The Future

Magyar cím: X-akták – A film

Nagyjából két hónappal ezelőtt elhatároztam, hogy ha már felélesztették a sorozatot, mely gyermekkoromban látott epizódjai felértek egy vérfagyasztó horrorral, akkor végignézem az elejétől a végéig. Ha már egyébként is elfogyott az éves szabadságom, s jön a hideg idő is, akkor munka előtti/utáni napi 2-3 rész beleférne. Szerencsére olyan jól sikerült ezt az egészet összehozni, hogy végül legyűrtem eddig öt évadot. Bizony azt kell mondanom, hogy minőségileg esett is a színvonal az én részemről.
Azzal tisztában voltam, hogy létezik egy film, de annak a tudatában éltem, hogy majd megnézem mind a kettőt, amikor a széria végére érek. Még jó hogy olvastam a szériával kapcsolatban, ugyanis ekkor lepődtem meg, hogy az első film az ötödik és a hatodik évad között játszódik, tehát nem értem még most sem, hogy egy akkor aktuális sorozatnak miért is kellett mozifilm.

Teljes bejegyzés

People Of Earth – 1×01 (Pilot)

Jó dolog, amikor az ember nyomon követ különböző sorozatos oldalakat, mert olyan szériák is az útjába kerülhet a nézőnek, melyről nem igazán értesült. Főleg akkor, amikor jóval kevesebb a marketingje az adott címnek. Ilyenek többnyire természetesen a kábeles sorozatok, mert azok jóval kevesebb büdzsével rendelkeznek, mint az országos társaik. Persze ez még nem jelenti, hogy a béka rottyantója alatt lennének minőségileg. Sőt!
Körülbelül két hete volt, amikor belefutottam a People Of Earth előzetesébe, s igaz akkor sem fogott meg, de úgy voltam vele, hogy mindenképpen szeretnék vele tenni majd egy próbát. A megvalósítás már akkor is érdekesnek tűnt, de mivel sitcom a műfaja bepróbálós volt. Hiába.

Teljes bejegyzés

War Of The Planet Of The Apes Teaser Trailer

Gyermekként csak jeleneteket láttam a klasszikus majmok bolygója filmből, mely nem fogott meg annyira. Nem tudom miért, de valahogy nem éreztem túlságosan kiemelkedőnek, s kisfiúként nem is nagyon érdekelt. Felnőtték hasonló a helyzet a klasszikus filmek felé, azonban meglepően jól szórakoztam az előzményként induló Rise Of The Planet Of The Apes-szen, majd a folytatásként érkező Dawn Of The Planet Of The Apes már instant moziban nézős darabbá vált. Nem véletlen, hogy mindkét filmet végül megszereztem eredeti adathordozón, s többször láttam már.

Az elmúlt másfél év mozgalma ki is verte a fejemből, hogy hamarosan ideje lenne egy újabb résznek, azonban ma rákeresve meglepődtem, hogy már van teaser előzetese, ami nem mond sokat, de sejtető, hogy hamarosan érkezik egy teljes értékű bemutató, hiszen a film júliusban debütál majd:

Apróbb-cseprőbb dolgokat olvastam a filmmel kapcsolatban, de mindenesetre az biztos, hogy újra meg kell majd néznem a szóban forgó két filmet, s mindenképpen moziban nézős alkotás lesz részemről.

The X-Files: 5.évad

Magyar cím: X-akták

Nem gondoltam volna, hogy ilyen hamar sikerül majd a soron következő évadot is megnéznem eme sorozatból. Bár ehhez nagyban hozzájárult, hogy csökkentett epizódszámmal rendelkezett az akkor bemutatott mozifilm miatt, továbbá a rossz idő a szobám falai közé szorított.
Sokan olvastam a sorozatról mielőtt ismét nekiálltam, de ügyeltem arra, hogy semmi konkrétumba ne fussak bele történetileg, ami rontaná a befogadás élményét. Viszont azt kell mondanom, hogy ez tényleg egy felemás, és élettelen évad volt, melynek több, mint a felét végiguntam.

Teljes bejegyzés

Sorozatnaptár novemberre!

Sokszor írtam már a blog keretén belül, hogy mennyire is jó a WhatNext nevű oldal. Amikor még középiskolás voltam szinte fejből tudtam, hogy mi mikor lesz, illetve mely epizódot láttam. Így hát nem véletlen, hogy mikor elkezdtem dolgozni ezt a részt már nem nagyon tudtam volna követni főleg úgy, hogy már sok sorozatból nem vagyok naprakész.
Azonban egy korábbi bejegyzésemnek köszönhetően úgy gondoltam, hogy megnézem milyen is lesz a november sorozatok szempontjából:

sn

Nem is véletlen, hogy sokszor nem nagyon tudok magammal mit kezdeni, ha sorozatokról van szó, hiszen szinte ami érdekelt vagy elkaszálták, vagy befejeződött. Rosszabb esetben részemről nézhetetlenné vált. Jó kis összehasonlító lista három évvel ezelőtti állapothoz:

Igen. 11 sorozat vs. 5 sorozat. Nem  semmi mennyire megváltozott a követett szériák listája.

Nine Lives (2016)

Magyar cím: Kilenc élet

Filmekkel továbbra is hadilábon állok. A probléma az, hogy az újak közül megint csak kevés van, ami megfog, illetve ami felkapott annak meg már az előzetese sem tetszik. Jó példa, hogy az elmúlt két évben megtekintett filmekről írt bejegyzéseim túlnyomó többsége inkább szólt csalódásról, pofára esésről, mint hatalmas pozitív élményről. Utóbbiból is voltak, de manapság már inkább megvárom a megjelenést, mint moziba menjek. Nem is véletlen, hogy az utolsó megtekintett film tavaly volt a Jurassic World személyében, holott több olyan alkotás is volt, ami felkeltette a figyelmemet.
Sok műfajt szeretek, de nem is érdemes leírni őket. Hiszen voltak olyan alkotások, amelyeknek műfaja nem jött be, de önmagában mégis pozitív csalódást okozott, de akadt olyan is, amelyet jónak ítéltem kategória alapján aztán jött a pofára esés. Bár tény, hogy legtöbbször az olyan film jön be, ami jó kis délutáni/esti kikapcsolódás lehet, hogy utána kellemesen teljen a nap hátralévő része. Így volt ez a Nine Lives-zel is, aminek előzetese baromira tetszett, de valahol benne volt a gagyi faktor, így ebből kiindulva vártam a megjelenést. Utóbbit jól tettem, mert megtekintés után már érthető, hogy miért is bukott ekkorát a film (összesen 19 millió dollár bevételre tett szert!)

Teljes bejegyzés

The X-Files: 4.évad

Magyar cím: X-akták

Hmmm… A hétvége elhozta azt az őszi időjárást, amit én nem szeretek. Esőt, szelet, és borongós délutánt, amikor az embernek semmihez nincsen kedve szinte, s bent rekedt a négy fal közt. Főleg fizetés előtt pár nappal, amikor kevés esély van, hogy valamilyen külsős programot össze tudjak hozni. Szociális szempontból ez nekem ilyenkor nagy érvágás szokott lenni. Vizuális tartalmak szempontjából pedig mindenképpen előnyös, mert legalább pótolhatom a lemaradásaimat, újra elővehetem kedvenc játékaimat, filmjeimet, s elszórakozhatok a négy fal közt. Ennek köszönhető, hogy alig öt nap alatt sikerült a negyedik évadot is magaménak tudni a legendás sorozatból.

Teljes bejegyzés