Szerzői jogok

Mit érdemes tudni a szerzői jogokról?
A legtöbb vizuális tartalomnak (legyen az zenei alkotás, vagy film, sorozat, esetleg írott dolog, amely lehet könyv, vagy akár virtuális publikált bejegyzés) megvannak a szerzői jogai. Tehát csak akkor lehet őket felhasználni, vagy utólag publikálni máshol, ha a szerző erre engedélyt adott.
A blogon lévő írott bejegyzések mind az én szellemi tulajdonomat képezi, s igyekszem olyan tartalmakat beszúrni (például sorozat vagy film kritikához képernyőmentést a filmből), amely nem okozhat számomra jogi problémákat. De, ha mégis úgy alakulna, akkor természetesen hajlandó vagyok az adott bejegyzésen változtatni elkerülve ezzel a konfliktusokat és/vagy a jogi problémákat. 

A blogon lévő összes írás az én szellemi tulajdonomat képezik, és a saját véleményemet jeleneti. Bizonyos oldalakon szembefuthat vele bárki, de ott is a blogon használt nevemmel publikáltam, és megadtam a blog elérési útját is.
Amennyiben valaki szeretné megosztani bármely bejegyzésemet arra nem kell külön engedélyt kérnie. Egyetlen egy kérésem van, hogy ne sajátjaként tegye közé, hanem linkelje be az adott blogbejegyzést (pl. közösségi oldalon, vagy hozzászólás formájában weboldalon), vagy amennyiben másodlagosan szeretné közzétenni valahol, akkor a bejegyzés elejére, vagy végére mindenképpen tüntesse fel, hogy nem saját szerzemény, és mellette legyen egy link, amely a blogra mutat. 

 

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.