Shameless: 4.évad

Ha őszinte akarnék lenni, akkor bizony elég sivár a sorozatos “életem”, hiszen míg régen iszonyatosan sokat néztem, most jó, hogy ha van talán öt, amit nyomon követek. Persze emiatt el kellett azon gondolkoznom, hogy vajon melyikhez is térek vissza majd.
Shameless az a sorozat volt, amit igazából folytatni akartam, de gyakorlatilag nem jutottam el oda, hogy valóban megtegyem. Aztán rekord gyorsasággal tettem magamévá az évadokat. A negyedik etapból fennmaradó hat epizódot igazából az év első két napján terveztem ledarálni, de sajnos ebből nem jött össze semmi. S mivel még pár napig munka van nálam, így előtte, utána belefért egy-egy rész. Így végül a negyedik évadot is végignéztem. Hááát…. azért nem estem tőle hanyatt.

Az eredeti angol változatot nem láttam, de az amerikai az megfogott első körben. Leginkább azért, mert hasonló sorozatot nem nagyon láttam, így ennek volt egy olyan egyedi kicsengése, ami viszont megvett kilóra. Így hát nem tagadom, hogy a kezdetek tetszettek a legjobban. Habár azt is hozzá kell tennem, hogy az embernek kicsit szabadabbnak kell lennie, hogy be tudja fogadni, amit heti 45-50 percben láthat.
Korábban már leírtam, hogy mik is azok, amelyek nálam kicsit aggályosak lehetnek egy ilyen szériánál. Legtöbbször tényleg arra szoktam célozgatni, hogy azért nem szeretem, ha eléggé naturista próbál lenni egy sorozat, hiszen ha az ember fedetlen testeket akar látni, vagy épp pikáns jeleneteket, akkor aztán vannak olyan weboldalak, ahol kielégítheti minden vágyát. A negyedik évadra sem változott ez meg, amire nem mondanám, hogy negatívum, de legalább elértem már azt a szintet, hogy nem hoz kellemetlen helyzetbe.

Lehet-e mélyebbre süllyedni? Ha megnézzük, hogy a karakterek milyen utat jártak be ebben az évadban, akkor jogos a kérdés. Nem is akárhogyan. Ahogyan írtam fentebb igaz, hogy nem estem hanyatt ettől az évadtól (se), de az mindenképp tetszett, ahogyan az írók mennyire nem szívbajosak.Kapásból két főbb karakter kidobtak az ablakon, így már azok sem “foglalták feleslegesen a helyet”. Mindezek mellett pedig a már meglévőket pedig olyan szintű cselekményekbe tudták bonyolítani, hogy azon még én is meglepődtem. Tehát itt aztán bárki vehet egy 180 fokos fordulatot, s olyan dolgokat csinálhat, ami teljesen karakter idegen. Ez a legtöbb esetben persze negatívan szokott elsülni, azonban itt olyan hátteret sikerült nekik rittyenteni, hogy az ember túlságosan nem akad fenn ezen.
Azért az egészet nem akarom ennyire szépíteni, hiszen ennek ellenére voltak azért túlnyomóan olyan szálak, amelyeket teljesen feleslegesnek éreztem, vagy pedig egyszerűen kifutott a semmibe. S itt éreztem többször azt a hiányérzetet, amit ugye egy sorozatnál nem igazán kellene.

És a jövő? Jelen pillanatban egy évaddal vagyok még lemaradva az aktuális előtt, ami szintén 12 epizódos. Az pedig jelenleg simán belefér nekem, hogy munkába menet előtt, munkából hazatérve reggeli, ebéd, vacsora alatt elmorzsolgassak egy-egy epizódot, majd a szabadságom kezdetekor a maradékot pedig letudjam gyorsan. Így hát az ötödik évad most csordogál le, s amint  lesz rá lehetőségem majd neki is állok.

Címke , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük