Újabb Tomb Raider videó!

Szinte már megszámlálhatatlan mennyiségű videó látott napvilágot az új Tomb Raiderről. A legtöbb az E3 alkalmából került fel a virtuális kibertérbe. Úgy tűnt jó ideig igencsak csend fog honolni a játék körül, de minap ismét fellelhetővé vált egy videó. Rengeteg ismert dolgot találhatunk benne, azonban akad egy-egy olyan jelenet, ami friss.

Harmónia!!!???

Egyre inkább biztosabb vagyok abban, hogy jó úton haladok afelé, hogy az idei évre tervezett dolgokat megvalósítsam. Jó pár pozitív dolog történt velem az elmúlt napokban ahhoz, hogy fentieket kijelenthessem egészen biztosan.
Rövidtávú terv volt, hogy fizetés után jó lenne kifesteni a szobámat lévén, elég régen volt már kipingálva, s nem túl esztétikus látvány volt már a fal színe sem. Kaptam pár nap szabadságot, melyből két nap a szobám esztétikussá tételére ment el. Első nap kizárólag festésre ment el az idő, s míg az első réteget hagytuk száradni szépen mindenféle textil anyag végzete a mosásban teljesedett ki. Második nap meg a rendrakásról szólt. Reménykedtem abban, hogy pár óra alatt rend lesz, de sajnálatos módon estig elhúzódott a rendrakás. Harmadnap se tudtam túlságosan kipihenni magam, hisz délelőtti órákban átestem fogászati kezelésen, ami rányomta a bélyegét az egész napra. Persze a fennmaradó szabadidőben meg holdkórost játszottam, ugyanis nem sikerült kipihennem magam.

A hónap közepén pedig szomorúan vettem tudomásul, hogy ismét sikerült túllépni azt az összeget, amit költésre szántam. Így jó pár nap azzal telt el, hogy számolgattam, hogy hogyan is tudnék jól kijönni a fennmaradó pénzemből. Arról nem is beszélve, hogy igencsak rányomta ez a bélyegét a hangulatomra. Szerencsére sikerült megtalálnom a megoldást, így végül sikerült megnyugodnom is. Habár következő fizetésig nadrágszíjam elég szoros lesz. Az elkövetkezendő két hétben pedig munkával fog elmenni ismét az időm java része, s a szabadidőm pedig négy fal közé korlátozódik, vagy pedig ingyenes szabadtéri tevékenységekbe. Így a korábban beszerzett HD tartalmakat is meg tudom tekinteni.
Az viszont örömmel tölt el, hogy hosszú idő után sikerült ismét eljutnom a moziba. Prometheus volt a kiszemelt, amelyben ugyan nagyot csalódtam, de maga a mozizás élménye tetszett. Jövő hónapban is tervezek elmenni, habár még konkrét film nincs, de bízom benne, hogy lesz olyan alkotás, amely majd felkelti a figyelmemet, s amiért érdemes lesz majd beülni. Akkor voltam utoljára strandon, amikor nyári gyakorlatom után elmentem. Ez körülbelül három évvel ezelőtt volt, ha emlékeim nem csalnak. Ott temérdek szabadidőm volt ugyan, de valahogy nem volt kedvem több kilométereket kerekezni azért, hogy strandolhassak, hiszen a helyi strand nem jöhetett szóba anyagi korlátok miatt, amelyet a jegyek megfizetése jelentett. Aztán frissen vizsgázva, befejezve a sulit se sok kedvem volt ahhoz, hogy bicajozzak, hisz legjobban a munkakeresésre görcsöltem rá. Csak úgy, mint tavaly, bár annyiban más volt, hogy addigra már szereztem némi tapasztalatot a munkaerő piacon. Idén már holtbiztos voltam abban, hogy muszáj lesz kijutni, mert az anyagiak lehetővé teszik. Maga a belépő ára nem sok a fizetésemhez képest, viszont elég drága. Ellenben itt van alig negyedórára, így végül emellett tettem le a voksomat. Nem bántam meg, bár a nap általi leégést inkább kihagytam volna.

Következő hónapra is megvannak a programok. Először is a strand elsődleges, oda legalább kétszer szeretnék kijutni a következő hónapban. Emellett pedig szabadságom idejére beütemeztem egy budapesti kiruccanást is, s kíváncsian várom majd, hogy hogyan fog elsülni. Azért bízom abban, hogy jobban fogok járni, mint három évvel ezelőtti fórum találkozón, lévén most elég tudatosan válogattam meg, hogy kivel szeretnék elmenni. Addig pedig még két teljes hetet kell kibírnom. Bízom abban, hogy a terveimet nem fogják gátolni sem anyagiak, sem az időjárás.

Prometheus

Hatalmas hype övezte a Prometheus című alkotást. Eredetileg az Alien filmek előzményfilmjének szánták, de végül önálló filmmé nőtte ki magát. Egy igazán komoly sci-fi-nek nézett ki, s a nyár egyik legnagyobb durranásának indult. Ahelyett, hogy osztatlan sikert aratott volna, s mindenki aranyba foglaltatta volna Ridley Scott nevét, helyette inkább megosztotta a közönséget. Volt aki nagyon szerette, volt aki nagyon utálta, s vannak az olyanok, akik még most is keresik a válaszokat a kérdéseikre. Nagyon tömören így is össze lehet foglalni a Prometheus fogadtatását. Számomra elég nagy csalódásnak bizonyult. Sajnálatos módon ez volt az első mozis 3D-s élményem, s a teremből kifelé jövet az jutott eszembe, hogy talán szerencsésebb lett volna a Madagaszkár 3.-at megtekinteni.

Teljes bejegyzés

Alan Wake’s American Nightmare Teszt

Platform: PC

Annak idején az Alan Wake kizárólag konzol exkluzivitást élvezett. A Remedy akkor a döntését azzal indokolta, hogy a játék azért nem jelenik meg PC-re, mert a warez térhódítása miatt egyszerűen nem lenne kifizetődő megjelentetni a játékot számítógépes platformra. 2010 májusában jelent meg kizárólag Xbox 360-ra. Azonban majdnem két év után idén februárban megszűnt az Xbox exkluzivitás, s végre a PC-s társadalom is megismerhette Alan Wake történetét. A fogadtatás elég pozitív volt, s az eladások meggyőzték az alkotókat, hogy a mellékágnak szánt American Nightmare is megjelenhessen PC-re. Szerencsére azonban most nem kellett két évet várnunk a PC-s változatra, hisz három hónappal az Xbox360-as megjelenés után mi is kezünkbe vehettük. Igaz, csak virtuális formában, ugyanis a játék dobozos formában nem kapható.
Amit viszont érdemes rögtön leszögezni, hogy az American Nightmare nem az első epizód folytatása, hanem egy úgymond mellékágnak szánt rész, amolyan Arcade típusú játék. Ebből kiindulva pedig, aki hasonlót stílust, s hangulatot vár, mint amilyen az első epizód volt az minden bizonnyal kellőképpen csalódni fog.

Teljes bejegyzés

E3: Újabb anyagok az új Tomb Raider-ről!

Mint elkötelezett rajongó idén ismét kiemelten figyelemmel kísérem az E3-at. Eddig összesen két videót láthattunk. Az első a Crossroads trailer volt, amit miután megnéztem bevallom hatalmas csalódottság fogott el.

Aztán végül a mai nap befutott egy gameplay trailer is, aminek azért már sikerült rendesen felpörgetnie, s a várakozásomat maximálisra téve ezzel. Sajnálatos módon a játék idén ősszel jelent volna meg, de kreatív munkák miatt inkább 2013 március 5-re lőtték be a megjelenési dátumot.

Nyár???

Vártam már a júniust igazán. Leginkább a jó idő és a strand miatt. Utóbbit lassan másfél hónapos tervezgetés után sem sikerült megvalósítani, s olyan érzetem van, hogy az egész nyarat a strandra való kijutás nehézségeiről fog szólni. Persze jelen pillanatban úgy vagyok vele, hogy ennél nagyobb problémám jó ideig ne is legyen!
Múlt hónapban is be volt tervezve, s mindent megvettem, ami szükséges volt, hogy ki tudjak jutni, de sajnálatos módon először a rossz idő hiúsította meg. Majd végül a beosztásom miatt nem tudtam kijutni, s a hónap végére pedig anyagiak miatt esett kútba az egész. Sajnáltam, de sajnos így alakult. Ráadásul ahogy számolgatom ebben a hónapban ismételten jól meg kell gondolnom, hogy hogyan is költök, mert könnyen igencsak karcsú összeg maradhat a pénztárcámban. Bár nem tudom, hogy érdemes-e kicsit tudatosabban bánni a pénzzel, hisz az előző bejegyzés szerint azokon a napokon, amikor itthon leszek akkor bizony igencsak gyomorforgató pocsék idő lesz. Ugyan jövő hét vasárnapját még meg tudnám lépni, s addigra már az aktuális fizetésem is a zsebemben lesz, de már régóta tervezgetett szobafestést terveztem be jövő hétre. Persze itthon akadtak szájhúzogatások, lévén nem igazán volt egyetértés az időpont miatt, de mivel elmaradt a tavaszi nagytakarítás, s szeretnék kicsit alakítani a szobámon, s ezért kijelentettem, hogy megcsinálom egyedül is. Pénzem lesz rá, másfelől pedig csak a hozzávalókat kell megvásárolni. Ugyan ez nálam is hirtelen ötlet volt, de így hónap elején lesz csak elég szabadidőm rá, illetve következő hónapban, de ugye már előre tervezett programjaimat nem igazán szeretném sem átvariálni, sem lemondani. És igen… minden bizonnyal szűkös lesz anyagilag a következő hónap is. Legalábbis nagyon oda kell figyelnem mire is költök. De mindenesetre remélem, hogy a júniusi hónapban szépen megjön az az összeg, amit elvileg majd az APEH fog visszautalni a számlámra. Addig pedig abból kell gazdálkodnom, amit majd jövő héten kapok.
Erősen gondolkodok viszont azon, hogy orvoshoz kellene ismét fordulni. A három műszakban történő munkába járásnak köszönhetően egyrészről nem tudom magam kipihenni, másrészről pedig rendesen felborult az alvási ciklusom. Ismét. Így gyakran előfordult, hogy 1-2 órás vagy 12-14 órás alvás után mentem be a munkahelyemre. Egyik sem leányálom, mert mindkettő után úgy érzem magam, mint akit agyonvert egy csapat részeg. A szédülésről és a rosszullétről már ne is beszéljek. Talán a legnagyobb baj, hogy legtöbbször pont azon csúszik el az egész dolog, hogy egyszerűen nem tudom kikapcsolni az agyam, így mindig pörög, mindig gondolkodok. Másrészről pedig amikor látom az időt, s látom már rég aludnom kéne akkor valahol elkezd menni a pumpa bennem, s végül ott tartok, hogy azért nem tudok aludni, mert tudom, hogy keveset fogok tudni, s másnap olyan leszek, mint a mosott szar. Így egyre inkább érzem azt, hogy ideje lenne magasról lesz@rni mindent, s amikor fáradt vagyok akkor egyszerűen aludni annyit, amennyi jól esik, s kell.

A sorozatszezon szépen lement. Így évek óta ez az első nyaram, amikor semmiféle lemaradást nem kell pótolnom. Régi szériákba nem kezdtem bele, s feltehetően nem is fogok. Bár már tavaly begyűjtöttem a Lost szezonjait HD minőségben, de nem vitt rá a lélek, hogy újranézzem legalább azokat a szezonokat, amelyeket kedveltem. Ellenben jobbára játékkal ütöttem el az időmet. Az Alan Wake’s American Nightmare-nek ültem neki erőteljesen, illetve előkapartam a Metro 2033-at, amit annak idején nagyon akartam szeretni, majd a magas gépigény miatt végül kukáztam. Azóta nem kicsit fejlesztettem a PC-met, s időközben honosítás is megjelent hozzá, így ismét elővettem, hátha… Emellett pedig szárnyalni tudnék az örömtől ugyanis majdnem minden régi Tomb Raider epizódot sikerült elindítanom Windows 7 64bites változatán. Így hát iszonyúan nosztalgikus élményben lehet részem, ahogy újra elmerülök a korábbi epizódokban. Hiányzott már, az tény.
És, ha már nosztalgiánál tartunk… Az előző hónap nem volt valami fényes. Főleg a meg nem valósult terveim miatt. Ellenben legalább hamar eltelt, s lekötött a sok finálé. Viszont mégis a hónap utolsó hete sikerült igencsak emlékezetesre, amire azt hiszem egy jó ideig emlékezni fogok. Ugyanis hosszas tervezés, s szervezés után a hónap utolsó napján végre összejött az általános iskolai első osztálytalálkozóm. Az eltelt tíz év érdekesen alakította az embereket. Jó érzés volt újra találkozni velük, hisz az életem részei voltak nyolc éven keresztül. Szerettem, imádtam őket, jó csapat voltunk, s valahol vérzett a szívem, amikor végül elváltunk, s jó sokáig eszembe jutottak, hogy vajon milyen jó lenne, ha még együtt tudnánk lenni. Természetesen nem mindenki tudott ott lenni, így az egykori osztály fele tudott csak megjelenni. De ennek ellenére is érdekesre sikerült. Érdekes volt visszaemlékezni, s elővenni újra a régi fényképeket. Sajnálatos módon a munkám miatt csak kevés időt tudtam velük lenni, s a közös buli is csak két órán át tartom részemről. Bevallom őszintén mikor hazaértem igencsak furdalt a lelkiismeret a korai lelépésem miatt, de munka az első, s így is alapból fáradtan jelentem meg. De tény, hogy jól éreztem magam hónapok óta először, s bízom benne, hogy a közeljövőben ismét összefuthatunk majd ismét.

Rövid távú céljaim közt leginkább a következő hét túlélése szerepel, s aztán édesen itthon tölthessek négy napot fizetés után. S remélem terveim megvalósulni fognak, miszerint sikerül kipingálnom a szobámat, s eljutok a strandra is.

Hogyan lesz ebből strandolás?

Egyébként jelen pillanatban várnom kell jövő hétig a fizetésemre, így a szabadnapomon  bármiféle tevékenység jöhet, amihez nem kell anyagi javakat felhasználnom. Így nem is érdekelt, hogy milyen egy ritka gyomorforgató időre keltem reggel.
Viszont megnézve az előrejelzéseket kíváncsi vagyok, hogy hogyan lesz ebből strandolás. Főleg úgy, hogy azokon a napokon, amikor szabadnapos vagyok igencsak gány idő lesz… De azért még reménykedek…