Daredevil: 2.évad

Miért is nem jó jelenleg is futó sorozatok évadjait egybe megtekinteni? Többnyire azért, mert annyira tömör lesz az egész, hogy szépen mire letelik az az idő, amikor már jön az újabb szezon ember legyen a talpán, aki emlékezni fog mi is volt az előző évadban.
Ugyanez a helyzet velem is a Daredevil kapcsán, ahol egyetlen egy miatt nincs értelme fanyalogni, hogy automatikusan online tartalomnak szánták, s egyszerre kapjuk meg az aktuális évadot. Ennek köszönhető az, hogy rekordidő alatt magaménak tudtam a folytatást is, de úgy, hogy közben nem sok minden rémlett már az előző évadból.

Az első évad viszonylag tetszett, így nem is volt kérdés,hogy maradok majd a másodikra is. Azonban azt kell mondanom, hogy a folytatás már sajnos nem lett olyan erős, mint ahogyan a felvezetés volt tavaly. Egyik oka persze az, hogy egyben néztem az epizódokat, így már nagyon sok minden elfelejtődött, többek között ezért is kellett többször megnéznem a cliffhangernek szánt zárást, mert nem értettem, hogy miről is van szó.

Képregények világa részemről teljesen távol áll tőlem, így aztán nekem hozhattak be karaktereket, valahogyan nem estem tőlük hanyatt. Míg más portálokon jóformán vizuális orgazmusnak lehettem tanúja többször is egyes karakter hírek kapcsán, addig én csak néztem magam elé, s vártam, hogy az új évadban mit is fognak majd a készítők elém tenni.
Azt kell mondanom, hogy itt már sokszor éreztem, hogy csak időhúzás az egész. Azt gondolom, hogy ez a 13 rész bőven elfért volna 6 részben is, mert nagyon sok olyan cselekmény volt, aminél azt gondolom, hogy felesleges volt. Ez az évad majdnem hogy fő gonosz nélkül játszódott, s akadt bőven olyan történetszál, ami szerintem teljesen felesleges volt, vagy csak egyszerűen nem igazán jutott rá elé idő, hogy ki lehessen belőle hozni a maximumot. Rögtön itt volt az új karakter Elektra, akit nagyon tökösnek, nagyon veszélyesnek akartak a készítők felépíteni, de valahogyan ez a koncepció nem nagyon működött. Sajnálatos mindenképpen.

Ha nagyon őszinte akarnék lenni, akkor sokkal jobban elviseltem volna egy olyan évadot, amely tényleg pörög ezerrel. Most elsősorban nem az akciójelenetekre gondolok, melyek többségében rendben voltak. Hanem arra, hogy túlságosan is aprólékosak lettek bizonyos dolgok. Egyes karakterre nagyon ráfeszültek a készítők, s ennek legnagyobb hátránya az lett, hogy nagyon sokáig tartott azoknak a bemutatása, majd pedig nagyon könnyen le lettek rendezve. Ez pedig eléggé negatív volt számomra.

Összegezve nem mondom, hogy rossz volt az évad, de így egybe nekem eléggé unalmas lett végül. Persze ez még önmagában nem jelent semmit,s bízok egy folytatásban, de abban is, hogy az már kicsit tökösebb lesz ennél az évadnál.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük