Red Band Society – 1×01 (Pilot)

Íme! Alig kezdődött el a sorozat idény, s máris találtam olyat, ami tetszett, de mégsem volt a várósok között! Jelen pillanatban az egyik kellemes meglepetés, s ilyenkor örülök annak, hogy azért olvasok más blogokat, s jó pár szóban forgó bejegyzés hozta meg végül a kedvemet.
Egyetlen dologra azért felfigyeltem, hogy sajnos pocsék nézettség miatt minden bizonnyal, ha nem kerül le a képernyőről, akkor évad végén kampec. Mindenesetre azért remélem, hogy hozni fogja azt a szintet, amit a bevezető epizód produkált.

Tovább

East Dock – Emlékszünk még?

Az szinte majdnem biztos, hogy a premieren ott akarok majd lenni. Gyermekkorom egyik legmeghatározóbb filmjének negyedik részében nem nagyon volt hitem, de eme kép láttán egyre inkább azt gondolom, hogy ezzel két dolog történhet: vagy nagyon rossz lesz, vagy nagyon jó.
És igen. Jurassic World premier jövő júniusban:

Selfie – 1×01 (Pilot)

Szeptember van, azaz odaát megkezdődött a sorozat szezon. Ilyenkor érkeznek a folytatások, illetve az újoncok is, melyek többnyire fél vagy egy évvel (vagy soha) érkeznek idehaza. Így én azonnal neki is kezdtem a keresésnek, hogy hátha találok egy új kedvencet, ami heti nézős is lehet akár. Első nekifutás rögtön a Selfie volt, melynél egyetlen egy dolog jutott eszembe: ez mi?

Tovább

Bad Neighbours

Magyar cím: Rossz szomszédság

Amikor kézbe vettem augusztus végén a szeptemberi beosztásomat a mosoly gyakorlatilag körbefutotta a fejemet. Az egy hét szabadság tudata arra biztatott, hogy szinte minden akadály, mely előttem van legyőzhető. A papír zsebre vágása után már tudtam, hogy a csavargás, strandolás mellett egyszerűen muszáj lesz majd hódolni a film szenvedélyemnek is. Össze is szedtem egy szép kis listát, amiről gyakorlatilag semmit nem sikerült megnéznem.
Az újdonság varázsa azonban továbbra is pislákol bennem, így minden, melyet még nem láttam nagyobb eséllyel indul nálam, mint a már többször megnézettek. Amikor kerestem az épp aktuális vizuális szórakozásomat akkor botlottam bele a Bad Neighbours-ba. Leírás alapján azonnal le is rántottam, s egy zacskó chips mellett azonnal neki is ültem. Aztán kénytelen voltam belátni, hogy jobb elfoglaltságot is találhattam volna magamnak, ugyanis azt a két órát soha nem fogom visszakapni…

Tovább

Friends: 7.évad

Magyar cím: Jóbarátok

Osztom azoknak a véleményét, hogy olyan 22-24 epizódos sorozatokkal jobban lehet haladni, amelyek “csak” húsz perc nettó játékidővel rendelkeznek. Heti egy epizód nyilván nem sok, de ha az ember évadokkal áll szemben az már mindjárt más. Igazából július végén döntöttem úgy, hogy a nagy uborkaszezonra való tekintettel nekiállok ismét a kedvenc sitcomomnak, ami jelen esetben a közkedvelt Friends, honosított nevén Jóbarátok.
Az igazság az, hogy a múlt heti szabadságomat alapul véve azt gondoltam, hogy majd jobban fogok haladni vele, de ugyebár más tevékenységek után néztem, így végül eme széria háttérbe szorult. Azt tudni érdemes, hogy rengeteg weboldal ismét elkezdett vele foglalkozni, hisz most volt egy kerek évfordulója a szériának, ugyanis húsz évvel ezelőtt indult hódító útjára. Eme jeles alkalomból rengeteg cikk született, s nekem is meghozta a kedvemet, hogy egy fél délután rászánjak, hogy a hetedik etapot is magaménak tudhassam.

Tovább

Az elmúlt szabadság emlékére…

Végül ennek is vége lett. Persze hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem sejtettem, hogy ennyire gyorsan el fog telni.
Bíztam a jó időben, ami végül nem lett, így strand teljes egészében kilőve. S az ősz is beállt, elkezdtek hullani a levelek:


Jön a cudar idő, szóval ismét elkezdődik az, amikor csak akkor megyek valahová, ha muszáj, vagy van kedvem. Fantasztikus!

X-men: Days Of The Future Past

Magyar cím: Az eljövendő múlt napjai

Rajongónak nem mondanám magam, de naprakész vagyok az X-men filmeket illetően. Bő tíz évvel ezelőtt csak azért ültem be a második epizódra, mert az előzetesét látva ígéretesnek tűnt. Mondjuk tény, hogy nem csalódtam, s az első részt is bepótoltam. Azonban nekem a franchise lezárult a trilógiával. A két spinoff, illetve az előzmény film nekem annyira nem jött be. Aztán a semmiből feltűnt a Day Of The Future Past, amire simán rá tudom aggatni a borzalmas jelzőt.

Tovább

Silent Hill: Downpour!

Annak idején eléggé ráfeküdtem a Silent Hill témára, s eléggé pörögtem rajta, míg az aktuális címeket kipörgettem PC-n. Ami egyébiránt sikerült is, de aztán eléggé nagy csend lett körülötte. Egyetlen egy nagy fájdalom a Downpour alcímet viselő rész volt, ami csak konzol exkluzív lett. A nemrég megvásárolt Xbox 360 -nak köszönhetően azonban digitális formában megvásároltam erre a platformra (az más kérdés, hogy mennyire konzol gyűlölő voltam, illetve mennyire megvetettem a digitális vásárlást).

Egyelőre azért nem estem tőle hanyatt, viszont tény, hogy a játék rendelkezik statisztikával. Ebben számomra az az érdekes, hogy nagyjából 13%-nál járok, de máris beleöltem valamivel több, mint másfél órát a játékba. Hmmm…

Tomb Raider: Underworld – Lara’s Shadow teszt

Platform: Xbox 360

Rajongóként talán annál rosszabb nincs, ha valami érdekel, de sajnos korlátok közé vagy szorítva, melynek következménye az, hogy gyakorlatilag nincs lehetőséged az adott tartalommal való foglalkozásra. Bő hat évvel ezelőtt szinte egy virtuális véres tőr került minden rajongó szívébe, aki kénytelen volt azzal szembesülni, hogy ha nem rendelkeznek egy Xbox 360-as konzollal, akkor bizony a hőn szeretett játékuk kiegészítő részével nem nyomulhatnak.
A legnagyobb probléma talán ezzel pont az volt, hogy ez a két kiegészítő néhol még verte is a fő játékot, így csak elképzelhető lehet, hogy vajon mekkorát is tudott volna dobbantani annak idején a Tomb Raider: Underworld, ha éppenséggel ezek az exkluzív pályák is bele kerülnek az alapjátékba.

Tovább

Friends: 6.évad

Magyar cím: Jóbarátok

Az elmúlt időben eléggé megcsappant a szabadidőm, főleg így a szabadság kezdete előtt. Ennek (is) volt köszönhető, hogy eléggé lemaradtam a sorozattal, hisz húsz perces nettó epizódszámmal azért rendesen lehet haladni vele.
Már a hatodik évad végénél is azt éreztem, hogy jó döntés hoztam abból a szempontból, hogy ismét neki álltam a szériának. Habár egyre inkább körvonalazódik bennem az a tudat, hogy talán október közepéig elfogynak majd az adott epizódok…

Tovább

Maleficent

Magyar cím: Demóna

Nagyjából a Pi élete kapcsán jutott többször eszembe, hogy nekem érdekesnek tűnt az előzetese, amikor először megpillantottam a TV-ben. Azonban nem vettem rá a fáradtságot, hogy utána járjak, hogy konkréten miről is szól. Mondjuk a szóban forgó címnél ilyen nem volt, s annak ellenére, hogy felkeltette a film a figyelmemet, s többszöri előzetes megnézése után sem mentem el a moziba. Igazából azóta eme tettemet megbántam, s mivel idő előtt kiszivárgott egy Full HD-s változat, melyet én is meg tudtam tekinteni tegnap rájöttem, hogy mekkora badarságot is követtem el, hogy kihagytam eme művet a moziban való megtekintését.

Tovább

Tomb Raider: Underworld – Beneath The Ashes teszt

Platform: Xbox 360

Mi az egyik legrosszabb dolog egy játékos szemszögéből? Ha adva van egy játék, melyet szeret, de maga a cím, vagy az ahhoz tartozó extrák, esetleg kiegészítő küldetések, pályák exkluzív címekké válnak, melyet csak egy platformon lehet elérni. Manapság az jár a legjobban, akinek csúcs PC-je van, illetve van mindegyik konzolból legalább egy otthon, így panaszra nem lehet oka. Egyértelműen ehhez stabil, s erőteljes anyagi háttérnek kell rendelkeznie az adott játékosnak, hisz manapság ez eléggé költséges hobbi. Habár tény, hogy használt készülékek, játékok megvásárlásával elég sokat lehet spórolni.
Tomb Raider -rajongónak mondanám magam, de nem annyira elvakultnak, mint a többség, azaz a földön élek. Tisztában vagyok a negatívumokkal, pozitívumokkal egyaránt, de nem habzik a szám, ha valaki rosszat mer mondani a szériára. De tény, hogy nem is vagyok fanatikus, hogy megvegyek mindent, amire rákerül eme franchise -nak a neve. Mondjuk a 2008-as Underworld alcímet viselő rész szinte már megvolt minden platformon. Habár tény, hogy rajongói mivoltomtól eltérő okokból tudhatom magaménak azokat a kiadásokat. Amikor elhatároztam, hogy egy Xbox 360-at is beszerzek, akkor már azért kicsit húztam a számat, hogy ismét meg kell vennem ugyanazt a játékot, hogy a kiegészítő epizóddal játszhassak, habár a fentebb említett használtan történő lemezvétellel végül sokat spóroltam.

Tovább

…és így kezdődik a játékfüggőség!

Úgy vélem, hogy méltón fogom búcsúztatni idén is a nyarat.
Amire eddig nem volt példa az az, hogy idén többször is sikerült megfognom legalább egy hétnyi szabadságot. Első körben ezt annak köszönhettem, hogy látástól vakulásig dolgoztam, így hét napból általában legalább öt, de becsúszott olykor hat nap is. Így idén nyáron a pihenőnapokat összerakva pár nap fizetett szabadsággal kaptam egy hét szabadságot. Jó pár helyen így működik, ami véleményem szerint részben jó csak. A pozitív dolog, hogy én most nagyon örülök magamnak, hogy ez már zsinórban a harmadik olyan hónapom, amelyben egy hétig itthon vagyok, azonban az mindenképp negatívum, hogy előtte jóformán sz*rrá dolgoztam magam. Ennek köszönhetően már a második napja vagyok itthon, de még mindig nem “hevertem” ki a rám zúdult munkanapokat. Gondolom már elfogytak a szabadnapjaim, s így az év hátralévő részére maradnak a pihenőnapok.
Jövőre érkezik minden bizonnyal a Rise Of The Tomb Raider, s rajongói mivoltomból már leszedtem a vakolatot is a szobám faláról, mert már annyira várom. Az már kevésbé, hogy gyakorlatilag minden bizonnyal konzol exkluzív lesz, s ez sarkalatos pontja volt a dühöngésemnek a bejelentés pillanatában. Főleg azért, mert a bejelentett konzollal nem rendelkezem, s nem is terveztem a jövőbeli megvételét. Azonban némi fény megvillant az alagút végén, hogy nem csak a több, mint százezer forintos gépre lesz elérhető, hanem az előző generációra is. A múlt havi bejegyzésemben már taglaltam, hogy talán be fogok szerezni egyet, hisz erre a gépre jelentek meg kiegészítők, amikkel nem tudtam konzol híján játszani. Azonban bő egy héttel ezelőtt már be is jegyeztem, hogy meg is szereztem az alapjátékot, hogy magaménak tudhassam a kiegészítőket. Mivel gondolom huzamosabb ideig már nem leszek itthon idén úgy döntöttem már ebben a hónapban magaménak tudok majd egy Xbox 360 konzolt. Sikerült:

Meglepődtem mondjuk, hogy elég sok minden járt vele, a februárban megvásárolt Playstation 3-hoz nagyjából feleannyi se járt. Habár tény, hogy ott a legkisebb tárhellyel rendelkező gépet vásároltam meg, de ott is a kiegészítő miatt bővítenem kellett a masinát (az most más kérdés, hogy ha előrelátó lettem volna, akkor alapból a nagyobb tárhellyel rendelkezőt vettem volna, mert gazdaságosan jöttem volna ki a “buliból”). Itt azért okosabb voltam, mivel szem előtt tartottam a kiegészítőket, így már alapból a nagyobb tárhelyes gépcsomagot választottam.

Anyagi szempontból talán az a szerencse, hogy a házvásárlás el lett tolva tavaszra, így gyakorlatilag nekem több pénzem marad a szükséges dolgok megvétele, kifizetése után is. Ebből fakadóan tudok költeni. Habár kicsit soknak érzem ezeket a dolgokat, de valahogy igazat adok másoknak, hogy inkább ilyenbe öljem a pénzem, mint hogy tízezreket elköltsek szórakozóhelyeken, hogy aztán másnap viszont lássam a megivott, megevett dolgokat folyékony formában. Habár tény, azzal egyelőre senki nem ért egyet, hogy eme dolgok finanszírozásához túlórákat is vállaltam, melynek következménye gyakorlatilag majdnem a teljes kimerülés.
A legnagyobb szívfájdalmam azonban továbbra is az, hogy hiába nyertem kuponokat, de nem sikerült eljutnom a strandra. Örült a fejem, amikor megtudtam, hogy 50%-os jegyárral juthatok be, de az időjárás masszívan keresztbe tett nekem. Az elmúlt napokban gyakorlatilag olyan időjárási viszonyok voltak, melyek rendesen megkeserítették az életemet. Többször sikerült eláznom, mert azt gondoltam, hogy majd szárazon sikerül beérnem például a munkahelyemre. Egyik percben sütött a nap, másikban már zuhogott az eső. Nagyon bízom az időjárás előrejelzésben, mert elméletileg lesz vénasszonyok nyara, amit szeretnék majd a strandon eltölteni.

Friends: 5.évad

Közel húsz év telt el a sorozat indulása óta, s tíz éves pályafutása után 2004-ben ért véget. Utána valahogy nekem homályba merült a széria, de leginkább azért, mert igencsak rákaptam a sorozatozásra. Sokakkal egyetemben a gimnáziumi éveim egyik meghatározó szériája a Lost lett, mely olyan kultikus státuszba emelkedett nálam, hogy aki bármilyen negatív szóval merte illetni az bizony a szememben igencsak rossz fényben tűnt fel.
A fentebb említett sorozatnak is vége lett, ugyan nekem keserű szájízzel záródott. Utána próbáltam keresni olyan sorozatot, amit teljes szívvel – lélekkel tudnék szeretni, de nem találtam. Ekkor a semmiből jött elő, hogy a Jóbarátok megjelenik Blu-ray-en is, így ebből a szempontból nem kicsit kellett várni arra, hogy az interneten is fellelhetőek legyenek a nagy felbontású epizódok. Ekkor viszont rájöttem, hogy ugyan itt nincsen akció, vér, rejtély, misztikus, s a karakterek sem harcolnak jövőbeli androidokkal, de mégis nálam az első helyen eme széria áll. Rajongásom ugyanis ismét a régi fényében tündököl, s talán pont azért is, mert akár hányszor nézek újra egy epizódot, szinte mindig akad benne olyan momentum, aminél mosolygok, vagy hangosan nevetek.

Tovább

The Sims 4 teszt

Platform: PC

Annak ellenére, hogy sok órám van a játéksorozatban, de soha nem voltam Sims rajongó. Diákéveim alatt, amikor nem sok lehetőségem volt eljárni itthon, s olyan dolgokat megvalósítani, melyhez anyagi háttér kellett többnyire itthon a gép előtt töltöttem. Amikor egyik osztálytársam áthozta a The Sims első részét meglepően jól szórakoztam vele. Elvoltam egy ideig, de utána már hozzá sem nyúltam. Persze a kiegészítő epizódokra fájt a fogam, s el is szórakoztam velük egy ideig.
Majd jött a híres második rész, mely óta megállt az élet. Mert tulajdonképpen így van sajnálatos módon. Bevallom őszintén a folytatás volt az, ami nekem a szívembe lopta magát, hisz két kiegészítő volt (Pets, Seasons), ami magával varázsolt. Majd jött a harmadik rész, melybe ha nem akarok hazudni talán húsz órányi játékidőm van, de még annyi sem. Elsősorban a botrányos optimalizációnak volt köszönhető a negatív érzésem, illetve a már korábban látott kiegészítők újbóli kiadása, mely rendesen eltántorított az egész franchise-tól. Arról nem is beszélve, hogy egy bizonyos idő után már jelentős technikai problémákat okozott a játék annak, aki minden kiegészítővel rendelkezett. És sajnálatos módon ez nem gépfüggő volt. Persze nem volt kérdés, hogy jön a The Sims 4, melyhez ugyan volt szerencsém, de az jutott eszembe, hogy vajon ez lesz az EA Games állatorvosi lova?

Tovább