The Walking Dead: 8.évad

Az internetnek és a kábel TV-nek köszönhetően nagyon sok sorozat eljuthatott azokhoz, akiknek egyik otthoni kikapcsolódása ezen alkotások megtekintése. Véleményem szerint mindenkinek megvan a kedvenc sorozata, s olyan, hogy tökéletes széria nincs, nem lesz, s nem is létezik. Sajnos sok általam követett széria ért véget vagy hagytam abba, mert úgy éreztem minőségromlás következett be. Ennek egyik példája a The Walking Dead, melyet hat évvel ezelőtt hagytam abba. Aztán olvasgattam a bejegyzéseket róla, hogy sokan már csak azért nézik, hogy legyen mit kritizálni. Majd jött a széria vége, s elindult azon szériák gyártása, amely tovább vitte az alap sorozat valamelyik szálát vagy karakterének történetét. Így futottam bele az újabb sorozatba, majd aztán elgondolkoztam, hogy mennyire nem maradt nálam már néznivaló, s az újoncokból egyik sem kelti fel az érdeklődésem. Gondolkoztam, s végül azt a döntést hoztam, hogy a hetedik évaddal elkaszált sorozatot végül befejezem, ha már egyszer véget ért. Megérte? Háááát…

Teljes bejegyzés

Szomszédok (1988)

Epizódok: 19-44.
Vetítés éve: 1988

Nem tartom magam idősnek, s tulajdonképpen nem is vagyok az véleményem szerint, hogy már túl vagyok a harmincadik életévemen. Azonban abban mindenképpen igazat adok sokaknak, hogy valóban nagyon gyorsan tud rohanni az idő. Főleg akkor ugyebár, amikor valami kellemes dolog történik az emberrel. Magam részről azon az állásponton vagyok, hogy a gyermekkorom változatos volt, de meghatározó szerepet töltöttek be a vizuális dolgok, mint a sorozatok, filmek és a zenék. Az új dolgok is nagyon tudnak érdekelni, de sokszor elkap a retró mánia. Az mindenképp igaz, hogy egy klasszikusnak számít a Szomszédok a magyar sorozat történelemben még akkor is, ha tele van hibákkal, s olykor színészi játékok sem kiemelkedőnek számítanak. Ámbár tény, hogy a kilencvenes években voltam gyerek, s mi semmiféle előfizetéssel nem rendelkeztünk, s ennek köszönhetően maradt a két közszolgálati csatorna. Mai napig emlékszem, hogy minden második csütörtökön a család együtt nézte eme kultikusnak mondható sorozat új epizódját. Most azonban elhatároztam, hogy ténylegesen a végére érek még akkor is, ha egyszer beletört a bicskám. Évadokra nem volt bontva a sorozat, s mivel nem tudom mikor érek a végére úgy döntöttem az adott évben bemutatott részekről fogok írni a blog keretén belül.

Teljes bejegyzés

Szomszédok (1987)

Epizódok: 1-18.
Vetítés éve: 1987

Én is azok táborát erősítem, akik az 1990-es években voltak gyerekek. Azok közé tartoztam, akik semmiféle lehetőséggel nem rendelkeztek, hogy több TV csatornát tudjanak nézni. A kereskedelmi csatornák indulásáig pedig a két közszolgálati és a városi tévén kívül sok szórakozási lehetőség nem volt, ha TV jelentette a főbb vizuális kikapcsolódást. Ennek köszönhetően mai napig emlékszem a régi magyar sorozatokra, melyek akkor ugyan szórakoztatóak voltak számomra, de olykor unalmasak is. Ellenben nagyon jól beleégtek az emlékezetembe például okáért, hogy a Tüskevár minden nyáron leadásra került, s kéthetente csütörtökön pedig kötelező kikapcsolódás volt a Szomszédok a család részére úgy, hogy vártam minden részt, mint gyermek a mikulás csomagot. Már akkor is érezhető volt a sok félrenyúlás, s probléma, amely az alkotók elfogultságát jelentette a szériával kapcsolatban, mely elméletileg a hétköznapi ember életét próbálta képernyőre vinni. Sok év után valódi mémgyár született a sorozatból, így évekkel ezelőtt megpróbálkoztam a sorozat pótlásával, hiszen csak a széria felét láttam. Végül beletört a bicskám, de mivel már nagyon kevés szériát követek figyelemmel úgy döntöttem nekiugrok még egyszer. Gondolkoztam, hogy az egész sorozatról készítek írást, de nem tudom mennyi idő lesz, még magaménak fogom tudni, így végül maradtam a bemutatási évszámnál lévén nagyon évadokra nem osztható a sorozat.

Teljes bejegyzés

South Park: 26.évad

Mit is tudnék mondani a South Parkról? Sok emlékem kötődik hozzá. Emlékszem, amikor idehaza kizárólag az HBO jóvoltából volt elérhető, s szinte népharc ment az emberek között, hogy hozzá tudjanak jutni, akiknek nincs valamilyen előfizetése eme csatornára. Majd egyre elterjedtebb lett a kábel tv, s ezzel pedig szépen lassan, de biztosan felhígult a csatornák száma is. Így érkezett meg a Cool tv és a Comedy Central, ami végül műsorára tűzte a sorozatot. Ekkor beletekintettem, s megtetszett. Egyik volt osztálytársamnak köszönhetően pedig az első résztől elkezdhettem nézni. Többször nekifutottam, hiszen párszor félbe maradtam vele. Végül vettem egy nagy levegőt és nekifutottam. Ennek is köszönhető többek között, hogy az idén megjelent új évadot is sikerült magamévá tennem. Igaz, elég nehezen ültem neki.

Teljes bejegyzés

Marsra magyar! : 1×01 (Pilot)

Magyar alkotásokról már többször kifejtettem a véleményem a blog keretén belül. Továbbra is tartom a véleményem, hogy korábban nem igazán voltak olyan alkotások, amelyre a minőségi szót tudtam volna használni. Talán a gagyi jelző lett volna megfelelő. Ellenben mostanában megtörtént az a fejlődés, hogy pozitív irányba mozdult a dolog, mert sorozatok és filmek terén is akadtak bőven szórakoztató alkotások. Ebből a szempontból ugyan nehezen vállalok be új dolgokat a korlátozott szabadidőm miatt, de mégis mentem egy kört a Marsra magyar! bevezető epizódjával.

Teljes bejegyzés

A mi kis falunk: 7.évad

Ha sorozatokról van szó, akkor nagyon nehezen kezdek bele új szériákba. Annak idején szóba se jöhetett volna, hogy egy magyar sorozatba belekezdjek. Mai napig emlékszem mennyire tartózkodtam tőlük. Majd belefutottam pár közkedveltbe, s kicsit nyitottabb lettem. Mai napig emlékszem, amikor már javában tartott az első évad a sorozatnak, amikor eldöntöttem, hogy teszek egy kört a bevezető epizódjával. Megfogott, s az első két rövidebb évadot követte a hosszabb változat. Múlt héten pedig szépen, csendben leköszönt a hetedik évad is, mely tartalmazta a 2017-ben bemutatott széria 100.epizódját.

Teljes bejegyzés

Mellékhatás: 2.évad

Sorozatok terén már elég régen nem vagyok toppon. Korlátozott szabadidő lévén pedig elég nehezen kezdek bele új szériákba főleg úgy, hogy nagyon nem is vagyok naprakész a róluk érkező hírekkel kapcsolatban. Ennek is köszönhető, hogy ha nem lenne a sorozatkövető oldal, amelynek én is a tagja vagyok szépen csendben, de lemaradtam volna a Mellékhatás folytatásának érkezéséről, amelyet csak úgy tudtam bekapcsolódni, hogy kénytelen voltam megnézni az 1.évadot, mert sajnos semmi nem rémlett már belőle. Főleg az, hogy hogyan is ért véget. Azt viszont elmondhatom sajnos, hogy amilyen csendben érkezett meg úgy is távozott, mert a héten csak az tűnt fel, hogy csütörtökön nem érkezett új epizód. Majd egy évadkritikából tudtam meg, hogy az aktuális évad véget ért.

Teljes bejegyzés

Drága örökösök: 5.évad

Három évvel ezelőtt adtam még egy esélyt a Drága örökösöknek, amely egyébiránt nekem tetszett, de valahol félúton abba hagytam. Újra neki ugrottam, s végül a negyedik évaddal le is zárult a történet. Azért hanyatt nem estem tőle, de végül úgy voltam vele jól indult, s igaz a közepe táján elsikkadt, de a lezárás viszonylag korrekt volt. Mondjuk nem is meglepő egy napi sorozatnál. Majd jött a hír a folytatásról. Nekifutottam, s végül már féltávon gondolkoztam, hogy abba hagyom. Végül amikor lement több, mint tíz epizód majd neki álltam. Mivel közel volt már a vége, így maradtam. Meglepődtem, hogy tovább megy, de sajnos el kell ismernem, hogy nagy valószínűséggel, ha nem lesz sok szabadidőm, akkor most tényleg abba kell hagynom a szériát.

Teljes bejegyzés

The Last Of Us: 1.évad

A blog keretén belül többször kifejtettem a véleményemet az exkluzivitással kapcsolatban, amely vonatkozik a sorozatokra és a játékokra egyaránt. Számomra ez egy komoly gondot jelentett annak idején, hogy nem voltam, s nem is vagyok igazi játékos. Sokat kipróbáltam, de keveset játszottam végig. Még kevesebb az, amelyik ténylegesen tetszett. Amikor munkába álltam gondolkoztam rajta megéri-e egy konzolt vásárolni, de végül ezt az ötletet elvetettem, s az akkor még tökéletes állapotban lévő számítógép fejlesztésbe kezdtem. Végül elkezdtem a kedvenc filmjeimet megvásárolni akciós áron eredeti kiadásban, s ekkor futottam szembe azzal a tulajdonságával az egyik konzolnak, hogy képes filmeket lejátszani. Így már nem láttam, hogy pénz kidobás lenne, s ekkor lettem konzol tulajdonos. Ámbár mai napig kevés megvásárolt játék birtokosa vagyok, de tény, hogy az egyik aminek vásárlásra ösztönző hatása volt az a The Last Of Us volt.
A játék engem hihetetlenül lenyűgözött. Nem csak a látványvilága, hanem a történetvezetése mellett még a dinamikája is arra sarkallott, hogy többször nekiüljek. Ebből fakadóan pedig sok írás született arról, hogy sokan látnák film formájában. Sajnos sok bukás köthető ahhoz, amikor egy játékból film készül. De ott a fordított változat, amikor filmből készül játék. Amit láttam azok nem nagyon tetszettek. Úgy gondolom eme széria minőségi változat lett végül.

Teljes bejegyzés

Gólkirályság: 1.évad

Emlékszem, hogy az „igazi” sorozatos korszakomat tinédzserkoromban éltem, amikor középiskolás voltam. Amikor befejeztem az iskolát, akkor még tartott pár évig. Rémlik az, hogy valamit elkezdtem azt be is fejeztem még akkor is, ha nem tetszett. Aztán a munkával járó kevesebb szabadidő rászoktatott arra, hogy egyre inkább felejtsem el azokat a szériákat, amelyek már nem annyira szórakoztatnak. Pont azért, hogy több legyen a szabadidőm, s jusson másra is. Nagyjából így esett meg, hogy lassan egy évtizede annak, hogy feleszméltem arra, hogy már a két számjegyet sem éri el az általam követett szériák száma. Eközben pedig belefutottam pár magyar sorozatba, s mivel ezeknek is korlátozott epizódszámmal operáltak némi fejlődést láttam bennük, így elkezdtem őket is bepróbálni. Januárban a Gólkirályság volt, amellyel tettem egy próbát, ami múlt héten ért véget elvileg egyelőre az első évadával.

Teljes bejegyzés