The Comeback – 1×01 (Pilot)

Magyar cím: A visszatérés

Íme még egy olyan sorozat, amiről hallottam, s szerettem volna nagyon, de nagyon bepróbálni, de idővel nem jöttem ki elég jól, illetve a sorozatot se találtam sehol. Mit is kell tudni a sorozatról? Nagyjából azt, hogy annak idején az HBO saját gyártású szériája volt, de az első évadnál többet nem ért meg, ugyanis a csatorna kíméletlenül elkaszálta. Igazából erről nem nagyon hallottam, vagy legalábbis tökéletesen elmenetem mellette, így meg is lepett, amikor már arról olvastam, hogy fel akarják támasztani.
Mindezek mellett idén nyáron a Friends újranézése volt napirenden, így már nekem nem is volt kérdés, hogy ezt a sorozatot is be kell próbálnom. Szintén ahogy olvasgattam a többségnek nem tetszett, akkor ezek szerint megint a kivétel vagyok, akinek igen.

Tovább

Constantine – 1×01 (Pilot)

Évről évre egyre kevesebb szériát követek nyomon. Egyrészt a régiek közül már nagyon sok véget ért, vagy éppenséggel az anyacsatorna kaszálta el, vagy nemes egyszerűséggel kifulladt, s én már nem tartozok a nézői közé. S mindezek mellett az újak viszont nem elég erősek.
Az idei upfronts is olyan volt, hogy lényegesen kevés olyan széria volt, melynek bemutatkozó epizódját valóban vártam. Képregény vonal nálam teljes mértékben kimaradt, de a filmet láttam, tetszett. Így fel is kaptam a fejemet, amikor bejelentésre került, hogy ősszel érkezik a Constantine sorozat. Nyáron ugyan került ki egy preair változat, de olyannyira nem voltam magamnál, hogy egyszerűen nem jutott rá időm. Egyébként sem voltam azért teljesen rákattanva, ugyanis majdnem biztos volt, hogy mire adásba kerül majd lesznek benne változtatások is.

Tovább

The Sims 2: Castaway Stories

Platform: PC

Minden bizonnyal kevés olyan ember van, aki otthonosan mozog a virtuális világ szórakoztatási szekciójában, aki ne hallotta volna a The Sims nevet. Ez a játék, amely emberek millióit bolondít meg, melynek fejlesztője kiegészítők formájában akár több bőrt is le tud húzni a játékról anyagi értelemben. Van, aki iszonyatosan imádja, hogy szinte más játék nem fér meg mellette, de akad olyan is, aki teljesen kifordul magából a címet meghallva, s csak ontja magából a negatívumokat, de az esetek többségében majdnem mindig megtalálható az alapjáték, illetve a kiegészítők a számítógépén.

Annak idején még iskolás koromban egyszer úgy jött el az osztálytársam hozzám, hogy azt mondta majd hoz valami jó játékot. Én igazából csak néztem rá kerek szemekkel, hogy vajon mi rejtőzhet a The Sims név alatt. Nem kellett egy óra, s annyira belelendültem, hogy nem tudtam otthagyni. Nem ment. Majd folytatódott az őrület a The Sims 2-vel. Aztán megérkezett a harmadik epizód is, amely mérsékelt pozitívumot tartalmazott nekem, így gyakorlatilag már a negyedik kiegészítő előtt elvérzett úgy, hogy nagyjából tíz órányi játékidő, ha volt benne. Lassan teljesen érdektelenné váltam a szériával kapcsolatban egészen addig, míg idén nem jött a negyedik rész. Kíváncsiságom határtalan volt, de talán a széria egyik legnagyobb bukása volt számomra. Ugyan a parancsikon minden áldott nap farkas szemet néz velem, de foglalkozni azóta se foglalkoztam vele. Azonban a negyedik rész kapcsán előkerültek a korábbi epizódok, s egyik legkellemesebb meglepetést produkáló The Sims 2: Hajótörött krónikák is, mellyel tettem egy kellemes utazást tegnap délután.

Tovább

Web Therapy – 1×01 (Pilot)

Magyar cím: Web terápia

Nagyon sok helyen olvastam már a Web Therapy nevű szériáról, de az igazság az, hogy szinte nem találtam semmilyen hozzáférést a sorozathoz. Nem tudom, hogy tényleg ennyire eltűntek az epizódok a virtuális világból, vagy pedig én voltam eléggé szétszórt, hogy találjak akár egyet is. Lényegtelen jelen pillanatban, ugyanis sikerült az első évadra szert tennem, így tegnap úgy döntöttem, hogy mindenképp teszek vele egy próbát.

Tovább

Az év utolsó kirándulása?

Mostanság igencsak rákaptam a fotózásra (elég csak az erre született kategóriát megnézni), ami leginkább abból fakad, hogy szeretek mindent megörökíteni, ami nekem tetszik, vagy vizuálisan értékelhetőbbé tudják tenni az általam megírt bejegyzéseket. Így nem is volt kérdés, hogy ma is fognak majd készülni, ugyanis a szép idő annyira vonzó volt, hogy nem tudtam tovább itthon ülni.

Mindegyik évszakban van olyan, amit szeretek. A hamisítatlan ősz már egyébként is itt van, bár azt nem szeretem, hogy kora reggel, illetve késő reggel gyakorlatilag a fagyhalál kerülget, s napközben pedig csak pár fok kellene ahhoz, hogy strandidő lehessen.
Előrejelzések alapján azonban ez az idő nem fog sokáig tartani, így bejön majd az az időszak, amikor nem mozdulok ki itthonról, vagy ha igen, akkor a helyszín egy másik épület lesz. Mindenesetre a mai napot mindenképp ki akartam használni, így most kutyasétáltatás, s zenehallgatás nélkül tettem egy elég nagy sétát délután, mely elég sokat javított a fáradtságból fakadó szúrós hangulatomon.

A képek alapján nem a legnagyobb, s leggyönyörűbb helyszín egy tópart, azonban zöld övezet, illetve a víz eléggé nyugtató hatású tud lenni. Valamennyire tudta ellensúlyozni a munkából rám ragadt negatívumokat, azonban ha megnézem az időjárás előrejelzést, s illetve a novemberi munkanapjaim számát akkor bizony sajnálom, hogy feltehetően eme kirándulás idén már az utolsó lesz ebben formában.

The Job Lot – 1×01 (Pilot)

Mostanság nagyon sokat nyekergek, ha a vizuális szórakozásról van szó. Filmekből is egyre kevesebb van, amely bejön, s esetleg többször is megnézném. Azonban munka, s magánélet mellett olykor maximum csak egy sorozat epizódot tudok beszuszakolni. Nekem viszont mindenképp fontos, hogy szórakoztató legyen.
Még diákkoromban rászoktam, hogy ha valamit elkezdek, akkor bizony végig is nézem. Mióta dolgozom azóta pedig arra szoktam rá, hogy ha valami évad, illetve sorozat közben elromlik, akkor abbahagyom a nézését. Mivel nagyon sokat befejeztem, illetve befejeződött, így elég kevés széria az, amit nyomon követek. Általában a munkába indulás előtt mindenképp valamit megtekintek, így fontos volt a nyitott szemmel járásnál a játékidő is. Több plakátjába botlottam a The Job Lot-nak, s végül úgy döntöttem, hogy húsz perc nem hosszú idő, bepróbálom.

Tovább

Friends: 10.évad

Magyar cím: Jóbarátok

10 évad. 239 epizód. Ennyi volt a Friends. Sorozathiány közepette nekem mindenképp szükségem volt egy olyan szériára, amely fel tud vidítani, s meg is tud nevettetni. Mivel jelenleg az általam nézettek között nincs ilyen, így úgy döntöttem nagyjából két hónappal ezelőtt, hogy az epizódok rövidsége miatt mindenképp újranézem. Ha nem is “fő műsoridőben”, akkor majd munkába menet előtt egy, vagy két részt lenyomok, hogy valamennyire feldobja majd a napomat.
Tetszeni tetszett, de nem voltam annak idején a rajongója. Amikor a TV2 behozta, akkor ha az emlékeim nem csalnak, akkor nagyjából az ötödik évadig volt megszakítás nélkül. Ekkor vette fel a csatorna azt a szokását, hogy amikor az HBO levetítette az épp aktuális legújabb évadot, akkor az új részeket nem heti, hanem napi rendszerességgel sugározta. Így történhetett meg, hogy az évadok között kellett várni legalább 11 hónapot. A DVD-kbe beruháztam volna, de sajnos anyagi keretem diákként nem volt, az újabb kiadás pedig olyan szinten gusztustalanul igénytelen lett, hogy arra szavak nincsenek a technikai specifikációkról nem is beszélve.

Tovább

The Flash – 1×01 (Pilot)

Egy ideje már csak lesek ki a szemhéjam mögül, hogy milyen szériák is kerülnek bemutatásra. Köszönhetően ezeknek a műfajának lassan, de biztosan tíz alá redukálódott azoknak a szériáknak a száma, melyeket tényleg nyomon követek. Mostanság pedig a tévés iparban is látszik, hogy egyre inkább ráálltak a képregényen alapuló sorozatokra. Bevallom kicsit nekem már soknak tűnik, ha alapul vesszük, hogy a moziba is mennyi kerül fel műsorra mostanság.
Sokaknak virtuális orgazmust okozott a hír, mely szerint a The Flash is képernyőre kerül. Én ugyan úgy voltam vele, hogy majd megtekintem, de azért sok esélyt nem adtam neki, hisz nem nagyon érdekel sem a karakter, sem pedig a téma. Ugyan már nyáron kikerült a netre a bevezető epizód én úgy döntöttem, hogy mégis megvárom a végső változatot, amely majd a képernyőre kerül.

Tovább

Primeval – 1×01 (Pilot)

Magyar cím: Őslények kalandorai

Gyerekként iszonyatosan odavoltam az őshüllőkért. A Jurassic Park olyan féle vizuális hatást ért el hangulatával karöltve, hogy bizony nem volt megállás. Az általam zseniálisnak tartott alkotás hihetetlenül rányomta a bélyegét vizuális szórakozásomra, így nem is tudom, hogy nagyjából mennyiszer néztem meg (megsúgom, bőven száz felett lehet a megtekintések száma). Azóta természetesen megállíthatatlan vagyok, s bizony ha akad olyan alkotás, melyben dinoszauruszok vannak akkor nincs megállás, s muszáj megnéznem. Rengeteg ilyen volt, amit bepróbáltam, de sajnos egyik sem ütötte meg nálam a szintet.
Annak idején már szembe találkoztam a Primeval című sorozatnak, de a low-budget kategóriába eső szériának már az első részét sem tudtam elviselni. Azóta eltelt majdnem négy év, s (elsősorban) unalmamnak is volt köszönhető, hogy végül csak nekiültem még egyszer, s megnéztem a bevezető epizódot.

Tovább

Friends: 9.évad

Magyar cím: Jóbarátok

A sok munkának köszönhetően nem nagyon tudok haladni a sorozattal napi maximum két epizódnál többel. Az egész napos esős időnek köszönhetően azonban az évad felét gyakorlatilag egy délután alatt le tudtam nyomni.
Annak idején emlékszem, hogy sokaknál vizuális orgazmust váltott ki magukból, hogy megjelenik a széria DVD-n, s én nagyon sajnáltam, hogy nem lehettem tulajdonosa egy ilyen kiadásnak. Azóta persze látott már napvilágot több is, s mivel csak DVD formátumban jelent meg, így igényt már nem tartok rá. Azért halkan jegyezném meg, hogy a legutóbbi kiadás a gusztustalanul igénytelen címet simán kivívhatja magának. A lényeg jelen pillanatban nálam, hogy a kilencedik évadot is letudtam.

Tovább

Üdv Xperia M!

Sokszor eszembe jutott már az, hogy talán fel kellene hagynom azzal a szakmával amit kitanultam, illetve amiben dolgozok, s majd elmenni jósnak. Mert valahogy kiváló tehetségem van ahhoz, hogy sok mindent előre megérezzek. Így volt ez múlt hónapban is.
Már az előző bejegyzésemben is erősen taglaltam, hogy van egy olyan megérzésem, hogy mivel jóformán már elfogytak a szabadnapjaim (hisz harmadik egy hetes szabadságomat kaptam meg abban a hónapban), hogy majd októberben örülhetek, ha fel tudok lélegezni. Nem nagyon mosolyogtam, amikor kézhez vettem az októberi beosztásomat, ugyanis eléggé szomorúan vettem azt tudomásul, hogy elég sok időt fogok benn tölteni a munkahelyemen, s ráadásul olyan jól sikerült megírni, hogy gyakorlatilag két napnál többet itthon nem tölthetek. Normál esetben csak egyet hümmögök, s elfogadom. Azonban az éves leltárnak, illetve kolléga betegségének köszönhetően túlórák tömkelege várt rám. Ezek nem kötelezőek voltak, de úgy voltam vele, ha már részemről megy a többséghez mérve nagy lábon élés, akkor dolgozzak is meg érte. Lassan a hónap közepén járunk, de csak az első dupla pihenő napomon vagyok túl, s persze semmire nem volt elég, ami talán nem is meglepő.

Fentiek szempontjából pedig valóban előnyös döntés volt, hogy a szeptemberben kiadott egy hetes szabadságomra időzítettem az újabb konzol vásárlást. Ami nem volt betervezve az a Silent Hill Downpour, melynek a negyedénél tartok időhiány miatt, s legutóbb bő másfél hete nyúltam hozzá. Vizuális szórakozás szempontjából az élvonalban továbbra is a zenehallgatás, illetve a sorozatok vezetnek. A régi kedvencek visszatértek, újak is akadnak. Azonban jelen pillanatban a Jóbarátok van toppon, mert mikor elkezdtem ismét nézni nem volt semmi új éppen, másfelől pedig jobb a kedélyállapotom, ha egy húsz perces vigyorgós epizódot megnézek teszem azt munkába indulás előtt, vagy lefekvés előtt. Habár hamar véget ér a pályafutásom (ismét) vele, ugyanis a mai igencsak kiadós eső miatt nem volt kedvem sehová menni, így kapásból magaménak tudtam tenni egy teljes évadot.
Az októbert megpróbálok túlélni, s reménykedem majd abban, hogy a következő hónapban azért lesz legalább egy olyan alkalom, amikor két napnál többet tudok itthon tölteni, ami nekem elég fontos ahhoz, hogy ki tudjak kapcsolódni teljesen, illetve szocializálódni is tudjak továbbra is. Habár elég nehéz megtalálni az egyensúlyt a munka, illetve a magánélet között. Utóbbinál a probléma fő forrása az olykor kevés szabadidő, mely azt eredményezi, hogy nem igazán van kedvem találkozni senkivel. Azért nem szeretném, hogy a kapcsolatköröm leépüljön, így “muszáj” találkozásokat bevállalok, de szerencsére eddig még egyik ilyen sem végződött negatívan.

Lassan már ott tartok, hogy külön kategóriát kellene indítanom telefonvásárlás néven. Ebben a hónapban is sikerült egyet vásárolnom. Az előző bejegyzésekből azért látszik, hogy az elmúlt négy évben történt váltások azért megfontolt céllal történtek, s a hátterükben nem az állt, hogy én bármivel is villogjak. Eddigi készülékeim többségét a szülők örökölték meg, melynek többnyire az lett a vége, hogy nem is sokáig húzták náluk. Most is így volt édesanyám esetében, s már fontolgattam a vásárlást. A jelenlegi készülékénél rosszabb technikai specifikációval rendelkezőt nem akartam venni, de iszonyatosan drágát sem. Végül kiválasztottam a szerencsést, melynek árával nem voltam kibékülve. Azonban hosszas gondolkodás után végül úgy döntöttem, hogy feladom elveimet a kártyafüggő készülékekkel szemben. A jelenlegi szolgáltatómnál online rendeltem meg, melyhez járt némi kedvezmény, s mivel több, mint tíz éve vagyok a felhasználójuk, így már arany szintet is elértem, amely további kedvezményt jelentett. Így végül majdnem húsz ezerrel olcsóbban megvolt a tökéletes születésnapi ajándék, egy új Xperia M:

Ami meglepett, hogy mikor itthon kibontottam a telefont, s beüzemeltem nem kellett a szoftverfrissítéssel vacakolnom, ugyanis már a legfrissebb volt rajta. Átnézve a specifikációt annak idején talán jobban jártam volna egy ilyen készülékkel, ha megnézem, hogy mire is használom az enyémet.

Friends: 8.évad

Magyar cím: Jóbarátok

Jelen helyzetben is pörög a DVD meghajtóm. Ugyanis az utolsó évad már meglévő epizódjainak másolása történik a merevlemezre. A sorozatot már többször megnéztem, de a HD változatban felbukkanó epizódoknak nem tudtam ellenállni. S mivel egyébként sincs értékelhető sitcom jelen pillanatban, így végül úgy döntöttem, hogy újranézem. Megint. Habár halkan megjegyzem, hogy azért sajnálom, hogy idehaza kizárólag DVD formátumban látott napvilágot, mert a Blu-ray kiadásra azért beruháznék.

Tovább

Bad Judge – 1×01 (Pilot)

Mikor leülök a gépem elé, s megtekintem, hogy mik is mennek odaát a tv-ben, illetve mik azok, amelyeket én is követek mindig az jut az eszembe, hogy régen mennyire rá voltam kattanva a sorozatokra. Természetesen nem a portugál, spanyol, latin és még ki tudja milyen nemzetközi kétszáz valahány részes szappanoperára, hanem valamilyen szinten kissé minőségibb, legtöbbször amerikai szériákra, melyek évente szállítottak 13 vagy 22 epizódot, így könnyen be tudta illeszteni az ember a napirendjébe egy-egy epizódot, ha nem több tucatot nézett.
Én az a fajta voltam, aki szinte függött ezektől a szériáktól, s nagyon sokat is láttam. Habár azóta megtanultam valamit, hogy bizony ha valami idő közben elavul, s már semmi fantáziát nem látok benne, akkor egyszerűen hagyjam abba a nézését. Nem tudom, hogy nekem változott-e meg az ízlésem, vagy csak nem készülnek jobb sorozatok, de már szinte alig nézek valamit. Az más kérdés, hogy azokra is olykor alig jut időm.
A 2014/2015-ös tévés évadra azonban rá voltam feszülve, még akkor is, ha éppenséggel nem is vártam túl sok szériát, azért ami nem nyomozós, kosztümös, nyálban tocsogó valami azért azt bepróbálom. Következő a sorban a Bad Judge volt, amire talán a legjobb szó: katasztrófa.

Tovább