Shameless: 5.évad

Jó előre láttam, hogy az ünnepi szezonban nem sok vizuális tartalom lesz majd, ami majd szórakoztatni tud. Ezért  döntöttem úgy, hogy majd a két ünnep alatt magamévá teszem a Shameless utolsó aktuális évadát. Ha nem lenne korlátozott szabadidőm, illetve nem döntöttem volna más programok, s más vizuális tartalmak mellett minden bizonnyal meg is történt volna.
Végül kénytelen voltam az egészet januárra tolni. Legfőképpen akkora, amikor dolgozom. Hiszen mindig volt annyi időm, hogy egy epizódot meg tudjak nézni, s nincs is jobb miközben az ember elfogyasztja a reggelijét és/vagy vacsoráját miközben megnéz egy sorozatepizódot. Szinte megint úgy alakult, hogy tizenkét részes ötödik évadot szélsebesen sikerült magaménak tudnom. S ekkor is belém  hasított az az érzés, hogy ha több szériát néznék, akkor minden bizonnyal eme sorozat már kiesett volna a nézősök közül.

Miközben ezt az évadot néztem folyamatosan felötlött bennem, hogy vajon az írók még mennyi mindent tudnak összehordani egy adott szezonban. Az alapkoncepció, s a karakterek háttere tény és való, hogy egyedi, s tényleg olyan szinten szemtelen olykor, hogy az ember éppen belelép abba az érzetbe, hogy elpiruljon. Azonban azt kell mondanom, hogy az ötödik évadra az egész átlépett már egy olyan szintre, aminél sajnos nem tudom komolyan venni ezt a sorozatot.
Nem kell feltétlenül saját életünket alapul venni, elég csak belepillantani más családok, emberek életébe, vagy fellapozni az adott újságot, s máris tudjuk, hogy mennyi elcseszett élet van. Ebből fakadóan pedig az alap koncepciót koránt sem nehéz befogadni, s megélni. Inkább abba az irányba ment el ez az egész, amikor az ember arra gondol, hogy mindaz, amit lát a képernyőn már inkább fantasy kategóriába sorolható, hogy mennyi mindent megtesznek a karakterek úgy, hogy igazi következménye nem is igen lesz a dolgoknak. Ha igen, akkor is hihetetlen kis idő alatt megoldódik. Nyilván, aki hetiben követte ez nem tűnik fel, de én, aki szinte pár nap alatt lenyomta az egész évadot bizony nagyon is érződött az egész.

Már kíváncsian vártam azt, hogy a Gallagher ifjoncok mikor is érnek el arra a szintre, amikor is szépen elkezdik felfedezni saját személyiségüket, vagy éppenséggel mintát vesznek az előttük élőktől. Ez a rész valóban el lett találva részemről, hiszen negatív példát látva egy gyermek minden bizonnyal negatív példát is fog majd követni.Azonban itt is éreztem némi túlzást. Gondolok itt a drog csempészetre is, hiszen elég hihetetlen, hogy egy alig tizenéves fiú is képes ekkora mennyiségű kábítószerhez hozzájutni, hogy szembekerüljön majd a törvénnyel, s onnan egyenes útja legyen a javító intézetbe.
Amikor az ember néz egy sorozatot többnyire mindig akad legalább egy olyan karakter benne, akit szeret, vagy együtt érez vele, vagy csak szimplán szimpatikusnak találja a megvalósítását. Na már most nálam az a baj, hogy ebben a sorozatban tényleg nincs olyan karakter, akit ha kiírnának a sorozat készítői hiányozna. Talán pont ezért is nem tudom teljes mellbedobással szeretni, s odalenni érte, mert egyszerűen nézek ki a fejemből, s bízom benne, hogy majd csinálnak valamit az írók, akik eme szériát életre keltették. Egy valami azért igaz, hogy évadról évadra igyekeznek olyan jeleneteket összehozni, hogy tényleg csak lessen az ember, hogy mi mindent megvalósítanak a színészek. Mert ugyebár míg régen elég pimasz szexjeleneteket kaptunk, addig már eljutottunk arra a szintre, hogy néha az embernek már a gyomra is felfordul bizonyos megoldásokon.

Összegezve azt tudom mondani, hogy elnézegettem ezt a sorozatot, de továbbra sem hagyott bennem mély nyomot. Ez nem is véletlen, hiszen míg az elején magával hordozta az újdonságot, s tényleg szerethető volt számomra, addigra szépen kifakult nekem.
Az igazság az, hogy még mindig nem vettem le a nézősök közül, hiszen elfér heti egy rész most már, viszont nagyon úgy néz ki, hogy soha nem lesz a kedvencem. S persze örülök, hogy ha éppen emlékszem az adott évadra. Azonban most már én is beletartozok azok táborába, akik hetiben követhetik.

Címke , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük